Мандић

“Српска кућа“ регистрована као приватно предузеће, Мандић Вучићима псовао све по списку и тврди да Андреј пере паре, Ана Брнабић “оверава“ кућу

Да би се дошло до пројекта за прање пара названог “Српска кућа“, и поред сваке треће куће у Црној Гори која је српска, треба бити у кожи Андрије Мандића! Један, једини, непоновљив, врцав преварант, али ипак мали миш пред Александром Вучићем, и поготово пред буразером му Андрејом. Од када је у децембру кренуо да мољака по Београду да се склепа пројекат којим би могао да каже да је “коначно нешто урадио за Србе у Црној Гори“, прошао је правог “топлог зеца“. Наравно, он ће, све што може, да одради преко “Српске куће“ искључиво за себе и круг климоглаваца који одлично знају ко је и какав је Андрија Мандић, али им се допадају колачи или мрвице из тала са човјеком коме се, као и небо из оне епске пјесме, грохотом насмију, па још иза леђа. Ваљда свјесни да би у нормалној земљи можда могао да води МЗ “Веље дубоко“, али не и да буде национални лидер, макар и у државоликом ћумезу какав је Црна Гора.

Углавном, неколико пута од тада је Андрија Мандић био код Вучића, кажу наши инсајдери из Вучићевог кабинета и из Демократске странке Србије који су Мандића чекали у кафанама док је неуспјешно, по пет пута дневно, покушавао да “обије“ Вучићева врата. Тако је један од састанака био договорен у касним пријеподневним сатима, али је Мандић, од тренутка када га је секретарица први пут обавијестила да је Вучић “заузет“, иако је све било договорено, добио “налог“ од те исте секретарице да се јавља сваких сат времена, па када “убоде“ термин – добро је!

Мандић је послушао, био је упоран као мали мрав, сваких сат времена је звао или куцао на врата тадашњег премијера Србије, кажу наши саговорници, а онда се враћао у бирцуз и доливао алкохолом. Када је трећи пут враћен, само током тог дана, и када га је “ватрена водица“ апсолутно узбудила; којом се, кажу наши саговорници, неартикулисано наливао, почео је да псује све редом. Прво премијера, а онда и његовог главног менаџера, човјека за све, рођеног брата Андреја.

Што би рекао Веља Илић: ,,Не могу сад све да кажем и опсујем, слуша народ“, и портал УЈЕДИЊЕЊЕ ће прескочити описне моменте Мандићевих псовки, али ћемо информисати нашу читалачку публику да је Андреју “све листом“ попсовано и “натакнуто“ од стране јединог четничког полувојводе на земаљском шару.

Да ли је истина ово што пише портал УЈЕДИЊЕЊЕ најбоље знају Мандић и Вучић и пријатељи из бистроа, а напредњаци исто тако знају колико Вучић не подноси алкохол и госте због којих мора да провјетрава просторије. Поготово госта који је раније пред ДСС-овцима и двојицом држављана Црне Горе стационираних у Београду, тврдио да “Српска кућа“ није пројекат каквим га је он, лидер Фронта желио, те да “Андреј Вучић одједном хоће да се мијеша и пере паре“ преко његове идеје!

Од тада, Мандић увијек, када му може бити сам улази код Вучића јер, кажу наши извори, и када се рукују осјећа се одиозност и нетрпељивост. Чисто да о томе представу немају другови из централе Нове у Подгорици које је Небојша Медојевић на вријеме научио ко је Вучић.

Него, шта је Српска кућа, заправо? Они који су мислили да је то власништво државе Србије у Црној Гори или НВО организација, грдно су се преварили.

“Српска кућа“ Д.О.О. Подгорица основана је као као, што и само име каже, као приватнопредузеће! Облик организовања – Друштво са ограниченом одговорношћу. Регистарски број је 5-0788499/2, а ПИБ 03127192. Сад долазимо до најбизарнијег и најзанимљивијег податка. Односно, питате се како су иначе познати етнички предузетници из Нове српске демократије, лажног Српског савјета и прилично стручно друштво за прање пара окупљено око редакције Ин4$с, успјели да обезбиједе “ширину“ за отварање фирме кроз коју се само не може опрати образ?

Дјелатност, о дјелатност! У Централном регистру привредних субјеката, као дјелатност, записао је: ,,Организовање састанака и сајмова“. Благош! Састанак или сајам могу коштати 300 евра, а може се “уложити“ и цијелих 100.000. Наравно, ако се обезбиједе квалитетни “саговорници“ који су гарант добре расправе. А ко не би 3 дана расправљао и потрошио, ако треба и 300.000 евра уколико је модератор рецимо Будо Алексић који ће наплатити и трошкове кафе коју попије.

Шифра дјелатности “Српске куће“ ДОО Подгорица, приликом разврставања, је 8230. Субјекат  је регистрован, добио је сву потребну документацију, а “невладине организације“, жељне прања пара, ницале су као печурке од Нове године, каже наш саговорник из јавне управе.

У савременом свијету, према извјештају ,,Transparency internationala“, највише пара се опере од дроге, оружја, па НВО организација. С обзиром да је Вучић продао Косово, а Албанцима не може из руку избити трговину наркотицима, остаје прање пара преко НВО. Е, сад ко ће: Андреј, Александар или Андрија који пролази “топлог зеца“, питање је. Будимо реални, Андрија ће тешко опрати колико је замислио, Славен Радуновић вреба да врати трошкове држави, а о томе шта Момо Вуксановић вреба и на чему је радио претходних дана, читајте …

Поготово зато што се Демократски фронт ових дана поцијепао на два крила: они који хоће да им просторије “Српске куће“ прва овјери Ана Брнабић, због чега би добили симпатије међународне заједнице. И други, који би хтјели Ацовог изасланика, само да је мушкарац, па нека ради што хоће. Струја, која би Ану Брнабић, а предводи је Славен Радуновић, за сада је у предности над овом другом у којој су загрљени Момо Вуксановић и Гојко Раичевић. Зато је Видовдан без отварања, прославе и Ане. Будо Алексић нема када о томе да размишља, он изучава др Милана Шуфлаја, др Ива Пилара, Дрљевића и Штедимлију. И причаће о њима Ани. Њежно, са сугласницима који запињу. Секси, нема шта!

