Барак Обама (Фото: Глас Русије)
Барак Обама (Фото: Глас Русије)

Мишел одлази од Барака, развод по Марку Твену

Вашингтон – Амерички часопис The National Enquirer објавио је на Божић да се супружници Обама разводе. Према информацијама из таблоида, Мишел и Барак, одавно више нису нераздвојни. А сада се прва дама толико напатила, да је већ припремила документа за адвоката.

У Белој кући ће остати до истека мандата само из поштовања према институцији председника. Али у јануару 2017. године (председнички мандат у САД званично почиње у јануару наредне године после избора), она и Барак ће, наводно, из Вашингтона отићи на разне стране.

Чак и међу жутим америчким медијима The National Enquirer има врло сумњиву репутацију. Часопис је нешто као усисивач који купи прљав веш, а избацује сензације. Он има постојану, мада и врло специфичну публику. Сви осатали врло опрезно узимају у руке овај часопис.

У Америци се такве запаљиве сензације појављују уочи избора, или у потпуном затишју вести, када се мало чита, а тираж треба продати. До новембарских избора 2016. године има још много. Дакле, крив је недостатак информација, током два дана Божића, новине и часописи у Америци не излазе.

Супружнике Обама не разводе први пут. Овај часопис је то чинио три пута. При томе писао је о свему што је претходило „разводу“ детаљно, у појединостима, које обично нико никада не износи медијима. И адвокатима је чак било тешко да поверују.

Мишел је 2010. године, у верзији овог часописа, претила да ће оставити Барака, ако се буде кандидовао за други мандат. „Или ја, или Бела кућа, рекла је Мишел. Мој живот тамо је прави пакао“. Она је 1996. године, такође претила, али пред Обамину кандидатуру за Конгрес (тада је изгзубио). Она је претила још једном 2000. године да ће „срушити мостове“.

У октобру 2012. године милијардер Доналд Трамп је говорио да у рукама има документе о разводу председника и његове жене. Уочи председничких избора новембра 2012. године он је претио да ће их објавити, и обећавао да ће појава ових папира изазвати шок, какав би Америка осетила сазнавши да је земља у облику равне плоче.

Џеј Лено, водитељ једног од најпопуларнијих телевизијских шоу програма The Tonight Show на каналу NBC, већ после избора питао је Обаму, шта се заправо догађа и зашто Трамп толико прогања председника? Обама (никада лично није срео Доналда Трампа) се нашалио.

То потиче још од онда од када смо живели у Кенији (Обамин отац је избеглица из Кеније). Трчали смо по фудбалском терену, а он је увек заостајао. То га је вређало и чинило нервозним. Када смо се на крају преселили у Америку, мислио сам да ће све то престати. Међутим то се није догодило, испричао је Обама.

National Enquirer је 2004. године „разводио“ овај пар због прељубе сенатора Обаме са једном асистенткињом. Сада се лист позива на „упућене особе“ и пише да је Мишел била згранута због понашањем мужа на комеморацији Нелсону Мандели на стадиону у Јоханесбургу 12. децембра. Председник, по њеном мишљењу, флертовао је са данском премијерком Хеле Торнинг Шмит.

Данска лепотица седела је између Обаме и британског премијера Дејвида Камерона. Сво троје су се забављали (при том су се гласно смејали) фотографисањем на Хелином мобилном телефону. Касније је то изазвало скандал: светски лидери не треба да се тако понашају на погребним церемонијама. Али Мишел је ражестило не то, него пажња мужа према данској премијерки. У Данској је прозвана „Гучи Хеле“ због своје зависности од овог бренда одеће.

Председникова супруга је адвокат са великим искуством, завршила је студије на Принстону и Харварду. Особе које се баве таквим професијама обично нису склоне превеликим емоцијама. И поводом није озбиљан. Супруга Била Клинтона, на пример, није оставила свог Била, чак ни после скандала са Моником Левински. А Хилари Клинтон имала је далеко више основа да се разведе, него што је флерт и фотографисање на мобилном.

Опра Винфри, једна од мега-популарних водитељки на телевизији, пре два месеца питала је Мишел Обаму, шта за њу значи брак са председником и како, заиста, она издржава живот у Белој кући. Тешко, наравно, признала је супруга председника САД, али ја сам знала којим путем идем.

