Александар Вучић (Фото: Курир)
Александар Вучић (Фото: Курир)

Вучић: Може Влада да падне, али споразум остаје, неће мени црква да води државу

Александар Вучић (Фото: Курир)

Александар Вучић (Фото: Курир)

Београд – „Нека падне влада али споразум неће бити поништен, а одлука из Брисела за Србију је једина права, једина која земљи обезбеђује будућност, при чему је најважније да у примену споразума не улазимо разједињени“, изјавио је данас први потпредседник Владе Србије Александар Вучић.

На конференцији за новинаре након разговора с представницима косовских Срба који одбијају да прихвате бриселски документ, Вучић, је казао да је власт спремна и на рефендум, али да ће о томе одлуку морати да донесу управо Срби са севера окупираних територија, и при томе да гарантују одлуку референдума, каква год била.

“Ако у уторак саопште да је то њихов избор, имаћемо рок од 15 дана и завршићемо и ту причу”, рекао је Вучић и нагласио да је за Србију јако важно да у примену споразума уђе уједињена.

„За одлуку из Брисела државни врх сноси максималну одговорност“, казао је Вучић,“ а ако грађани мисле другачије, онда неко други треба да води земљу.“

Он је рекао и да верује да о споразуму као лошем решењу мисли пет, шест одсто грађана који би да земљу и даље деле на патриоте и издајнике, а да огромна већина грађана мисли да је ова влада учинила најбоље могуће за грађана своје земље.

Упитан о примедбама које на споразум има Српска православна црква Вучић је рекао да се влада не меша у то шта СПЦ ради и мисли и да СПЦ може и да влада у Србији, али да пре тога неће водити политику ове земље.

Он је критиковао став СПЦ да тачка 14 бриселског споразума значи признање независности окупираних територија.

“То је тачка која је преписана из неколико аката које смо до сада имали. То је потпуно бесмислена реченица коју су они назвали крунским доказом да смо признали Косово. Немојте да измишљате господо, јер они који су учествовали у писању тих текстова су то потписивали много година пре тога”, рекао је Вучић.

Он је поновио да је најгоре да Србија у примену споразума уђе разједињена, због чега је, додао је, битно да се постигне јединство свих релевантних чинилаца на политичкој сцени.

Вучића разочарала и СПЦ

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је разочаран саопштењем Српске православне цркве (СПЦ) о бриселском споразуму, јер садржи неистините политичке квалификације и нагласио да митрополит црногорско-приморски Амфилохије неће водити политику ове земље.

Вучић је на конференцији за новинаре, одржаној после разговора са представницима Срба са окупираних територија, рекао да се СПЦ позива на тачку 14 у којој се наводи да две стране неће једна другу кочити у процесу интеграција, која је преписана из бар 15 аката које је Србија до сада имала, као крунски доказ ка признање независности.

“Шта ми ту можемо. Какве ми везе са тим имамо? О чему ми одлучујемо ту по питању било кога другог? То се већ сто пута помињало као доказ о признавању независности Косова. Немојте да измишљате господо”, рекао је Вучић.

Он је оценио да “они који су учествовали у писању тих текстова, потописивали и прихватали ово исто много пре овога”.

“У овој земљи можете и ви да владате. Немам никакав проблем да Амфилохије Радовић изађе са изборном листом и победи на изборима, али пре него што се то деси, неће водити политику ове земље. Уз сво дужно поштовање”, закључио је Вучић.

68 коментара

 1. „неће мени црква да води државу“
  Jel to citat ili prepev novinara?

  • Александар Јовановић

   Bogami su tebi novinari dobro stali na žulj.drugi put danas…
   Jeste prepev,ali se opet vraćamo na staro.Opet je to za javnost,sažvakavanje.Ali je suštinski tačno,treba li dokazivati ?
   Danas su se mediji raspinjali dokazujući ispravnost Vučićeve teze da je Srbadija većinski za kapitulaciju,npr:
   „Анкета: Већинска подршка споразуму из Брисела“
   http://tinyurl.com/dxnr4tf
   To je priprema za falsifikovanje rezultata referenduma,ali i upozorenje,instrukcija za obavezno tumačenje rezultata.

   • АЦО ПА ОНДА ЈЕ ТО ИСТИНА,ВИДИШ ДА ЈЕ ТО РТС ОБЈАВИО ,А ЈА НЕ МОГУ ДА ПОВЈЕРУЈЕМ ДА СУ ОНИ НЕОБЈЕКТИВНИ ИЛИ НЕ ДАЈ БОЖЕ НАКЛОЊЕНИ ВУЧИЋУ 🙂

