(Фото: Принтскрин Јутјуб / lupiga.com)
(Фото: Принтскрин Јутјуб / lupiga.com)

Хрватски матуранти последњи дан школе прославили уз узвике „За дом спремни“

Загреб – У целој Хрватској матуранти традиционално славе последњи дан школе, а хрватски сајт „lupiga.com” пише да је делу матураната из Загреба традиција постала и величање фашизма, узвикивање усташких и нацистичких поклича, као и сликање са уздигнутом десницом у ваздух.

Портал наводи да је група од око 50 матураната из неколико загребачких школа у центру хрватске престонице кренула из Савске улице ка Тргу бана Јелачића све време узвикивала усташки поклич „За дом спремни”, а неки од њих су песницу подизали у ваздух.

Иако је употреба тог поздрава кривично дело, полицајци поред којих је прошла колона матураната и пред њима то радила, није реаговала, без обзира што су на таква дела дужни да поступају по службеној дужности, а не по нечијој пријави, наводи портал.

Танјуг

4 коментара

 1. E MOJI SRBI ..OPET I OPET JA BI U PRAVO PO KO ZNA KOJI PUT ..TREBA TRIJEBITI I U KOLIJEVCI ..MAJKU LI IM JEBEM ..PUSTIS JER MI NISMO TAKVI ,PUSTIS VIDIS DJETE AJDE NISMO MI ONI ..A VIDI OVO TO ISTO DJETE KAD MALO OBRUCA OZEDNI I UVIJEK HOCE DA PIJE PRAVOSLAVNE KRVI ..MA SVE TREBA TRIJEBITI JER TO NISU LJUDI TO SU ZVIJERI U LJUDSKOM OBLIKU…

  • Не разумем? Зашто ми срби коментаришемо њихово понашање?
   Пустите их. То је њихова култура.
   Њихова мржња према нама србима је њихов усуд.
   Па то је нешто чиме их уче у школи, од рођења и у породици.
   Пустите их нека уживају у својој мржњи и пате.
   Зар не схватате да осећај мржње разара суштину њиховог бића. Сачекајте и видећете.

  • Najobičnii ste govnari. Pičke jedne smrdljive

 2. A u Smederevu se održava misa za stepinca.Pa što se bunite onda.Navijači hajduka iz beograda se slikali na slaviji sa ustaškom zastavom.Njih 5 inače su iz Zemuna svi.Što reći onda o našem narodu koji nezna ko mu glavu nosi.Sramota …

Оставите коментар