(фото:НСПМ)

Шиптарски терористи унапредили српске јаничаре

Окупиране територије-На свечаности одржаној у касарни у Гњилану јуче су тројица Срба, по један Турчин и Ром, припадници нелегалних шиптарских оружаних снага унапређени у чин десетара Првог батаљона.

Свечаности су, између осталих, присуствовали и  Хашим Тачи,  Рустем Бериша, као и представници НАТО-а.

„Косовске снаге безбедности ће наставити да се обучавају по стандардима НАТО, чији Косово жели да постане члан. КСБ су спремне да прихвате нове одговорности и допринесу миру у свету“, рекао је Тачи и додао да чином унапређења припадника мањинских заједница Косово показује да је дом свих.

Један од унапређених Марјан Павловић каже да је већ шест година припадник КСБ-а и да ће му ово унапређење помоћи у послу.

„Колеге Албанци су нас примили добро. Планирам да и даље напредујем у служби“, изјавио је Павловић.

У шиптарским оружаним снагама данас је запослено 103 Срба,  саопштио је јуче Далибор Јевтић.

Иначе, задатак тзв. „КСБ“-је да спроводи операције одговора у случају кризе на Косову и операције цивилне заштите на Косову и да пружи помоћ цивилним властима приликом одговора на елементарне непогоде и друге ванредне прилике.

Ове дужности обухватају операције претраге и спашавања, уклањање експлозивних материјала, контролу и чишћење опасних материја, гашење пожара и друге послове хуманитарне помоћи.

 

 

КиМ радио/Васељенска ТВ

3 коментара

  1. VUCIC DIGAO SRBIJU NA NOGE! – IZETBEGOVIC: BiH ce uskoro priznati KOSOVO!

  2. Значи да срби из србије сада могу комотно да признају шиптарима државност,јер зашто би срби из србије били веће патријоте од срба са космета…..

Оставите коментар