(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)
(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Зима не јењава: ево када нас очекује топлије време

Београд – Снег неће престати да пада ни током следеће недеље, а непријатно изненађење стиже у ноћи између четвртка и петка, када се у појединим пределима Србије очекује ледена киша.

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно и хладно, понегде ће падати слаб снег. Иако се од сутра најављује топлије време (температуре и изнад нуле), већ у четвртак увече, како објашњавају метеоролози, створиће се услови за ледену кишу.

Они нису могли да прецизирају у којим пределима ће конкретно она да падне, али наводе да би то могло да се деси по котлинама, у којима се задржао хладан ваздух.

„Од сутра ће екстремно ниске температуре ипак бити иза нас и уобичајено зимско време потрајаће до краја јануара. Ипак, то не значи и престанак падавина. Снег ће падати у петак увече, у суботу пре подне и током следеће недеље“, наводи за „Блиц“ Недељко Тодоровић из РХМЗ.

До четвртка јутарња темпратура биће од -18 до -10 степенима, у планинским пределима око -20 степени. Данас ће највиша дневна температура бити -5 степени, а од четвртка она ће ићи до три степена.

И у Београду ће бити умерено и потпуно облачно, хладно, повремено са снегом. Од средине дана очекује се престанак падавина, после подне и делимично разведравање.

Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура око -10, највиса дневна температура око -5 степени.

Према изгледима за наредних седам дана, у четвртак ујутро биће умерен и јак мраз, током дана суво и у већини крајева топлије, осим на југоистоку где це и даље бити ледени дани.

Увече и током ноћи на северозападу, а у петак током дана у целој земљи наоблачење са кишом која ће се местимично ледити на тлу. У петак после подне у брдско-планинским пределима киша ће прећи у снег.

У суботу ујутро и пре подне облачно, местимично са кисом, суснезицом и снегом. Крајем дана престанак падавина и постепено разведравање. У недељу суво, а затим до краја периода облацно, местимицно са снегом.

Бета / Танјуг / Наташа Латковић / Блиц

2 коментара

  1. DEPRESIJA: Kad gospodin gologuzan........uvidi.......da mu krv, još uvek, nije........plava

    Dajte neki članak………o „globalnom zagrevanju“……..da nas malo ugreje.

  2. Од када је света и века у Србији је била оштра зима , не разумем страх и неприпремљеност….. Ако смо се и одвикли због последњих благих зима навићи ћемо се поново…. Ја је подносим и сви Срби би требало да подносе зиму и не варајте се до 20 марта ће бити хладно и ледено , нема пролећа у јануару ….

Оставите коментар