Александар Вучић и Томислав Николић (Фото: Танјуг)
Александар Вучић и Томислав Николић (Фото: Танјуг)

А коме Вучић плаћа заштиту

Само је у администрацији Европске комисије у Бриселу могуће да комесар краде, вара и прима мито. Зато је и српски диктатор помилован за све своје злочине, верује се као миљеник Ангеле Меркел, којој Вођа плаћа заштиту. У европским и западни земљама државни функционери сами подносе оставке и због нехатног преступа. Списак Вучићевих криминалних радњи и злочина је импресиван. Да ли је могуће да нас бриселски комесари третирају као гоје, којима и треба да сурово влада криминалац какав је Александар Вучић? Има ли тој перверзији краја?

На форуму “Пут и појас за међународну сарадњу“ који је одржан у Пекингу 13. маја, Вођа је, као члана српске делегације повео и градоначелника Синишу Малог.
Човека, попут господина Малог, у Кини би стрељали на стадиону, прислонивши му јастук на потиљак, а официр би испалио метак, који би био упућен родбини, уз рачун да га плати.

Да подсетимо ко је Синиша Мали. Оптужен је да је плагирао докторат, да је као директор Агенције за стечај у Агенцији за приватизацију, покрао десетине милиона евра распродајући државна предузећа, чије су приватизације потом поништене, али паре нису враћене. Оптужен је да је у то време купио десетине станова у бугарским летовалиштима, да има огроман стамбени фонд у Београду.

Као градоначелник Мали је примио најмање десет милиона евра мита, уступајући грађевинско земљиште страним инвеститорима. Оптужен је да је организовао и ноћно рушење објекта у Савамали.

И ником ништа. Вучић је потврдио да Мали није плагирао докторат, да је одговоран за Савамалу, да ће га сменити и ухапсити, али је одустао од тога, без икаквог образложења. Може му се.

Колико је Мали натрпао у џепове браће Вучић, када је заштићен као бели медвед? И још га Вучић води у Кину, јер ће, осим што ће водити своју приватну фирму, Синиша бити и шеф Трговинске мисије Србије у Пекингу.

Вучић променио плочу нема замене за руски гас

Из Пекинга нам се са девојачком невиношћу Вучић смеши, поручује да је успео у послу.

Кинеске инвестиције од 3,2 милијарде евра у пројекте у Србији, које представници Владе Србије најављују после међународног форума „Пут и појас за међународну сарадњу“ у Кини, нису директне инвестиције већ су зајмови за, углавном, већ уговорене пројекте, рекла је редовна професорка Факултета политичких наука (ФПН) у Београду Драгана Митровић. Она је истакла да српски политичари, неки намерно, а неки из незнања позајмице често представљају као инвестиције.

– Ма колико да су корисни кинески зајмови, јер је Србији неопходна инфраструктура, питање је да ли је потребна повлашћена улога те земље у финансирању и градњи тих објеката – рекла је Митровићева, која је и директор Института за азијске студије у Београду.Јавност, истакла је, не зна под којим условима кинеске фирме послују у Србији, колико су заштићене, да ли плаћају царину на увоз опреме и материјала који користе и порез на зараде радника.

Једина кинеска директна инвестиција у Србији, како је рекла, јесте куповина Железаре у Смедереву.

Када је постао 2012. вицепремијер Вучић се заклео да ће, како то траже из Брисела, преиспитати 24 спорне приватизације. Формирао је истражни тим, али, испоставило се, био је то још један преварни потез овог преваранта.

Пинк све лаже! Вучић на фотографисању на Светском самиту у ћошку поред жардињере!

Уместо да оду у затвор, највећи лопови транзиције постали су његови саветници, попут Александра Влаховића, а тајкуни Миодраг Костић и други, његови пословни партнери! Стеван Никчевић, бивши директор СДПР Југооимпорт уместо да оде у затвор, плативши 50 милиона евра у кешу Вучићу, постао је државни секретар.

