Слободан Милошевић и Фрањо Туђман (Фото: Телеграф )
Слободан Милошевић и Фрањо Туђман (Фото: Телеграф )

Слоба је жив, закопали празан сандук

Загреб – Бивши председник Србије Слободан Милошевић је жив, а сандук на његовој сахрани је био празан, тврди саветник Колинде Грабар Китаровић, пензионисани хрватски адмирал Давор Домазет – Лошо.

Ову шокантну тврдњу Домазет-Лошо, који је као члан Вијећа за домовинску сигурност сарадник хрватске председнице, недељама износи широм Хрватске, на предавањима о Домовинском рату за професоре историје.

„Он и још неколико пензионисаних хрватских генерала окупљених око Хрватског генералног збора држе професорима предавања, која су благо речено, скандалозна и изазивају мучнину. Ту се могу чути свакакве ствари, попут тврдњи да је Милошевић жив.

Међутим Домазет-Лошо није био сасвим сигуран у то да је Слоба жив, па је рекао да гарантовано није сахрањен испод липе у Пожаревцу.

Сандук на Милошевићевој сахрани 2006., тврди он, био је празан.

На предавањима се може чути и да је Тито био руски агент, као и да су Југословени највећи проблем Хрватске, каже саговорник „Курира“ из „лијепе њихове“.

Иначе, скандалозна предавања имају подршку хрватске државе, јер је реч о програму које финансира тамошње Министарство бранитеља, у сарањи са Агенцијом за одгој и образовање. Како пишу хрватске „Новости“, лист српске мањине у тој држави, лекције пензионисаних генерала досад је одслушало 300 наставника.

„Једино у чему се слажем с дотичним хрватски адмиралом је чињеница да ће политичка достигнућа која је Милошевић постигао остати заувек жива, а врло су жива и данас“, рекао је Бранко Ружић, потпредседник СПС за Курир.

Курир

4 коментара

  1. Bitno je da ce tvoj sanduk biti pun.
    Za tebe nece biti nagadjanja.

  2. Господа болују од „Командног лудила“. Сада када су расходовани као магарећи самар, нико их не зарезује, старе генералско-адмиралске дртине изгубивши контакт са реалношћу причају свакакве небулозе, не би ли се нашли у жижи јавности, јер мисле да су још увек некакав ауторитет који се мора прихватити догматски.

    • Pa taj ustaski talog, dno Hrvata, moze jedino da se afirmise kroz mrznju, razaranje, i strah. Mamic, Benes, Filipovic su Hrvati, ali oni uspjesni, i nikad se nisu spustali na ovaj nivo; ustase su dno.

Оставите коментар