(Фото: Ројтерс)
(Фото: Ројтерс)

Постоји и друго писмо: Дортмундска полиција истражује могућу „исламску везу“

Берлин – Немачки истражитељи испитују садржај и другог писма у ком се преузима одговорност за експлозије у близини аутобуса фудбалског тима Борусија Дортмунд, у којима је један играч повређен, објавио је немачки „Фокус“.

Магазин наводи да је у питању порука објављена на једном антифашистичком интернет порталу у ком се тврди да је напад изведен у знак одмазде због „благог става“ клуба према неонацистичким и расистичким навијачима, пренео је Ројтерс.

Претходно је полиција објавила да истражује могућу „исламску везу“ поводом бомбашких напада, након што је на месту напада пронађено писмо у ком се помиње напад на божићнем вашару у Берлину.

У писму се помиње и немачка извиђачка мисија „Торнадо“ у оквиру међународне коалиције која се бори против Исламске државе, навело је неколико немачких медија, позивајући се на неименоване изворе.

За напад у Берлину, у децембру прошле године у ком је 12 људи погинуло, одговорност је преузела Исламска држава, подсећа АФП.

Претходно је немачка полиција саопштила да је покренула истрагу „у свим правцима“ после три експлозије које су ођекнуле у близини аутобуса фудбалског тима Борусија Дортмунд, у којима је један од играча повређен.

Портпаролка полиције Нина Фогт је за тв станицу ЗДФ рекла да „истрага мора да се креће у свим правцима“, пренела је агенција АП.

Како се наводи, играч Марк Бартра је задобио повреде руке и морао је да буде оперисан, док је један полицајац, који је био у пратњи аутобуса на мотоциклу, био је у стању шока.

Немачки медији пишу да је захваљујући непробојном стаклу на клупском аутобусу фудбалера Борусије поред којег су док се кретао, експлодирале три бомбе, избегнута већа трагдија.

Аутобус је оштећен на два места, али је упркос експлозијама поломљено само једно стакло, пише „Велт“.

„Шпигел“ наводи позивајући се на безбедносне кругове да се ради о циљаним нападима на аутобус.

Експлозив је био сакривен у жбуњу поред пута којим се кретао аутобус са фудбалерима.

Они су после експлозије враћени у хотел.

Танјуг

Оставите коментар