(Фото: Thinkstock)
(Фото: Thinkstock)

Чисти кожу, штити јетру

Пивски квасац би требало сви да узимају бар два пута годишње по осам недеља, јер је толико потребно да се испољи његово повољно деловање на здравље. У случају посебних тегоба узима се два пута дневно до излечења, саветују присталице народне медицине, који га препоручују као лек за многе болести.

Препоручује се у свим животним добима, јер штити јетру, очи, кожу, помаже у нестанку акни, отклања умор, одржава равнотежу цревне флоре, спречава мучнину, ублажава тешкоће с варењем и подстиче губљење тежине. Помаже и код обољења органа за варење, упале желудачне слузокоже, чира на желуцу, затвора, обољења јетре и жучних путева, дијабетеса…

Организам га у потпуности искоришћава узимањем у сувом облику, с водом, уз главне оброке. Дневна доза подељена у три једнака дела треба да буде од шест до 10 грама. У свежем стању није препоручљив, јер се брзо квари, горког је укуса и изазива надимање. Уз то, гљивице квасца у органима за варење узимају витамине Б групе из хране који су им потребни за размножавање. На тај начин организам остаје ускраћен за те витамине и друге хранљиве састојке из хране. Од корисних састојака, осим витамина Б групе садржи и протеине који су слични протеинима животињског порекла, шећер, гвожђе и олигоелементе.

Новости

Оставите коментар