   • Aco, jesi li primetio kako mu se brada trese od besa i mržnje, koju ne može da sakrije? Dakle diktator je skinuo masku! Spreman je da ubija i da naređuje ubijanje svojih protivnika! Namerno ne kažem „političkih“ protivnika, ne! Njemu je danas ceo srpski rod, koji neće da mu se potčini, neprijatelj koga bi najradije satro bez milosti! Gledam i ne mogu da verujem! Kolika osionost, koliki prezir prema svima?! Neverovatno! Neće njemu niko da ometa njegov put u „svetlu budućnost“! Ali pritom ne kaže, šta će da se desi ako se ispostavi da je to put u propast?! Ne, to neće da kaže! Neće da kaže, kako da mu naplatimo zločine prema nama, kad se ispostavi da nas je konačno i neopozivo izdao! Jebe mi se savršeno za amfilohija radovića, jer on jeste ljudska fukara, najmanje u ravni sa picoustim… ali čak ni taj ustašogorski skot nije smeo da oćuti na ovu otvorenu izdaju, iako smatram da se intimno slaže sa njom! Picousti je odlepio i skinuo je masku! Sada je ili on ili svi mi ostali, nema sredine i nema milosti nizakoga! Skotinu umlatiti pothitno, jer pokrašće referendum, kao što je i krao izbore zajedno sa svojim pajtašima sa „žuticom“ (đilasom, vesićem i rakićem)! Prosto je vrištalo sa ekrana da ima nameru da pokrade referendum, jer on je već ubeđen u njegov ishod! Zato je i tražio da se Srbi sa KIM-e pomire sa sudbinom, koju im je on zacrtao! Šta misliš o ovome?

    • Александар Јовановић

     Телевизију не гледам.Прво сам сазнао за ову анкету с Танјуговог довода,али нисам очекивао да ће олош одмах да крене да је користи.Овако је превише провидно.И наравно да је убеђен у исход референдума,нећемо ти и ја бројати гласове.Ту ће бити ЦЕСИД и тсл.По потреби,и НАТО трупе.
     А овде сам више пута рекао и шта мислим каква судбина њему и сличнима треба да буде:метак у чело,као милосрдни чин.

    • Upravo sam, citajuci tekst, razmisljao da napisem nesto slicno! Tiranin je skinuo masku poodavno, onog momenta kada je otisao u sjediste Njemacke obavjestajne sluzbe! Ima dokaz, da je Njemacka ambasada dobila instrukcije kako da pomogne Vucicu u njegovom pohodu na vlast! Imaju prepiske koje je objavio wikiliks, jos davne 2008-me godine! Svi to znaju, bar oni koji treba da znaju, niko nije reagovao! Zasto? Vjesto odigrana igra CIA-e, sto potvrdjuju Vuciceve rijeci u ovom tekstu, „nista nismo potpisali, sto nije spomenuto prije nas“, vjesto prebacivanje odgovornosti za tekst sporazuma na prethodnu, vlast, ali koju? Zutu ili Milosevicevu! Prepiske Francuske ambasade u Beogradu sa obavjestajnim centrom u Marseju, dopis Njemackog sefa diplomatije njemackoj ambasadi, nad svima njima kao krovna organizacija, koja sve to povezuje CIA! Dokazi postoje, cak su jedno vrijeme bili dostupni korisnicima interneta, dok nisu skinuti! Srpske sluzbe aktivno saradjuju sa zapadnim sluzbama za lijepe novcane apanaze, i cemu se onda ni nadamo?

     • Александар Јовановић

      AK-47 VS M16 Part 1
      http://www.worldtruth.org/video/11633/ak-47-vs-m16-part-1/
      http://www.worldtruth.org/video/11634/ak-47-vs-m16-part-2/
      Ово да се ти и Гаша мало орасположите.

     • AK-47 va vijeki vjekov AMIN! Ona americka nije nizasta! Kalas izuva iz cizama!

     • Александар Јовановић

      Izgleda da si pogledao samo početak gde hvale preciznost američki puške.
      Ali pogledaj drugi deo.Zaključak im je sličan tvom.

     • Koristio i jednu i drugu! M-16 preciznija, metak cal. 5,56×45 ima veliku pocetnu brzinu (950 m/sec) i pravi strahovite rane do 150 metara takozvani „hidrotermicki sok“, ali totalno nepouzdana u uslovima koriscenja kada vojnik nije u mogucnosti da je cisti nakon eksploatacije! AK-47 cal. 7,62×39, pocetna brzina zrna 750 m/cec velika zaustavna moc, pouzdana u svim klimatskim uslovima i uslovima otezanog odrzavanja, Zastavina verzija sa hromiranom cijevi, optickim nisanom (dnevni, nocni pasivni) specijalna verzija radjena za izvidjacke jedinice, jedna od najboljih jurisnih pusaka na svijetu! Pusti ti amere i njihovo „fensi“ oruzje!

     • Није „Хидро-термички“ но Хидро-динамички ефекат.
      Када метак погоди део тела богат течношћу, брзином од 800 m/s или већом долази до хидро-динамичког ефекта.

     • @Igor: Apsolutno si u pravu, „hidro-dinamicki“ efekat! Sa mekim tkivom se dogadja nesto slicno kao sa vazduhom u momentu kada avion probija zvucnu barijeru! Hidro-termicki pojam se odnosi na municiju sa „stoping power“ efektom!

    • Хектолитар

     НА СМРТ!!!