Генерално, то треба да буде право партнерство. Овде треба много љубави и врло много поштовања човека, за кога сте се удали. Брак је тежак пут. Свим младим људима о томе говорим. Не могу да се споје двоје људи и одгаја још неколико и да се мисли да ће све бити дивно и красно и без икаквих проблема до краја живота. Ако тако мислите, то је најбољи рецепт за пропаст. То су глупости. Биће ту и падова и успона. Али када на крају дана можете да кажете човеку: „допадаш ми се“, значи да између вас постоји нешто више од прве љувави.

Када би чувени амерички писац Марк Твен био жив, можда би се обрадовао данашњој Америци, остала је онаква какву ју је напустио. У медијима у САД мало тога се променило од тада, од када је Твен 1870. написао своју причу „Како сам изабран за губернатора“. У њој је он, такође по речима „упућених особа“ био ухваћен у лажном сведочењу на суду и кршењу „заклетве тридесет четири сведока“, у крађи „ствари другова у бараци“, у намери да од сиромашне старице удовице одузме земљу, и није постао губернатор.

Америка 2013. године није та Америка, која је изабрала првог тамнопутог председника 2008. године. Тада је више од 50% било чврсто уверено да је Барак Хусеин Обама хришћанин (истина он се школовао у католичкој школи у Индонезији, и добро је познато, у коју хришћанску црвку он иде, долазећи кући у Чикаго). Сада је у главама Американаца, не без помоћи National Enquirer, настала пометња. Сада сваки пети Американац верује, да је њихов председник исламске вероисповести. Остали сумњају да ли он уопште верује. За неке је Обама скривени марксиста, социјалиста, комуниста, тајни муслиман, расиста и фашиста. У време Марка Твена то би можда и прошло. Али у 21. веку то је превише.

Андреј Федјашин / Глас Русије

21 коментара

 1. Хоће господарити светом људи, а не може ни својим браком!? Иза свих НАМЕРА мора да постоји и МОЋ која ће поентирати НАМЕРАВАНО. Није СИЛА увек као што некима ИЗГЛЕДА. Зато Срби не клоните ДУХОМ наших предака, негујте ГА а ОН ће НАС. Није ВОЉА такозваног светског поретка да Русија јача а ИПАК ЈАЧА. Није воља обаме развод, А ИПАК се разводи.

  • Ко каже да није воља „Новог светског поретка“ да Русија јача?

   • А КО каже да јесте?

    • Воља „Новог светског поретка“ је глобализација. Мислиш да се глобализација не може спровести преко Русије када Америка убрзо пропадне? Ко каже да се глобализација врши само преко Америке? Немој да си луд.

     • А зашто онда уништавају малу Србију и зашто окружују Русију НАТОом, а и Ко НС поретку гарантује руску послушност ЧАК да им је намера да се Русијом служе у Те сврхе. Исто је са Кином, Индијом, Бразилом…??? Зар стварно мислиш да само сила шушкања новцем управља Светом људи, сплетке, и којекаква остала „јуначка дела“? Преиспитајмо своја осећања која владају Нама, пеиспитајмо шта се дешава у циганском дворишту и све тако до међународне политике, СВЕ ЈЕ ИСТО. Све нас исте силе притискају АЛИ су реакције различите. Да ли Тебе може неко навести на противприродни блуд? зашто би и Русе. За колико новаца би ишли улицом и викали у сав глас „мама ми је курава а ћаћа педер“ ( под условом да нису )
      Можда неко и би, али неко не би, све је у личној снази а лична снага у пропорцији са поштовањем ВАСЕЉЕНСКИХ ЗАКОНА КОЈИ НЕ МАРЕ ЗА ЗАКОНЕ ЉУДИ. Никада баш НИКАДА БИЋА НИЖЕГ НИВОА ЕНЕРГИЈЕ НЕ МОГУ КОМАНДОВАТИ БИЋИМА ВИШЕГ НИВО. А ВИШИ НИВО ЕНЕРГИЈЕ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ПОДИГНУТ ОДГОВАРАЈУЋИМ ШТАМПАЊЕМ НОВЦА. Покушати хоће, али успети НЕЋЕ. Ко беше СИЛА у Јасеновцу, хрват кољач или СВЕТИ ОТАЦ ВУКАШИН ИЗ КЛЕПАЦА. Ако нам разум само служи за сумњичење браће да Нам раде о глави, рад материјалне добити? Онда ЈЕБО НАС РАЗУМ, БОЉЕ ДА ГА ИСКЉУЧИМО. Ако је браћи до сплеткарења нек сплеткаре то је Њима на терет и душу, А ИПАК СИГУРАН САМ ДА НИЈЕ.

