Припадници полиције по упаду у Агенцију нису рекли о којим тендерима се ради
Припадници полиције по упаду у Агенцију нису рекли о којим тендерима се ради

Намештен тендер за превоз у Београду

Београд-Град Београд поставио је дискриминаторске услове за избор најбољег превозника који ће обављати приградски превоз у Београду, тврде у Транспарентности Србија.

Споран услов за добијање овог посла, вредног више од 11 милијарди динара, односно око 95 милиона евра за 10 година, како тврди Немања Ненадић, програмски директор Транспарентности Србија, јесте тај што се од превозника тражи да морају да имају најмање 55 аутобуса старости до три године.

„С друге стране, за градски секретаријат за саобраћај прихватљиво је да током реализације уговора превоз врше аутобуси старости до 13 година, било да се то врши укључивањем заменских возила било тако што ће „почетни“ аутобуси остарити до те границе. Постављањем тог услова из надметања су искључене фирме које тренутно имају довољан број аутобуса старих између три и 13 година, уместо да се обавежу да возни парк периодично обнове током трајања уговора ако добију посао“ – истиче Ненадић.

Пошто градски секретаријат за саобраћај није уважио захтев Транспарентности да се тај дискриминаторски услов избаци из тендерске документације.

„Жалба је упућена Републичкој комисији за заштиту права, која је до 4. октобра требало да одлучи о овом случају, али њихове одлуке још нема“ – рекао је Немања Ненадић.

 

 

Курир

 

 

један коментар

  1. ДАЧИЋ ПЕВО ЕРДОГАНУ НА ТУРСКОМ

Оставите коментар