Трепча (Фото. Новости)
Трепча (Фото. Новости)

Трепча:Најбољи резултат у историји

Београд – Рудници и флотација Трепча у јулу су произвели око 1.900 тона концентрата олова и цинка, односно три тоне по запосленом.

То је најбољи резултат у историји рада овог рудника, саопштило је руководство холдинга РМХК „Трепча“, поводом 6.августа, Дана рудара.

Остварена су и најбоља техничко-технолошка искоришћења – 95 одсто на олову и око 90 одсто на цинку и то захваљујући ново инсталираној флотациској секцији и технолошкој дисциплини запослених, наведено је у саопштењу.

Генерални директор Јован Димкић изјавио је да менаџмент Трепче очекује стабилну пословну годину и континуитет оваквих производно-финансијских резултата.

„Добар резултат би могао да наруши само драстичан утицај спољног фактора, везан за још нерешен правни статус и баријере на које Трепча наилази у односу са тзв. Косовским институцијама“, изјавио је Димкић у саопштењу које је проследила Канцеларија за Косово и Метохију.

Менаџмент Трепче, према његовим речима, очекује подршку и наставак активног односа Владе Србије, која је једина овлашћена и компетентна за решавање статусних питања.

Димкић је добре резултате изнео на данашњој прослави Дана рудара Србије, којој су у флотацији у Лепосавићу присуствовали запослени у том комбинату, рудари, флотери, металурзи.

Танјуг

Оставите коментар