Протерују из Француске и дотерују у Србију (Фото: Блиц)
Протерују из Француске и дотерују у Србију (Фото: Блиц)

МУП Француске: Желимо већу финансијску подршку Британије за мигранте

Париз-Париз жели да Лондон покрије више трошкова о управљању мигрантима који желе у Велику Британију и налазе се на северу Француске, изјавио је француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб за лист Журнал ди диманш.

 

Мигранти морају да посете нацистичке логоре у Немачкој

 

Неколико дана пре састанка француског председника Емануела Макрона и британске премијерке Терезе Меј у Сандхерсту, градићу код Лондона, Коломб је рекао да би требало ревидирати споразум између две земље о питању миграната.

Према споразуму из Тукеа који је на снази од 2004. године, мигранти су заустављени у Калеу на северу Француске и онемогућен им је улазак у Велику Британију. Мигранти већ 20 година желе на тај начин да уђу у Велику Британију, док Французи повремено изражавају жељу да се поново преговора о том споразуму.

Јелисејска палата недавно је саопштила да ће мигранти и боље управљање мигрантима у Калеу бити једна од тема Макрона и британске премијерке.

Макрон и Коломб ће уочи самита, у уторак, боравити у Калеу.

Француски министар је изразио жељу за допуном споразума како би Лондон „предузео конкретне мере у преузимању трошкова“ о мигрантима у Калеу и додао да би британске власти могле да повећају пријем избеглица и малолетника без пратње.

 

 

Бета

Оставите коментар