   • Зар да референдумом решавамо питања која су Уставом Ј А С Н О одређена и дефинисана: Неотуђивост државне територије и Неповредивост државног суверенитета…???
    Прво да се они бедни и кукавни „уставобранитељи” у Уставном Суду изјасне о захтеву ДССа да ли је комплетан циркус „преговарања” с Бриселом а око КиМ – противуставан. Кад нам то растумаче – референдум нам не треба. А не треба ни док не – растумаче. Обрни-окрени ништа од – референдума.

   • Krv mora da padne, da ovo ludilo prestane.
    Dovoljno je da počne, pobeći će svi oni od straha u EU.

  • не, то само показује колико је вучку власт ударила у главу…

  • Aleksandar D.Andjelkovic

   Ko bi njega zvao da potpisuje i Dačić „paraf“ da stavlja,pa da ih požuruje Keti do kada mora da joj se dostavi i odluka Vlade,da je to i ranije imalo ikakvu težinu?!.On jadan,samo potvrdio ranije sporazume?Zbog čega to u predizbornoj kampanji nije nikada naglasio,da će sve samo da potvrdi?!Neće njemu Crkva da vodi državu?Sve nas je usvojio?!Samo je 50% izašlo na izbore,od tih je 40% bilo protiv Nikolića,40% protiv Tadića i 80% protiv Dačića.!To je lako matematički da se vidi da 5/6 Srba je protiv Nikolića,5/6 protiv Tadića i 7/8 protiv Dačića,od ukupnog broja birača?!Ko je i šta njemu obećavao,kada umišlja da je Srbija njegova?

 2. DABOGDA NE IMAO NI RODA NI PORODA !!!!

 3. koliko se se osilio zapadni pijun katastrofa on nesvata da sa vladom pada glava XD

  • Najmanje 90% uniformisanih siledzhija, batinasha i zlikovaca ce pucati na Srbe ko na divlje zecheve. Vidite bre da nemaju ni trunku poshtovanja prema SPC, meni kao bezbozhniku SPC sa Svetim Savom je Svetinja, da nje nije bilo odavno bi nam se svaki trag izgubio.
   Hvala Patrijarhu i Sinodu na podrshci Srbstvu i Srbima, djegod oni bili.

   • А гдје је јуначе та подршка назови партријаха (екуменисте и пацифисте) и „светога синода“??? Дође ли ко од њих да обиђе народ на косову? Дође ли ко од њих да помогне народу на косову? Нико није видио ту подршку, него само видимо личне тјелохранитеље и обезбеђење испред патријаршије! Само смо видили да се љубе и грле са усташама и злочинцима а овамо народу бацају прашину у очи!
    Хвала им на издаји коју отворено потписаше тако си требао написати!
    Јер каква је корист човјеку ако сав свијет задобије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човјек за душу своју?(Мт.16.26.)

 4. …i bre taj Vučić kao da preti tim nekim padom vlade, kao da će ako se to desi cela Srbija da propadne … preteruje ipak

 5. Вучић, је казао да је власт спремна и на рефендум, али да ће о томе одлуку морати да донесу управо Срби са севера окупираних територија, и при томе да гарантују одлуку референдума, каква год била!!!!!ЗАШТО МИ СЕ ЧИНИ ДА ВУЋИЋ ВЕЋ ЗНА РЕЗУЛТАТ РЕФЕРЕНДУМА????И ВУЧИЋУ НЕ МЈЕШАШ СЕ ТИ У РАД ЦРКВЕ ЈЕР НЕ ЖЕЛИШ,ВЕЋ ЗАТО ШТО ЈЕ НЕ МОЖЕШ,ЦРКВА ИМА МНОГО ВИШЕ ЧЛАНОВА НЕГО ШТО ИМАТЕ ВИ СВИ ЗАЈЕДНО ЧЛАНОВА ВАШИХ СТРАНАКА,ВУЧИЋУ ЦРКВА ЈЕ НАРОД А НАРОД ТРЕБА ДА ОДЛУЧИ НА РЕФЕРЕНДУМУ ПА ТИ ВИДИ!!!

 6. Vucicu pedercino i djubre daj siptaqrima dupe a ne nasu svetu zemlju

 7. „неће мени црква да води државу“.
  Ovaj dileja je nadmasio i Djindjica po cinizmu i bezboznistvu, koji je rekao da „kome je do morala nek ide u crkvu“, Sta reci na ovo nego – Nece ni nama Srbima antihrist da vodi drzavu,. Na vlast je dosao lazima i prevarama, jedno je pricao drugo radi, gradjani imaju pravo na „reklamaciju proizvoda“!

  • Управо ти навијачи, опијени либералним обећањима, испраћали су на онај свет марионету Запада, зорана ђинђића – човека који је уништио легендарну Српску војску и сигурносне службе, човека који је предао хероје Српског отпора хагу у замену за апстрактну економску помоћ и који је за то добио заслужени метак. Та Србија је гласала за тадића, који на дан националне жалости није нашао ништа паметније да ради него да отпутује у Румунију. На крају крајева могуће је смислити хиљаду оправдања зашто се ништа не предузима, али је уствари све врло, врло једноставно: или се супротстављаш или се покораваш, ћутиш и смирујеш.

