(Фото: Танјуг/АП)
(Фото: Танјуг/АП)

Кад се народ побуни: Хаос на улицама Париза, каменицама на полицију

Париз – Полицијске снаге за сузбијање нереда сукобиле су се данас са младим демонстрантима са капуљачама на главама током протеста у центру Париза против реформи закона о раду, за које је француски председник Емануел Макрон покренуо иницијативу.

Полиција је употребила водене топове и одвукла је више демонстраната, након што су демонстранти потегли каменице на безбедносне снаге.

Француски медији јављају да је протест у Паризу почео око 14 сати и да је париска полиција уочила око 300 демонстраната са капуљачама, а главно синдикално удружење, Генерална конфедерација рада (ЦГТ), наводи да у демонстрацијама у француској престоници учествује око 60.000 људи.

Широм Француске за данас су најављени протести против реформе закона о раду које је планирао да спроведе председник Макрон.

ЦГТ је позвао својих 4.000 чланова на штрајк, док су истовремено запослени у железници, јавним службама и студенти позвани да протестују на улицама Париза, Марсеја и Тулуза, пренео је АФП.
Француска полиција распоредила је раније данас на улице Париза мобилне полицијске јединице у ишчекивању поподневног протеста у француској престоници.

Према речима представника синдиката ЦГТ Дениса Вавсорија, одређени број запослених на Ајфеловој кули планира да поподне, такође, обустави рад и за сада се не зна да ли ће кула остати отворена за туристе.

На хиљаде синдикалних активиста већ је јутос протестовало у Марсеју, Арвеу и другим француским градовима.

 

Вести, Танјуг

3 коментара

  1. Glasali ste za Makrona ima od sada da jedete samo makarone!

  2. „OJ KOSOVO,KOSOVO BOZURE MOJ“.Dolazi polako“KOSOVO“,na pragove EZ-e…domove.

  3. O, eu, daleko si, i sve dalje.

Оставите коментар