(фото:Скриншот)

Хрватска посланица у ЕП: Можете да палите „Новости“ само пазите да се шта не запали

Загреб – Хрватска посланица у Европском парламенту, десничарка Ружа Томашић не сматра спорним паљење српског недељника „Новости“ у центру Загреба.

„Ако је неко купио те новине, има право и да их спали, само да пази да се нешто не запали“, рекла је она за загребачку Н1 тв.

Председник Аутохтоне Хрватске странке права јуче је други пут за десет дана палио недељник „Новости“ у центру Загреба, уз оптужбе да тај медији шири мржњу и захтевом влади да престане да финансира његов излажење.

Као и претходног пута, и јучерашње спаљивање праћено је многобројним претњама новинарима тог недељника.

„Новости толико шире говор мржње да се у нормалној држави то не би уопште финансирало… У нормалним, демократским државама, у Канади, то се радило, палиле су се новине“, додала је Томашић.

О случају паљења „Новости“ и претњи новинарима данас се огласило и Хрватско новинарско друштво које „осуђује поновно јавно спаљивање примерака недељника ‘Новости’ и захтева јашан став пемијера Андреја Пленковића о претњама новинарима“.

Председник Српског националног већа Милорад Пуповац изјавио да се нада хитном разговору са српским државним врхом због последњих инцидената у Хрватској.

 

 

 

Танјуг/Б 92

2 коментара

  1. Ma, gde nadjoste to djubre, poznato jedino po primitivizmu i izuzetnoj ogranicenosti i tupavosti!?
    Narocito je kvalifikuje to sto je u parlamentu eurupe.
    Isto k’o i ono: „volim da putujem“.

  2. AKTUELNO: Patriotska borba za zdravu Srbiju – Boško Obradović i Milan Stamatović (13.09.2017)

Оставите коментар