     • Могли би овако до бесвести да се расправљамо. Сачекаћемо да видимо…

     • Знам да има страха да ће Кинези и жутаћи бити гори и строжи пандури у свету од НАТО земаља.За друге не знам, АЛИ за Србе горе од овога бити не може. Турцима су Срби плаћали порез цару по глави поданика, више глава, већи приход…А ОВИМА садашњим окупаторима главе и новац и не требају ( сами га штампају ) њима трба само српска земља расрбљена, распарчана, за циганско нуклеарни европски отпад. Шта од овога може бити горе, што би очекивали од Русије, Кине, Индије, Бразила…

 2. Питање је зашто озбиљан медиј као Глас Русије преноси овакве вести из ткз. жуте штампе како наводи и ГР.Кога од озбиљних људи занима дали се Амерички председник разводи,има харем од жена, или било шта од његовог личног живота.За нас су важне његове одлуке и како оне утичу на нашу свакидневицу.Па та злосторничка – психопатски сотонска багра је и од такве преузвушене почасти – да представљаш свој народ направила циркусијаду.Ради личне користи жртвоваће све – љубав,породицу,подупираће лажне вести да су се развели или да ће опет бити заједно итд.Па шта је изјава ове ткз.прве даме (ако је истинита) да ће она из поштовање институције председника остати да живи у Белој – Црној кући.Људска осећања позитивна или негативана,ако су искрена – не познају институције и поштовање.Све остало је комерцијализација.

  • Nebeski [email protected]:Овај видео клип тамо – овамо, па се појави на Васељенској.Можда су ти намере добре али је ван теме и замараш нас.Ако се представљаш као Небески Народ треба ти изјашњавање на ког народа мислиш.Гледао сам овај запис неколико пута и коментаришем до 12 – то мин. остало касније..јер сама емисија гости у њој и њихове изјаве су контрадикторни.Увод и песма су одлични и јасно показују да је Србски народ Небески народ.Међутим гост М.Петровић каже да је Јеврејски народ небески народ и ставља равнање између Србе и Јевреје.У вези Библије манипулише и каже да је Јеврејин онај који је са богом и да сви који верују у библијског бога по аутоматизму су Јевреји.У старом завету је Аврам потом Авраам на крају Израиљ, је онај који се борио са Богом.Отуд име Израиљ не Јеврејин.Питање је зашто се Авраам борио против Бога,против ког и чијег Бога и заслужио да буде назван Израиљ – отац Израиљаца.
   .

   • Аврам и Израиљ нису исте особе. А није Јеврејин онај који је по телу Јеврејин, него онај који је по духу Јеврејин. И Јеврејски народ је народ који је изабран да се преко њега прошири добра вест о Царству Божијем. Све народе Бог воли, али Јеврејски народ је Његов првенац и план је да преко тог народа сви остали народи сазнају ко је прави Бог. Сви апостоли и Исус су били Јевреји.

 3. JOS JEDAN AMERICKI SAN SE RUSI.

 4. Obama baca pogled na Guzicu Brasilijanke, Obama se zeza sa Dankinjom na Stadionu,… a
  on je Predsjednik Amerike? Necuveno, jedan biblijski Krscanin, koji duboko vjeruje u „Boga“,
  ne moze si priustiti ovakve pizdarije! A pisati o Razvodu, je inace Tabu nad Tabuima, jer on
  je u prvo redu biblijski Krscanin, koji je ujedno i MONSANTOV Lobist, vodi jos uvijek Rat u
  Iraku, ali nuklearni Rat, ubija Ljude Dronovima, cionisticka je Marioneta…. i sve to, Svijet
  sutke kupuje, jer nije nista bolji od Obame, jer ga podrzava. Svijet je u biti OBAMA!!!

 5. Obami je vec odavno mjesto u Hagu, gdje se nalazi i Ratko Mladic, ali on je arogatni Ameri
  kanac, on moze da ubija do milje volje, kao i Netanjahu, on nije Zlocinac! Ameri i Israelci su
  slobodni Kriminalci, za njih ne vazi Hag! A tko im je to dopustio? Kriminalni Svijet, mi svi! Ko ji smo puno gori i od Obame i Netanjaua! Sto bi rekla Vedrana Rudan, mi imamo njihov Ku
  rac u nasim Guzicama, i osjecamo ih vrlo dobro!!!

 6. Budu se njih dvoje razveli, to ce biti doslovni smak Svijeta!,

 7. Obamu to nece potresti, jer njega zene ionako ne interesuju!

Оставите коментар