  • Хектолитар

   да да још је у гаранцији а покварен!!!

 8. PA MATER TI JEBEM PA TI NISI NI KRSTEN …TI KLANJAS KOLIKO JA ZNAM CORO…

 9. „Он је рекао и да верује да о споразуму као лошем решењу мисли пет, шест одсто грађана…“
  Tako je mislio i nesrecni Milosevic pre petog oktobra, to se buni mala grupica nezadovoljnika, sve se on lepo sporazumevao, bio je genije za sporazume… Ovaj novi nesrecnik pati od izliva vlasti u mozak, izgubio je osecaj za realnost ! Ko god se u Srbiji svadjao sa narodom nije imao srecnu politicku karijeru.

 10. Braco Srbi izadjimo sutra na protest ispred Skupstine,nebojmo se ovog demona i njegovih gnjidosa.DVERI ZA ZIVOT SRBIJE,SLOBODA ILI SMRT.

 11. a ja mislim da smo svi svesni da ipak postoji sansa da ukoliko se ova kvislinska vlast ipak odluci za referendum da isti i uspe!

  dokaz?

  – mlitav odziv na svim protestima kontra potpisivanja kapitulacije,
  – razjedinetost „patriotskih i nacionalno otijentisanih stranaka i organizacija,
  – narusen ugled preko svih medija SPC,
  – vlast podrzava kapitulaciju i samim tim ce upotrebiti sva sredstva pritisaka i zaplasivanja da ljudi ili ne izadju na referendum (slicno kao kada je kvislinska vlada u mk-iji uradila kada je sama donela zakon o novoj terit. reorganizaciji a u sustini udarkla temelje buduce kompaktne teritorijalne celine gde albanci od manjine postaju vecina),
  – kontrola svih medija,
  – neutralan stav oficijalne Moskve (neznam zasto ali ofic. Moskva ima interes da se pitanje KiM zatvori makar i na stetu Srba, jer im je jedino bitno da njihov projekt dobije realizaciju).

  zna se koji „lek“ treba da se primeni da bi se sprecila i „de jure“ kapitulacija, ali ostaje glvno pitanje: KO ?

 12. Вучићу, споразум између тебе полунеписменог и ове недојебене Ештонове сигурно остаје, то је ваш избор и у то неће нико да се уплиће, док став народа је непроменљив и врло јасно одређен.
  Вучићу представнику „извршне власти Србије“ овлашћења са којим евентуални можеш да искорачиш јавно нићим нису оног што ти јавно говориш, јавно радиш и наводно јавно потписујеш.
  Порески обавезник Србије је твој послодавац, даје ти новац, даје ти посао и даје ти овалшчења која произилазе из “ Законодавне власти Србије“.
  Овлашчења „Законодавне власти Србије“ деје им јвна расправа из сљамих Месних Заједница у Србији,
  Пошто сте свели рад Месних заједница Србије на мерење срчаног притиска, овлашења како „законодавне власти Србуије“, тако и овлашчења „Извршне власти Србије“ полунеписмени Вучићу нису у функцији и интересима народа у Србији.
  Тражим да неки цењени самостални и несистемски психикатар дан слику овог полунеписменог Вучића, да би после могли тражити да Вучић врати све плате које је примао на јавној функцији јавног сервиса и да му се све уплате по овим личним доходцима у ПИО фонду Србије сторнирају, а потом да се санкционише сваки његов нерад из којих је проистекла сва не материјална и материјална шета према сваком од нас, да је надокнади у лости и кривично одговара.
  Све има своју цену.
  Како си сејао тако ћеш и да пожњеш.
  Све у своје време.
  Поздрав из Сунчаног Београда. ДРАГАНешковић

 13. Е па ГРЕШИШ ВУЧИЋУ! Ако падне влада онда пада и параф. Зашто се референдум расписује, ако не због ваших „успешних преговора“?!

 14. Kosovo i Metohija je srce Srbije!

  ,,Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је разочаран саопштењем Српске православне цркве (СПЦ) о бриселском споразуму, јер садржи неистините политичке квалификације“
  A ti uvek govoris istinu? Ti onako moralan gromada, dosledan u svojim uverenjenima…
  Izdajico!!!!

