Милорад Додик (Фото: Јутјуб)
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик се нуди Западу?

Бијељина-Одлагањем референума о независности Републике Српске и прошлогодишњим појављивањем у Тужилаштву БиХ Милорад Додик је испунио два кључна захтева изасланика Стејт департмента за Балкан Хојта Брајана Јиа, наводи у свом  издању Блиц.

 

Додик је за око пола године, како наводи лист, испунио два кључна захтева која су пред њега поставили заменик помоћника америчког државног секретара Хојт Брајан Ји и америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак, пре него што је уврштен на црну листу САД.

Лист подсећа да је Додик крајем прошле године рекао да је са Јиом телефоном разговарао и да је амерички дипломата од њега тражио да се појави у Тужилаштву БиХ због судског процеса који се водио због одржавања референдума о Дану РС.

Други кључни захтев Додику је, према писању листа, био да се одрекне референдума о статусу РС који је СНСД најавио за 2018. године.

Иако је Додик тврдио да неће прихватити услове америчких дипломата, лист подсећа да се у Тужилаштву БиХ у Сарајеву појавио само неколико дана након што је то од њега тражио Ји.

Прошлог викенда СНСД и Додик су показали спремност да испуне и други захтев америчких дипломата који се тиче референдума о статусу РС.

Блиц, позивајући се на аналитичаре, наводи да Додик овим покушава да врати наклоност Запада и покаже се као „играч разума“.

Подсетимо да су САД увеле санкције председнику РС Милораду Додику, стављајући га на црну листу „непожељних“ лица.

 

 

Блиц/БН ТВ

5 коментара

  1. AKTUELNO: Patriotska borba za zdravu Srbiju – Boško Obradović i Milan Stamatović (13.09.2017)

  2. Чујте заменик помоћника, јака фаца. На Српском речено ћата у администрацији. Замислите неког нашег функционера заменика помоћника. Ко би отишао код њега за помоћ.

  3. Bosko i Milan ako nespasu Srbiju niko nece.

Оставите коментар