(Фото: НАСА)
(Фото: НАСА)

НАСА објављује ново откриће 13. априла

НАСА је најавила конференцију за штампу на којој ће представити ново откриће о Сунчевом систему.

Агенција ће на конференцији заказаној за 13. април у 20 часова по нашем времену представити резултате „шире потраге за животом ван Земље“, који ће утицати на „будућа истраживања океана“.

Америчка свемирска агенција обично организује овакве догађаје када је дошла до неког значајног открића, који су релевантни за цели свет, а спекулише се да је можда открила трагове живота на једном од Сатурнових природних сателита.

Такав догађај је организовала и када су открили воду на Марсу и први систем планета ван Сунчевог система, на којима би потенцијално могло бити живота.

Ново откриће требало би да се тиче истраживања Kасини летелице, која већ дуго кружи око Сатурна и његових природних сателита.

Догађај ће моћи да се прати и уживо преко интернета, а у конференцији ће учествовати многи стручњаци, међу којима су чланови Kасини мисије и астробиолози.

Данас

4 коментара

  1. Ако НАСА објави да има живота ван Земље, онда се урушава догма хришћанства. Остале религије немају проблем с ванземаљцима, али хришћанство тад обавезно пада у воду!!!

  2. Зашто се сматра да нема живота без воде? Зар живот не може да се развије у течном метану, или гасовитој средини?

  3. Метан је течан на ниским температурама, нпр -160.

Оставите коментар