(Фото: Gettyimages)
(Фото: Gettyimages)

„Хрватска је водила одбрамбени рат против српске агресије“

Шибеник — Радикални сисачки бискуп Владо Кошић предводио је у Шибенику процесију и мисно славље поводом дана тог града.

У свом обраћању је рекао да је домовински рат био праведан, „одбрамбени рат од српске агресије“, те да он још траје, али се води другим средствима – подметањима и искривљавањима истине.

Потребно је, каже, то искоренити и наставити се борити за истину и слободу целог народа у домовини.

„Не сме се допустити гажење жртве хрватских бранитеља који су дали своје животе и здравље за нашу домовину, како Хрватску тако Босну и Херцеговину“, рекао је Кошић, иначе познат по скандалозним изјавама за једног бискупа.

Запитао је зашто се вређају погинули када се њихове спомен-плоче мичу, као да су они гинули за неку другу, а не за своју домовину, пренео је портал Шибеник.ин.

Сматра да треба истрајати у захтеву за лустрацију како би се из јавне службе удаљили сви припадници бившег комунистичког режима који су мучили, прогонили и убијали Хрвате.

Потребно је, казао је, обелоданити „потпуну истину о свим догађајима и мотивима“, па се стога мора захтевати отварање свих архива који чувају истину о хрватској прошлости, јер тога се, како је рекао, не треба бојати.

Танјуг

2 коментара

  1. Naravno, Hitler je isto vodio odbrambeni rat protiv Rusije

  2. Усташка говна, више ми идете на к.рац са обрамбеним ратом против Србске агресије!
    Имате ли имало мозга у тим празним и болесним главама па да разлучите како да Срби
    који живе на својој земљи да вас нападају. Обрнуто је, заменили сте тезе, ви нападате Србе на њиховој земљи и протерујете их са њихових огњишта.
    Зато не серите више али и да знате да ће се Срби ускоро вратити на своју земљу и на
    свој плави Јадран а ви ћете имати две могућности да препливате море и одете у Ватикан који је вас и створио или да поново будете Бечки коњушари. Одабрат ћете сам и!

Оставите коментар