 15. Mr Milovan Filipović

  Izborna lista „Slušamo kako kaže Evropa “ je bespotrebna,.Ako je tako nama vlada nije ni potrebna ,neka vlada Brisel ovom zemljom .Narod neće glasati da mu bude gore nego bolje ,a da narod zna koji je put bolji ne bi mu ustav ni trebao .U tome je razlika izmedju plebiscitarne demokratije kao zloupotrebe demokratije i vladavine prava kao politike u granicama prava . Zloupotrebiti neznanje naroda da se politika osobodi granica prava je loše za taj narod . Narod veruje autoritetu Evrope ,autoritetu većine ,autoritetu Vlade ,jer Vi pričate da će mu biti bolje ,zovete GMO i dužničko ropstvo modernizacijom . Mediji su slobodni za propagandu ,ali nisu za naučno -stručne analize .Narod nije informisan i glasaće za ono što bude više izreklamirano .Narod glasa za reklamu ne za politiku ,jer nema vremena da razmišlja nego se povodi . Zato je sve moguće . Znajući to sada treba srušiti neke autoritete eto kao da neće našu državu da vodi Crkva . Ako su to monasi koji žive poseban život da bi shvatili suštinu svega onda nije demokratski rušiti njihov autoritet .Trebalo bi ih poslušati šta kažu .Poslušati inteligenciju ,one progonjene ,jer nisu slučajno progonjeni . Narod bi trebalo da prepozna autoritete sam i ako već ovu državu može da vodi Brisel , onda može i Crkva .
  Evropa je jedna integracija i njena pravila moraju da budu univerzalna ili nije integracija .Ako već za Srbe ne važe ta univerzalna pravila i Kosovo je poseban slučaj onda znači da se mora obrazložiti zašto ,zašto se Srbija stavlja van domena univerzalnih pravila ,jer to je opasan sindrom .Neće samo Srbija da bude stavljena van pravila i da se o njenoj sudbini rešava van pravila ,nego svako potencijalno može biti po nečijoj volji izuzet od prava .Suština problema je tu .Ovo je era vladavine prava ,a ona je ispod nivoa Dušanovog zakonika ,gde ima dve klase ,ali nema izuzimanja od prava ,a danas nema klasa ali ima mogućnosti da je neko ništa ,jer za nižu klasu pravo je strožije ,a danas postoji mogućnost da neko nema nikakvo pravo po kome se rešava o njegovom interesu ,da bude stavljen van prava . To je fenomen , sindrom , opasan i on mnogo govori .
  Prema tome , nije vreme za floskule,već za duboke analize .Jasno mi je da Vučić ne želi analize ,jer čim pribegava ovakvim pojednostavljivanjima stvari .Ovde je potreban razložan dijalog i u njemu svako ko ima argumenta mora da učestvuje , to mu je dužnost ,jer kako stvari idu postaćemo narod bez države , odnosno to već jesmo . Nije problem u tome da preti opasnost da se spoje državna i crkvena vlast ,već preti opasnost da narod ostane bez države pa Amfilohije verovatno iz tih pobuda deluje ,a ne da vodi politiku .On saopštava narodu ono što je bitno da bi narod mogao da razmisli ,da odmeri suprotne rezone i da prepozna bolje za sebe . Imaju medije , silu , sve je u njihovim rukama i ako misle da jedan monah može da ih ugrozi ,a misle očigledno , onda znači da su jako slabi i svesni svojih slabosti ,da rade nešto što nije dobro i što bi trebalo nametnuti po svaku cenu .To je tzv. plebiscitarna demokratija gde je narod glasačka mašina ,dok prava demokratija je nešto drugo , gde se javno mnjenje obrazuje na bazi razložnog dijaloga .
  Ako nam smeta dijalog onda znači da nešto krijemo ,imamo potrebu da sakrijemo , da požurimo ,da smuvamo na brzinu ,da one koji mnogo pričaju ućutkamo i ignorišemo kao one koji popuju .
  Kada nemaju argumenta ,onda će reći da ne vole popovanja .Raspiruje se mržnja prema onima koji pričaju , jer navodno oni popuju .Zatvaraju se usta svima i izdaju se direktive i to se zove demokratija , budućnost , naša deca , evropejizacija ….Ako neko počne da ih rasklinkava oni ga izjure sa fakulteta , instituta . Neće gospoda niko da im popuje ili soli .Srpski narod prihvata uglavnom te sugestije ,ne voli one koji razložno govore , već one koji glume i polako to će nas jako mnogo koštati .
  Ali oni koji misle suprotno trebalo bi to da kažu ,da narod ukoliko pogreši ,sutra kada to shvati nauči nešto iz te greške .Zato stvari neka idu kako idu ,ali budimo spremni da učimo ako već nismo svi kadri da znamo istinu .
  Ne može pravda da bude selektivna .Ako Evropa kažnjava Srbiju mora da obrazloži zašto ,da vidimo da li je takva kazna moguća .Ako narod sazna da je kažnjen kolektivno da vidimo kako će da glasa ,a jeste svako izuzimanje od univerzalnih pravila je kazna .Ako smo mi kolektivno zaslužili kaznu red je da to saznamo .Jer , onda je reč o jako strogoj kazni ,a onda to znači da smo mi kolektivno zgrešili jako mnogo .Ova država je izruzčila generale da bi se oslobodila kolektivne odgovornosti .Znači to nije bilo dovoljno .Postavljaju se sada mnoga pitanja ovde ko je za šta ovde odgovoran i da li su pravi krivci kažnjeni ili kazne trpe drugi umesto njih . Možda mi trpimo sve ovo zbog toga što naši sudovi ne sude kako treba ,što smo nepravedno društvo ,što se ljudska prava ne poštuju ,što nemamo slobodu medija i sl.Možda ima istine u tome ,ali mi se ne suočavamo sa problemima ,ne organizujemo iznutra .I ako sve neko sa strane treba da nas tera da nešto uradimo i istovremeno nas kažnjava i popravlja onda mi moramo da znamo šta se dešava sa nama ,pa da vidimo da li ta Evropa poštuje ljudska prava kako obećava .U tom salučaju pitanje je šta će ostati od nas dok se popravimo .Previše je ovde sve mutno i nedorečeno !!!