Лука Радуновић (са геј брковима на реверу), син Славена Радуновића, лидера фракције Ане Брнабић у Новој српској демократији

Александар Вучић и Мило Ђукановић преговарају да Андрију Мандића и Момчила Вуксановића, осниваче приватног предузећа Српска кућа, “часте“ са четири године “прања пара“ преко Српског националног савјета. Дакле, уз “амин“ Демократске партије социјалиста у интервалу од 15. маја до 9. јуна, без икаквог јавног конкурса у средствима информисања, “ресавска школа“ Андрије Мандића и Мома Вуксановића фалсификовала је хиљаде потписа “Срба из Црне Горе“. Портал УЈЕДИЊЕЊЕ ће, сходно Закону о слободном приступу инфимрацијама, тражити увид у комплетну документацију уколико дође до Електорске Скупштине за Српски савјет и позвати сваког “потписника“ појединачно да образложи да ли је дао потпис.

Ипак, треба имати у виду да Вучићеви (специјални) савјетници праве проблеме око конституисања Савјета и тражи да се паре грађана Србије које је недавно уложио у приватно предузеће Српска кућа, врате тако што ће Нова и поглавица Момо враћати “кредитна задужења“ у мјесечним интервалима. Андреју Вучићу.

Уколико Вучићева буде последња, до Електорске скупштине Српског савјета неће ни доћи, односно биће укинут јер предсједник Србије не сматра да су Срби мањина у Црној Гори. Ако Вучић нареди Мандић и Вуксановић ће “признати“ да нису ни “скупљали потписе“. Дакле, алтернативни план.

Суочен са могућношћу да финансијски буде закинут, Мандић је пао у депресију и није јуче одговорио на бројне црквено-народне позиве да присуствује Видовданским свечаностима. Зато је на зору пловио и крстарио Будвом под црногорском националном заставом, заједно са партијским колегом Славеном Радуновићем, човјеком задуженим за пажњу над Мандићевим псима. Радуновић је уједно и политичар  који има највећи коефицијент интелигенције у Новој српској демократији. Они су се сунчали, купали, пушили томпусе и начели, то јест почели да грицкају кесу од 3,4 милиона евра коју им је, отомајући од уста грађана Србије, послао Александар Вучић. Наравно, Мандић је конзуумирао “ватрену водицу“.

Мандић и Радуновић су јуче тројицу саговорника упознали са намјером Мома Вуксановића и Новице Ђурића да опет конторлишу паре Савјета, што им се “у пуној мјери не смије дозволити и поред неких обећања и захтјева у Београду од структура блиских КОС-у“. Мандић је за Ђурића рекао да је стари сарадник АНБ-а који је одговоран за пребијање српског новинара Милована Бркића, по налогу Влада Кековића, у једном улазу у Подгорици. Рекао је и да је Ђурић лично преговарао са кумом Светозаром Маровићем 2013. године у Будви приликом конституисања Српског савјета, када је Вуксановић са тамбурашем из Пљеваља Сабахудином Делићем и министром Суадом Нумановићем, покрао документацију Српске листе која је побиједила на изборима за Савјет.

Славен Радуновић је опонирао и на састанку тврдио да је Вуксановић то успио уз помоћДалиборке Пејовић из Демократске партије социјалиста која је у ванбрачној заједници саВуксановићевим синовцем, иначе тјелохранитељом Мила Ђукановића.

Тако су “представници српског народа“, оснивачи разних института за заштиту српског језика и ћирилице, спремни за нови лов у мутном уз помоћ режима.  Иако те НВО (институти) имају само по једног члана – биће лове, праће се паре преко њих, док Срби и јуче страдају на Косову и Метохији. Срби у енклавама на Космету добијају храну и воду у виду хуманитарне помоћи, док су Андрија Мандић и Славен Радуновић регистровали приватну фирму која располаже са 3,4 милиона евра пара пореских обвезника Србије.Тако и треба, док се припрема још један прогон Срба са Космета, након кога ће остати само “Косовари“ на Космету, Мандић и човјек са највећим коефицијентом интелигенције у Новој, крстаре “пјеном од мора“.

Мандић очекује од Вуксановића да од донација које би Српски национални савјет имао у наредном мандату, ако већ хоће договор, отплати стан за свога сина Илију који живи у Београду (због кривичних судских процеса који се против њега воде у Црној Гори) и цимер је са сином Будимира Алексића. А зашто Мандић мора добити паре за откуп стана сину у Београду? Зашто не би 100.000 евра дао за Србе заточене у енклави на локалитету Ораховца, Урошевца, Клине или Србице на Космету? Ево, не 3,4 милиона, само 100.000, 100.000 за оне који живе под ведрим небом “заштићени“ бодљикавом жицом  и ћебадима!

Ако је некоме лакше, колико је српских кућа у Црној Гори могло да се поправи и колико је српске дјеце могло да добије стипендије? Уосталом, ко пита српску дјецу, илити дјецу “српских брава“! Док је маказа, биће и оваца за шишање.

УЈЕДИЊЕЊЕ http://ujedinjenje.com

 

2 коментара

  1. За Србију

    Постоји само једно решење за ово.

Оставите коментар