(Фото: РТВ)
(Фото: РТВ)

Кинеска банка почиње да ради у Србији 2017?

Београд – Кинеска државна банка (Бенк оф Чајна) оснива банку у Србији, која ће почети да ради почетком следеће године, пишу данашње Вечерње новости.

Ова банка, која је пета највећа банка на свету, како наводи тај лист, финансираће кинеске и српске компаније које ће заједнички наступати и трећим тржиштима.

Како наводе, оснивач нове банке на територији Србије Bank of China (Hungary) Ltd 19. октобра је преко својих правних заступника поднео захтев Народној банци Србије (НБС) за давање прелиминарног одобрења за оснивање банке у Србији.

У НБС рекли су Новостима да су планови оснивача да се сви поступци, као и регистрација заврше до краја ове године, како би банка почела са радом почетком 2017. године.

Тај лист наводи да се за сада не зна да ли ће Бенк оф Чајна одмах радити са становништвом, али да је сигурно да ће кредитирати и домаће и стране фирме.

Бета

4 коментара

  1. Одлично! Европска Унија има алтернативу!!!!

    • Ovo je losa vest. Ova banka je tu samo zato da preko Srbije podupre prodor Kine u Evropu . To im je prioritet. A onda ce OLOS iskoristiti najnoviju sansu i prvo sto ce uslediti „nalazenje zajednickih mehanizama od obostrane koristi“ a to prevedeno za Srbiju znaci odose nase oranice banje i sve sto jos vredi u vlasnistvo nasih najnovijih prijatelja iz Azije koji , to ce biti naglaseno „jos nisu priznali Kosovo“ i „principijelno su uzdrzani“. Umesto sto se radujemo dolasku Kineza , trebamo da srusimo medijsku blokadu i pohapsimo sljam i olos , naravno , ako u Srbiji jos uvek postoji neko od casnih i postenih intelektualaca da povede narod u spasenje.

  2. U kojoj valuti ce davati kredite ??
    Kako ceka dozvolu NBS znaci dolar ili euro ….

Оставите коментар