Вакцинација (Фото: Срби на окуп)
Вакцинација (Фото: Срби на окуп)

Ко не прими вакцину, не може у школу

Деца која нису вакцинисана од следеће недеље неће смети да уђу у италијанске школе!

Многи родитељи широм света последњих година одбијају да вакцинишу децу, јер сматрају да им вакцине шкоде. Будући да у Италији нису знали како да се изборе са овим проблемом, разматра се да су уведе забрана похађања државних школа!

Наиме, према изјави министарке здравља Беатрис Лорензин деца која нису вакцинисана неће смети да уђу у школу и то „од краја следеће недеље“, преносе светски медији.

Министарка је рекла како је до пада броја вакцинисане деце у Италији дошло због „лажних вести“ и како ће декретом до краја недеље бити уведена нова правила.

Случајеви богиња су се прошле године повећали за пет пута, а из Министарства здравља су неколико пута упозоравали на пораст заразних болести, што је била последица покрета против вакцинације.

У Италији су се тако укоренило веровање у штетност вакцине, док је 2012. године суд у Риминију досудио одштету породици дечака која је тврдила како је аутизам узрокован управо вакцинацијом.

Ало

један коментар

  1. Херцег Нови

    Пази неписменог што написа:
    „У Италији су се тако укоренило веровање у штетност вакцине, док је 2012. године суд у Риминију досудио одштету породици дечака која је тврдила како је аутизам узрокован управо вакцинацијом.“
    Па ваљда би овај дудук што написа овај текст требао знати да барем на западу још увијек суде по закону а не гатају на основу неких веровања. Суд одлучује на основу доказа и овдје је јасно да је суд на основу изнијетих доказа донио пресуду да је вакцина изазвала аутизам. И то није ни први ни једини суд који је донио такву пресусу. Тако да следећи пут када плаћени тутубани почну папагајат да доказа нема треба им махнути испред носа многим донијетим пресудама које доказују штетност вакцина. Ако је нешто доказ онда је то судска пресуда. Свима нормалнима…

Оставите коментар