 16. „sporazum kao lose resenje misli 5-6 % gradjana“ mozda ali albanaca

 17. Vucke prenosimo ti pozdrave, tebi i ,,deci,, koju stalno spominjes, tople pozdrave 🙂

  Pozdrav salje : Operativna Komanda za Beogradski Okrug OSV.

  OSV – Oslobodilacka Srbska Vojska

  P.S. Zamolili bi citaoce i komentatore da preko raznih net linija prenesu ,,pozdrave,, svim pripadnicima kvislinske vojske i policije koje imaju na vezi na bilo koji nacin.

  Posebno ,,tople,, pozdrave saljemo pripadicima vojne bezbednosti i bataljona vojne policije takozvane garde. Neke od vas poseticemo jos ove noci i jutra. Da ,,razmenimo,, iskustva najnovija.
  Da ispricate dozivljaje iz Velike Ivance, dali su se zene i deca mnogo batrgali kad ste ih ubijali….

 18. неће мени црква да води државу
  E pa picousti nece ni usRa ambasada,seme i pleme ti sa zatrlo!

 19. Наде више нема ни у кога, до у Бога и у своје руке.

 20. Вуле утриповао да је папа, шта он каже само је то истина и нико не сме да критикује. Сви морамао да мислимо његовом главом.
  Дуго је он у политици да би давао овакве изјаве, или је глуп (мало вероватно) или мисли да смо ми глупи (вероватније).

 21. klekni dole kao i nikolic da vam nozem presudim i da krenemo u odlucujucu bitku jebem li vam majcino miljueko koje ste posali ..ma mogu me kao srbina jednom ubiti ALI TEK KADA NAREDAM ZA POSTENA 3-4 VAGONA GOVANA ..ZIVJELO PRAVOSLAVLJE I JEDINI ISTINITI GOSPOD BOG…AMIN..ovakva govna se i slazu SA ONOLIKIM UBIJANJEM NASEGA NARODA PO JASENOVCU I MNOGIM DRUGIM MJESTIMA JEBEM LI VAM ROD I POROD ..pa vidi vule kolike imas usne kao krava pa dodoji i popusi mi karinu i iskoristi ih kako ti je i satana dao ..

 22. Ако има неко тренутно од Двери овде од чланова да им предложим кога још да позову у патриотски фронт свака помоћ је добродошла Странку Српског спасења Ивана Исаковића.

 23. Можда је исправна одлука у вези Брисела, али устав је прекршен.То само може да значи да је издаја на делу.Сходно томе постоји потреба кривичне одговорности због кршења устава.

 24. Ovaj uvijek kaze malo,ali kaze glupo!!!

 25. само родољуб

  Кад год видим његову одвратну њушку упропастим Васкршњи пост !!!! СУТРА СПЦ ДА ИЗВЕДЕ ЛИТИЈУ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ!!иначе ништа.мртво слово на папиру. А владика Артемије ако може да изађе из љуљака и да стане уз народ ко што је радио увек. Ово се не може више издржати…никакве поделе нису допустиве.

 26. СВАКОГ ДАНА НА ВИДЕЛО ИЗЛАЗИ НЕКИ НОВИ ДЕТАЉ О ИЗДАЈИ СВОЈЕ ЗЕМЉЕ.
  ЗА МЕСЕЦ ИЛИ ДВА СВЕ ЋЕ ИЗИЋИ НА ВИДЕЛО. РУСИ ТО ПОМНО ПРАТЕ.
  САДА ЋЕ ТОМА КОД ПУТИНА НА РАПОРТ, ДА МУ ПУТИН ОЧИТА ЛЕКЦИЈУ.
  СВЕ ПАТРИОТСКЕ СНАГЕ ПОСЛУШАЋЕ РУСИЈУ. САМО ДА ИМ ПУТИН ДАМИГ, ЕТО НАМА СРПСКО ПРОЛЕЋЕ НА ВРАТА. ГДЕ ЋЕ ТАДА ЕВРОСЛИНАВЦИ, КАКО ПЕВА ЧОРБА У СЛУЧАЈУ ГРАЂАНСКОГ РАТА, БЕЖИТЕ АВИОНИМА ЈАТА.
  НАРОДОМ И НАРОДНОМ ВОЉОМ ПОЛИТИЧАРИ МОГУ ДА СЕ ИГРАЈУ, АЛИ ДРЖАВОМ НИКАКО. ТО ЈЕ ЈАКО РИЗИЧНО.