Супруга и брат одбеглог тајкуна Богољуба Карића ушли су у Скупштину, као коалициони партнери Вучићеве партије, мада је суд наредио да им се заплени сва имовина!

Министри су оптуживани за плагирање доктората, за лажне факултетске дипломе, за проневере, корупцију… Али, авај, све је то Вучић помиловао.

Стотине ухапшених по налогу Тужилаштва за организовани криминал су пуштени на слободу и ослобођени су, уз обавезу државе да им плати штету. Случај Агробанке у којој је покрадено 800 милиона евра, Универзал банке из које је Вучићева камарила подигла неколико стотина милиона евра, а Народна банка Србије је морала да исплати депозите штедишама… Громогласна хапшења завршена су ћутке и пала су у заборав, а Вучићева камарила је задржала милионе евра, плаћајући њему и Андреју рекет.

Тајкун Мирослав Богићевић сатро је Мачву, оставио без посла неколико хиљада радника, без радног стажа, социјалног и пензионог осигурања, ојадио је десетину хиљада коопераната. Чим је платио, Вучић га је помиловао. Кривични поступак против њега је сада обична лакрдија, овог лопова, који је покрао најмање милијарду евра, чува полиција! Од ојађених грађана и поверилаца.

Најзад, Вучић је помиловао Богољуба Карића, са којим се састајао у Москви док је он био под потерницом, уговарајући послове са њим. Тужилаштво за организовани криминал повукло је оптужницу против Карића, одустало је од истраге против Млађана Динкића, чији кључни саветник (Ивица Којић) је данас шеф кабинета код Вучића.

Веће Апелационог суда у Београду ослободиће 24. маја, након одржане седнице већа и Мирослава Мишковића, против којег је Вучић преко своје Велике пропаганде лажи водио кампању која у историји није запамћена, називајући га најцрњим именима, претећи њему и његовој породици, мада је и господин Мишковић и њему, као радикалу, пунио џепове. Вучић је желео да се обрачуна са најмоћнијим тајкуном, да застраши све остале. Ослобађајућа пресуда ће, верујемо, бити и правична и законита, јер је Мишковић лажно оптужен. Ипак, ослобађајућу пресуду издејствовао је Богољуб Карић, јер је његов братанац Иван Карић оженио Ивану Мишковић, са којом је у срећном браку. Верујемо да је Богољуб Мишковићевим парама умилостивио Вучића.

Сетимо се и да је вођа навијача Александар Станковић, познат као Сале Мутави, иако је имао правноснажну пресуду за убиство, кривичне поступке за шверц кокаина, насиље, разбојништва, био на слободи и да га је Вучић јавно штитио. Најавио је да ће прекопати земљу да нађе његове убице, јер је служио Вучићу да смакне оне који му нису по вољи.

Са којом је лакоћом Европска унија опростила Вучићу спорне приватизације, хапшења, пљачке, прогон посланика, претње новинарима хапшењем, убиством!

Државни функционер у земљама Европске уније поднео би оставку, ако би га ухватили да грешком није платио авионску карту, или казну за саобраћајни прекршај.

Да ли је могуће да нас бриселски комесари третирају као гоје, којима и треба да сурово влада криминалац какав је Александар Вучић. Има ли тој перверзији краја?

На форуму у Бечићима 13, маја председник Словеније Борут Пахор, озбиљан је човек, изјавио је да у „ЕУ и НАТО неће бити пријема у дужем периоду“ Зашто нас понижавају подршком Вучу?

мајор Горан Митровић / Таблоид

2 коментара

  1. I, sta cemo uraditi povod svega gore navedenog?
    Jer, samo se to racuna!

  2. Илија Петровић

    Ако је овај Горан Митровић заиста мајор, на служби у Војсци Србије, онда са Војском Србије нешто није у реду.
    Јер, када је војник на улици (а требало би да и мајора бројимо као војника), онда је ров празан.

Оставите коментар