Рокфелеров „трилатералац“ брани Додика

Упркос недавно уведеним санкцијама САД-а Милораду Додику, чудне су и веома испреплетене везе између Американаца и породице Додик. О томе свједочи и податак да је Милош Стевановић, правни заступник Игора Додика који нам је јуче упутио писмо као опомену пред тужбу, веома активан члан Трилатералне комисије Дејвида Рокфелера. Стевановић је од 11. до 13. новембра прошле године у Лисабону учествовао на Центалном европском скупу чланова Трилатералне комисије. На основу фотографија са фејсбук профила г-дина Стевановића може се видети да је веома активан „трилатералац“ који је и у Бијељини организовао скупове утицајних чланова организације чији су оснивачи Дејвид Рокфелер и Збигњев Бжежински, велики критичар Русије. Стевановић је извршни директор „East-west bridge“ за БиХ, огранка Трилатералне групе којом председава Јакоб Финци, а друштво му између осталих прави и Додиков савјетник Александар Врањеш, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, Додиков кум Ранко Шкрбић…

Са једне стране предсједник Републике Српске забранио је својим страначким функционерима да се састају са америчком амбасадорком Морин Кормак, за коју је Додик тражи да се прогласи непожељном особом у БиХ, а са друге стране његовог сина и породицу брани и заступа други човјек веома моћне и утицајне Трилатералне комисије у БиХ!?

Адвокат Милош Стевановић близак је владајућем СНСД-у, и након избора 2014. године помињао се у медијима као кандидат за министра унутрашњих послова, али је та функција ипак припала Драгану Лукачу. Поред адвокатске канцеларије, Стевановић је власник компаније „Standard group“ из Бијељине која је након краха компаније Бобар била понудила 3 800 000 марака за 75% акција Бобар осигурања. Иако је посао био договорен, у сукобу фракција унутар СНСД-а побједу је однио министар финансија Зоран Тегелтија, па је његов тајкун Младен Миланович Каја преко компаније MG mind из Мркоњић Града преузео Бобар осигурање, а Стевановић се морао повући.

Небојша Вукановић/nebojsavukanovic.info

 

 

 

 

 

 

 

Оставите коментар