Да ли вас ова макета подсећа на жуту кућу? (Фото: Вести)
Да ли вас ова макета подсећа на жуту кућу? (Фото: Вести)

Шиптарска провокација: Макета „жуте куће“ у Бујановцу

Да ли вас ова макета подсећа на жуту кућу? (Фото: Вести)

Да ли вас ова макета подсећа на жуту кућу? (Фото: Вести)

Бујановац – На централном тргу у Бујановцу данас је, поводом прославе 100 година независности Албаније, постављена макета куће из Валоне, у којој је пре тачно једног века по први пут истакнута застава независне Албаније. Међутим, ова макета офарбана је у жуту боју, па се поставља питање да ли је то намерна провокација која алудира на злогласну „жуту кућу“ у којој су Србима вађени органи.

Слика макете се појавила на форумима и друштвеним мрежама, а многи посетиоци сложни су у оцени да је њена жута боја намерно одабрана, како би испровоцирала, Србе јер се претпоставља на шта ће их асоцирати. У сваком случају полиција Србије није реаговала на постављање ове макете испред Дома културе Вук Караџић у центру Бујановца.

Поставља се питање да ли из разлога да се не испровоцира већи инцидент са шиптарима, или полиција не види у макети врсту провокације, као неки наши грађани по друштвеним мрежама.

Иако је оригиналну боју куће у Валони из 1912. године тешко утврдити на основу црно – белих фотографија, скоро је сигурно да је она била тамније боје од жуте. Шта је натерало Албанце организаторе прославе Дана заставе у Бујановцу да макету офарбају у жуту боју, вероватно нећемо сазнати.

25 коментара

 1. Надам се да ће направити више примерака исте и послати их са захвалницом на адресу ДС, СПС и СНС. Они су им омогућили и даље им омогућавају ово сеирење.

  Устани, Душане, потари ову багру!

 2. Важно је да полиција не испровоцира сукобе са шиптарима, а то што провоцира и пребија Србе широм Србије, ником ништа.Ови на власти би мирне душе гледали шиптарске заставе у сред Београда.
  Има ли неко од политичара(из било које странке или покрета), да је спреман да подигне овај народ на ноге, да рашчистимо ситуацију са шиптарском багром једном за сва времена.

  • У овој напаћеној ,изданој земљи , нема ни полиције , ни војске а још мање има политичара , јер да свега набројаних има неби нам се догађало ово што нам се догађа у задњих 20.год. а поготово задњих 12 год. већих издајника ни једна земља на свету није имала , не надам се ничем добром а верујем и већина србског правосавног народа, нека нам је бог у помоћи ал‘ тешко и он може да било шта уради доброга .

  • Који нaрод? Ову гомилу слуђених што се дaнимa ужaсaвa нaд судбином некaквих уличних пaсa?

 3. Шта ми трпимо и ДОКЛЕ ? Има ли границе преко које не праштамо? Има ли завета који још поштујемо и светиња које треба да чувамо? Има ли сећања која нас обавезују? Има ли овде још нас којима у венама тече крв славних предака? Да нисмо можда „доживели катарзу“, уживели се у наметнуту нам улогу злочинца и немо прихватамо да нас свака шиптарска будала пљуне у лице, без одговора? СРБИ, НЕ ВАЉА НАМ ПОСАО!

 4. Паѕи , бар сад знамо како ћемо, и шта стварно следи, тако да пара што имамо купимо конзерви за децу и жене и груписање момци нема зајебавања више , сваки ко спомене виче еу метак у чело.
  Значи груписање сви у приправност под оружије СРБИ.

 5. bando crveno – zuto – plavo – bela. dali vidite kako vas zajebava svaka fukara kojoj se prohte? ne licimo vise ni na banana drzavu ni na jogurt vise ne licimo! nije ni cudo kada imamo premijera koji nezna u svako doba dana kako se zove i koji se kao snasa nudi kome stigne,

 6. Да ли је могуће да смо доживели оваква понижења и то ни мање ни више него на територији коју контролишемо, или се то мени само чини? Мислим да овакве ствари не могу да се десе ни у најгорим афричким „државама“. За све ово је највећи кривац НАША ДРЖАВА, почевши од томислава николића, ивице дачића, александра вучића и осталих…(ту су и жути нисам ни њих заборавио поготово не борка стефановића), не заслужују ни име да им напишем великим словом. Шиптари пљују по нама а нико нема муда да им стане на пут. Можемо да пљујемо и по нашој полицији, мислим да то није решење све је ово производ ПОЛИТИКЕ коју воде наши челни људи зрад туђег интереса (ИЗДАЈА. Када будемо срушили ову власт и на чело државе буду дошли прави људи и родољуби тада можемо да очекујемо да ће полиција радити свој посао, јер тек тада ће добијати адекватна наређења. Мислим да је време да се узмемо памети и да патриотске снаге треба да схвате да је ово кључни тест за њих, и да искључиво од њих зависи да ли ће пасти или ће се ујединити. Господо из Двери, ДСС, Наши, Образа, СРС и остали, апелујемо на вас да озбиљно схватите ситуацију и створите јединствени блок док не буде касно. У супротном одговорност за последице које ће тек уследити биће и на ВАМА. Уједините се, ако ви то не учините бојим се да смо бесповратно изгубљени. Упамтите сви ми сносимо одговорност не само за оно што чинимо, већ пре свега за оно што нечинимо! КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО.