 27. „АКО ТРЕБА ЗА ПЕТНАЕСТ ДАН АЋЕМО ОРГАНИЗОВАТИ И РЕФЕРЕНДУМ ПА ДА ЗАВРШИМО И ТУ ПРИЧУ!! “
  ОТВОРЕНО ЈЕ РЕКАО ДА ЋЕ ПКРАСТИ НА РЕФЕРЕНДУМУ ГЛАСОВЕ ПРОТИВ СПОРАЗУМА И ПРОГЛАСИТИ ДА ОГРОМНА ВЕЋИНА СРБА ЖЕЛИ ДА СЕ ПРОДА КОСОВО И МЕТОХИЈА!
  НИСМО МИ ЛУДИ ЂУБРЕ ЈЕДНО СМРДЉИВО ИЗДАЈНИЧКО!!
  НЕМА РЕФЕРЕНДУМА ОКО ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ! НЕМА!! НИТИ ЋЕ ГА БИТИ!
  АЛИ ИМАЋЕШ ОРУЖАНУ ПОБУНУ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ! ТО ЋЕ БИТИ НАШ РЕФЕРЕНДУМ ШТА МИСЛИМО О ТАКВОМ ИЗДАЈНИЧКОМ ОЛОШУ И БАНДИТИМА КАО ШТО СТЕ ВИ НАПРЕДЊАЦИ ,СОЦИЈАЛИСТИ И ОСТАЛА ПРОЗАПАДНА ПРОДАТА БАГРА!
  СРБИ НА ОРУЖЈУ И У ОПШТЕМ УСТАНКУ ЋЕ ТИ БИТИ ЈЕДИНИ РЕФЕРЕНДУМ КОЈИ ЋЕШ ТИ СМРАДУ ДОБИТИ!!
  А ДОБИЋЕШ И МЕТАК У ЧЕЛО ИЗДАЈНИЧКО!!!

 28. Vrlo opasni i jaki vetrovi su se nadvili nad SPC. Ne biraju se sredstva da se Crkva predstavi kao nesto sto nas koci u daljem „napretku“ zemlje. Ti bezbozni politicari,koji ne verujem da su usli u Crkvu osim kada treba da se slikaju. Koji ne postuju Boziji zapovesti,ne drze postove,Bogu se ne mole i jos se drznu da komentarisu i napadaju Crkvu. Nazalost imaju instalirane svoje ljude u Crkvi.Cak neki i nose mantije a ustvari cilj im je da razore Crkvu kroz ekumenizam i plasiranje nekih stvari koje su najcesce neistinite. Tvrdim da ovaj dogadjaj sa Vladikom Kacavendom je predimenzioniran. Ne kazem da medju onima koji nose mantiju nema greha. Naravno da ima ali koga blic i b92 obeleze taj je pecen, a njihova pisanja treba uzeti sa rezervom,jer su otvoreno antisrpska. Inace medju najgorim stvarima posle II svetskog rata koje su nam se desile su upravo blic i b92 uz famoznog josipa broza i slicne. Zato im ne treba ni verovati. Sada se drzne i jedan Aleksandar Vucic da kaze kako Crkva nema pravo da se pita u donosenju vaznih odluka. Itekako ima pravo,posebno kada je KiM u pitanju. Medjutim i u Crkvi su pasivni,pogotovo oni na vrhu patrijarh ili oni u sinodu. Jer mnogi se plase da blic,b92 i slicni ne iskopaju nesto u sta ce svi poverovati. Mada kod nekih i ima zakopanog materijala. Setimo se samo ranijih zapaljivih govora Atanasija Jevtica,Amfilohija,Irineja Bulovica… A sada su saterani u cosak i igraju onako kako im nalogodavci i mentori sviraju. Zasto,pa upravo zbog onoga sto Blic,b92 mogu da iskopaju. I one kardinalske prstene,i naprsne krstove,i Bog zna jos sta je tajno,sto moze biti javno,ako nisu poslusni svojim gazdama. Pitam se samo da li je za vreme Svetog Vladike Nikolaja mogao neki vlastodrzac da mu soli pamet i donosi u njegovo ime odluke. Taj bi bio istog trenutka anatemisan. E ali sada nema vise nekoga poput Svetog Vladike Nikolaja u sinodu ili saboru. Zato ovi masonski proizvodi u liku Vucica, Dacica, Nikolica… se poigravaju sa SPC odnosno onima koji je vode. Do kada ce ne znamo ali znam jedno samo,da takve ako ne stigne kazna ovde na zemlji,stice ih kada dodju Bogu na istinu. Bog nas nece juriti ali ce nas sve sacekati. S Bogom i Crkvom nije se saliti. Medjutim neki su sebi da li tolika prava da smatraju da su veci i od samoga Boga. E zato da bi nama bilo bolje,mi moramo duhovno i moralno da se obnavljamo. Kao posledica te obnove doci ce i ekonomska obnova. E da li ce tda se pojave pastiri koji se sakupiti izgubljeno stado i vratiti mu veru u Boga i bolje sutra,to samo Bog zna. Svaki drugi put sem Bozijeg, je put u jedno veliko nista. Kada procitate naredni clanak neke stvari ce Vam biti jasne.

