Томислав Николић (Фото: Промо / Влада Србије)
Томислав Николић (Фото: Промо / Влада Србије)

Николић је током мандата доделио 277 ордена, а ево колико државника му се одужило

Београд – Белоруски шеф државе Александар Лукашенко уручиће председнику Србије Томиславу Николићу Државну награду Белорусије – Орден Пријатељства народа. Николић је у радној посети Белорусији, а Орден Пријатељства народа биће 19. одликовање које је добио током пет година председничког мандата.
Истовремено, председник Николић је доделио укупно 277 ордена (око 700 одликовања укупно) од почетка мандата, кажу за „Политику“ у његовом кабинету.

Међу значајним одликовањима која су додељена председнику Србије налази се Велики орден реда Макариос ИИИ на огрлици који је добио од председника Kипра Димитриса Христофијаса у јануару 2013, као и орден за заслуге првог степена који му је у јуну те године уручио председник Украјине Виктор Јанукович, за лични допринос развоју међудржавних односа.

Ево по чему ћемо памтити председника Николића

Грчки колега Kаролос Папуљас доделио му је Орден великог крста реда Спаситеља, док му је председник Јерменије уручио Орден славе током посете тој земљи у октобру 2014. године. Приликом посете Хавани у мају 2015, Николић је од првог човека Kубе Раула Kастра добио орден „Хосе Марти“, највише кубанско одликовање, а Орденом националне заслуге одликовао га је председник Алжира Абдел Азиз Бутефлик.

Од председника Kазахстана Нурсултана Назарбајева добио је Орден пријатељства првог степена, а последње одликовање примио је од португалског колеге Марсела де Созе, који му је уручио Велики крст са ланцем Ордена принца дон Енрика Морепловца.

Свим овим председицима Николић је узвратио Орденом Републике Србије на ленти, за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа.

Политика

3 коментара

  1. За Србију

    Како је Тесла размишљао и шта је говорио, погледајте.

    Далибор Дрекић “Муке по Тесли“ II део (16.05.7526.)

  2. а шта ће њему одликовања? он има ДИПЛОМУ

  3. Илија Петровић

    Када држава хоће да учини нешто а да је не кошта, она додели орден.

Оставите коментар