(фото: www.freeflagicons.com)

Скупштини Црне Горе не смета шамарање туриста из Србије

Подгорица- Скупштина Црне Горе већ две седмице ћути о томе да ли ће иницирати смену председника Савета Агенције за електронске комуникације (ЕКИП) Шалете Ђуровића због недавног нарушавања јавног реда и мира на плажи у Бару, односно физичког напада на туристу из Србије.

Закон о електронским комуникацијама предвиђа могућност да парламент, који бира чланове и председника Савета Агенције, може да их разреши функције пре истека мандата, између осталог, и у случају “својим понашањем и радом доведе у питање независност и углед Агенције”.

Барски Суд за прекршаје је средином августа са 350 евра казнио Ђуровића због нарушавања јавног реда и мира, а након инцидента на плажи са туристом из Србије Александром Крстићем (38), који је санкционисан са 105 евра.

Након претреса, изјава сведока, суочавања двојице окривљених и лекарских извештаја, судија Дубравка Мажић је пресудила да је Крстић крив што је на јавном месту вређао Ђуровића и изрекла му новчану казну од 105 евра.

Судија Мажић је након тога рекла да је Ђуровић крив што је на јавном месту физички напао Крстића и задао му један шамар и три ударца песницом, за што је кажњен 350 евра.

“Окривљенима су изречене минималне казне, јер се ради о особама које пре нису прекршајно кажњаване”, рекла је судија Мажић на чију одлуку ни Крстић ни Ђуровић нису уложили жалбу.

Из ЕКИП-а је раније “Вијестима” одговорено да, према Закону, само Скупштина која је Ђуровића именовала може иницирати његову смену.

Иако су “Вијести” још пре две седмице питале парламент шта ће предузети у случају Ђуровић и да ли сматрају да је тучом на плажи угрозио углед ЕКИП-а, одговори још нису стигли.

Чланове и председника Савета ЕКИП-а бира Скупштина, а на основу јавног конкурса. За процедуру избора је надлежан Одбор за економију, на чијем је челу Предраг Секулић (ДПС).

На сајту Агенције за елетронске комуникације пише да је Ђуровић председник Савета. Мандат је пет година уз могућност реизбора. Он месечно зарађује 2.000 евра.

 

 

ИН4С

2 коментара

  1. Pohlepa.........od bolesti do.......vrline

    Ko ide u CG…….kao turista……….treba ga………ZAPIŠATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Koje……..jebeno šamaranje!

Оставите коментар