  Ko i na koji nacin rusi Srpsku Pravoslavnu Crkvu:

  http://borbazaveru.info/content/view/5708/1/

 29. деда Богољуб

  Држимо се УСТАВА и не срљајмо у пропаст браћо Срби!!!!
  Какав проклети РЕФЕРЕНДУМ !!!!!
  То ова банда и хоће,да превари гладан,измрцварен,понижен,обесправљен….
  СрБски народ…бити Србин је ПРИВИЛЕГИЈА (од Бога нам дата) а не географска
  одредница….једина држава коју је основао СВЕТИТЕЉ…чувајмо то браћо!!!
  Како радили тако нам Бог помого!!!!
  Догодине у Приштини!!!!

 30. Човек не може да бира време у којем ће се родити и живети; од њега не зависи ни од којих родитеља, ни од ког народа ће се родити, али од њега зависи како ће он поступати у датом времену: да ли као човек или као нечовек , без обзира на то у ком народу и од којих родитеља.

  Бог нас је створио људима и тражи од нас да то и будемо. Нема таквих времена у којима то не би могли бити и не би били дужни да то будемо.

  Патријарх Павле

 31. Svaki sporazum se moze prekinuti. I onaj ko ga potpise moze da ga prekine kamol neko novi kad dodje na vlast. Kako god ovi krse Ustav tako neko drugi moze da krsi sporazume i isti taj ustav.
  Mene ne brine potpisivanje koliko me brine da cemo ostati pod ovim skotovima jos dugo dugo.
  Sto se tice same crkve, pustite to ljudi. Isti su tamo u foteljama kao i u parlamentu. Nema razlike. Mantija te ne cini pravoslavcem a ni odlazak u crkvu. Bilo je ljudi koji u crkvu nikad nisu otisli, bili veliki pravoslavci i postenii nisu mogli biti.

  Samo da se mi rijesimo stoke koja nas jase vec vjekovima i da se malo narod trzne bice sve bolje. Zalosno je sto se mi trznemo taman kad dotaknemo dno. Onako kao tele kad ide pod noz. Sve mirno pa kad vidi noz onda se pocne ritati. Al dobro vazno je da se ritnemo kad god.

 32. Mora da mu je bioloski otac balista Fahru Musliju osmislio ovu izjavu, ta matora bitanga po beogradskim kafanama se hvali sa sinom koji je dotukao Srbe.

 33. Какво мело драмско,позерско обраћање нацији,господин Алек све више личи на Драгу Машин,надам се за његово добро да неће полетети са балкона попут ње,наравно без падобрана.

 34. ON SE JE UMISLIO DA JE NEKI VELIKI DRZAVNIK..JEBEM LI TI DIJETE OCRAVO ZNAM TE JOS KADA SI BIO JEBENI POTRCKO I ISAO PO NOVOM BEOGRADU I OTVARAO DJECIJA IGRALISTA TJ.NESTO STO NIJE NI BLIZU IGRALISTA…JEBEM LI VAM MAJKU USTASKU GNJIDE ..DOBRO HOCELI NEKO KONACNO KRENUTI SA LIKVIDIRANJEM GOVANA NA VLASIT ..MATER MU JEBEM TOLIKO NAS IMA A NIKO DA OFORMI NEKI TIM ZA LIKVIDIRANJE OVIH GOVANA..

 35. Smesno….dzabe se mi ovde bunimo kada ce ishod biti na strani NASE VLASTI. Zamislite tu vlast koja nece da cuje svoje gradjane. DEMOKRATIJA-TEROR NAD MANJINOM. Dok,u stvari,oni imaju tu vlast nad nama da pretstave iskrivljenu stvarnost kao jedinu pravu.

  Dragi jednomisljenici, pozdravite se sa Kosovom,jer ovako uspavani i uljuljkani imamo eneggije samo da mu masemo.

  Zao mi je sto su ljudi na vlasti uvek isti. Prime se na vladavinu i boli ih uvo za nas jadne i male ovde dole.
  Poznati princip, milion puta isproban,samo se vrti u krug…to je nacin na koji se vodi ova porobljena zemlja.

 36. Продајем комфорну кућу на Дедињу искључиво Албанцима. Попуст за вехабите и породице са више од десеторо деце.

 37. Мислио сам до пре пар месеци да овај човек има нешто у глави , али у задњих пар недеља сам схватио да сам погрешио за сто посто, овај је луд и још безобразан ко стока која нема ни према црквеним слугама нимало обзира и поштовања! Нажалост кад тако мисли о цркви и ц.веледостојницима тек онда можемо да замислимо шта он мисли о обичним људима као ми !!!

 38. Ja koliko vidim nece ni jedna homosexualna da ostane.Radovat cu se kad cujem Vucica su nabili na glogov rapav suvi kolac .

 39. Овај је стварно блесав, ту помоћи нема.

 40. ode vlada ode i njihov sporazum jer ga niko nece primenjivati i skupstina ce ponistiti taj kriminalni sporazum

Оставите коментар