Небојша Човић (Фото: Танјуг)
Небојша Човић (Фото: Танјуг)

Човић: Заслужили смо да постанемо државни пројекат

Београд – Председник KK Црвена звезда Небојша Човић изјавио је да су црвено-бели трећом узастопном титулом у АБА лиги, као и сјаним резултатим у Евролиги ове сезоне, заслужили да добију помоћ државе како би следеће били још бољи.

„Ове године смо, за сада урадили велики посао, изузетно добро смо репрезентовали и земљу и град и српску кошарку у свим такмичењима. То је резултат континуираног рада уназад неколико година и мислим да смо заслужили, без обзира ко шта причао, да од овог тренутка па даље стварно постанемо државни пројекат, у смислу следеће сезоне, да се када је Фајнал-фор Евролиге у Београду попнемо степеницу више“, рекао је Човић новинарима у Загребу после победе против Цедевите којом је Звезда са максимални 3:0 освојила регионалну титулу.

Он је додао, да је тим, заслужио четвртфинале Евролиге, али да верује да ће то успети следеће године.

„И ове године смо морално и кошаркашки заслужили да будемо у Топ 8. Онда су се умешале више силе и пренеле поруку. Ви морате да будете мудри да схватите ту поруку онако каква јесте и да се спремите за следећу сезону“.

Према његовим речима главни задатак клуба у наредним месецима биће да очува тим, а то је могуће само уз подршку.

„Ово не причам да бих кукао, већ зато шшо сам реалан. После свих резултата и свега што смо издржали и појединачноо и лично и породично, нема разлога да не кажем то гласно. Други модел су трансфери играча, ови играчи вреде и може да се прави нови тим, али мислим да то није пут контиуитета“, закључио је Човић.

Танјуг

Оставите коментар