 7. Пре неки дан споменик, сада жута кућа, и то у нашој кући. Шта следи, Србин обешен на сред трга, пред општином? И опет Србија неће реаговати да не дај Боже не испровоцира шифтаре.

 8. A to je ona Tadiceva zaduzbina, trebali su mu je odnijeti u Beograd!

 9. Да није жалосно и страшно , било би смешно у материну шта се ради по Србији. Агентуре, агенције , плаћеници , приватне пендрек војске, страна обезбеђења , шиптари ко на вашеру скачу, држава ВАШЕР – а народ само седи и јебе мајку мајчину, док политичари не знају где им је дупе а где глава.

  Ко се највише постављао од европске уније као помиритељ у срба , тај је све ово и закувао , а још нико га није ни пипнуо , маму му усташку францетићку.

 10. “Полако, Анто, полако!“

 11. Lepo kaze nas narod: „Na vezanoga vuka i zec silji k…c“
  Uz duzno izvinjenje braci i sestrama na vulgarnosti

 12. O bre braco moja draga! Dzaba nam ovi komentari, sacekajmo do proleca da vidimo sta ce i kako da bude, ne bude li bilo bolje, moracemo da ustanemo. A ako opet cutimo da nas i ovi jebu kao i zuti zavrsicemo svi u toj zutoj kuci. A Vladan Glisic neka pokrene narad, ako zeli da postane predsednik i ako zeli dobro ovom narodu. Inace ako ceka ,,demokratske izbore“ nece open cenzus da prodje. Tako, bilo bi mi drago da i do njega stigne ovaj vapaj za SLOBODU! Pa ako je istinski Srbin i rodoljub neka povede ovaj narod!

 13. Dzaba nam ovi komentari, sacekajmo do proleca da vidimo sta ce i kako da bude, ne bude li bilo bolje, moracemo da ustanemo. A ako opet cutimo da nas i ovi jebu kao i zuti zavrsicemo svi u toj zutoj kuci. A Vladan Glisic neka pokrene narad, ako zeli da postane predsednik i ako zeli dobro ovom narodu. Inace ako ceka ,,demokratske izbore“ nece open cenzus da prodje. Tako, bilo bi mi drago da i do njega stigne ovaj vapaj za SLOBODU! Pa ako je istinski Srbin i rodoljub neka povede ovaj narod!

 14. Prvu stvar koju nasa vlada treba da uradi je da ovo objavi na svim TV stanicama , u svim novinama i da javno postavi pitanje Evropi i SAD da li oni podrzavaju ovako nesto , da li je neko od njih inicirao ovo i da se nadju oni koji su ovo uradili i najostrije kazne. Ovo ako ostane na ovome pokazace da smo spremni na sve pa ne samo da im damo Kosovo nego i jug Srbije. Kako stvari stoje , krenula je opste hajka na Srbiju , prvo sa pustanjem generala a sad sa provokacijama siptara. Negde mora da se presece….

 15. Ja vam kažem samo gerila može da stane na put šiptarima. Treba je oformiti podhitno!

  • Тачно тако! Треба оформити неки српски (Симон Визентал) центар, који ће да дјелује по злочинцима на Косову, Босни, Хрватској… а и шире!

 16. Добро је, не требa нaседaти нa провокaције, некa нaм серу по глaвaмa, ми ћемо свaкaко остaти мирни, дa не кaжем пaрaлизовaни…

 17. MIhailo Strogoff-Ljubisa

  Jednom sam na TV-u cuo Dacica kako je rekao da je na Kosmetu rodjen. Obzioram njegova nereagovanja na pljuvanje po licu Srbije mozda je rodjen kao Dacici. Bilo jedno vreme kada je vrlo popularno ( i unosno)izdavati se za Srbina, pa je mozda i on posrbio svoje prezime.
  A pravo lice se pokazuje onda kada treba uraditi nesto u zastitu svog SRPSKOG imena.
  Srbija vise ni na banana-drzavu ne lici, i one su u necemu samostalnije.

 18. zgazimo govna sta cekamo vise, sramota zive u jebenu Srbiju a na kucama albanske mrtve proklete muslimanske zastave!!! DOKLe VISE BRE!!

 19. Шиптари обојићу вам ову кућу у крв, доћи ће и наших 5 минута,јебаће вам четници нану нанину!

Оставите коментар