(Фото: Србија данас)
(Фото: Србија данас)

Напредна фукара од радника направила робље и то сматрају за највећи успех?!

Београд – Једно од кључних достигнућа рада Савета страних инвеститора у Србији је измена Закона о раду. Савет се, од свог оснивања, годинама активно залагао за модернији Закон о раду, и до тога је дошло тек 2014. године.

Тада је измењен овај пропис, чиме је одговорено на 65 одсто препорука из „Беле књиге“ Савета, каже, за „Новости“, председница Савета страних инвеститора Јана Михајлова, и истиче да је та реформа истовремено једна од споријих која се десила, али и једна од најзначајнијих.

Михајлова подсећа да Савет у Србији послује пуних петнаест година и да је пословно окружење у Србији од тада знатно напредовало.

„Политичка ситуација само што се тада променила, започете су економске реформе, и у лето 2002. године група компанија које су у то време биле присутне у Србији је сматрала да постоји прилика да се систематски учини нешто више да би се помогло српском друштву да напредује. Са том идејом је и основан Савет“, подсећа Михајлова.

„У међувремену, велика већина српских закона је усклађена са регулативом ЕУ, али је потребна њихова конзистентна примена“.

Савет страних инвеститора активно је ангажован и по питању убрзања процеса придруживања Србије Европској унији.

„Савет заговара економску интеграцију Србије са ЕУ, јер то доноси предвидљивост и транспарентност у пословном окружењу и подиже конкурентност српског тржишта“, указује Михајлова.

„Имамо једниствени капацитет да подржимо овај процес, будући да 74 одсто чланица Савета долази из ЕУ или има упориште на тржишту ЕУ. На тај начин Савет има дубоко разумевање како тржишта ЕУ, тако и српског тржишта, и допринеће лакшој транзицији српског тржишта у ЕУ.“

Посете Бриселу

„До сада је Савет организовао три званичне посете Бриселу почев од 2014. године, а четврта је планирана за октобар. Као конкретан остварен резултат желимо да нагласимо то да је већина српских закона усклађена са законима у Европској унији“, истиче председница Савета страних инвеститора.

Новости / Србија данас

2 коментара

 1. IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

  Напредна фукара од радника направила робље и то сматрају за највећи успех?!

  RADNICI SU RUŠILI………….SAMOUPRAVLJANJE………..DA BI POSTALI GOSPODA!

  USPELI SU…………SVI SE MEĐUSOBNO OSLOVLJAVAJU SA………..GOSPODINE (GOLOGUZANE)!

  ZAJEBA IH GOSPODA……….TE POSTADOŠE ROBOVI!

  NE TREBA IH ŽALITI……….SAMO ZATO…………ŠTO NEKO BRŽE UVALI SVOJU GUZICU U ………NJIHOVE FOTELJE!

  TREBA IH…………POTAMANITI……….DA SE NE MUČE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. @IZBORI: tvoje idiotske komentare sa sve tackicama izmedju tesko da bi iko mogao da premasi!

Оставите коментар