Косовска Митровица (Фото: Tanjug/ STR)
Косовска Митровица (Фото: Tanjug/ STR)

Кабашић поднео оставку

Окупиране територије –  Никола Кабашић, председник Основног суда у Косовској Митровици, поднео је оставку, јавља приштински портал „Клан Косова“ позивајући се на неименоване изворе. Наводи се да је његова оставка предата шиптарском Правосудном већу које распоравља о њој, као и да још увек нису познати разлози оставке.

 

Суд у Митровици у оквиру шиптарског правосуђа од понедељка

Клан Косова наводи да је Кабашић постављен на функцију председника Основног суда у Косовској Митровици пре неколико месеци у складу са споразумом из дијалога Београда и Приштине који се односи на интеграцију правосуђа на северу Косова у приштинске институције.

Кабашић је оставку поднео након што је јуче за insajder.net, у вези са случајем убиства Оливера Ивановића, изнео различито тумачење шта се заправо види на снимку са сигурносних камера са места убиства, у вези са начином на који су поступили полицајци који су били притворени, у односу на тумачење које је за исти медиј изнео  Шућри Суља.

„Тачијев Србин“: Север се противи било ком договору

Суља је рекао да је тужилаштво уложило жалбу на одлуку Основног суда у Митровици да не одреди притвор двојици полицајаца који су ухапшени због сумње да су манипулисали доказима у случају убиства Оливера Ивановића, док је Кабашић рекао да овакву одлуку суда образлаже тиме да тужилац није дао оправдане захтеве за одређивање притвора.

 

 

РТС/Танјуг

Оставите коментар