(Фото: Приче из предграђа)
(Фото: Приче из предграђа)

Стваралачка Гроцка на Дунаву

Гроцка – Групна изложба „Стваралачка Гроцка“ у 2017. години отворена је у Центру за културу Гроцка, а сви заинтересовани могу видети радове 63 уметника, који раде и стварају на територији општине Гроцка, која обухвата 15 насеља.

Фотографија корисника Priče iz predgrađa

Овогодишња поставка колективне изложбе, која се организује већ трећу годину, окупила је локалне ствараоце, како би њихове радове представила публици, а међу њима има академских уметника, као и они који су активни и признати у уметничком свету у различитим ликовним, примењеним и осталим креативним дисциплинама, па је тако и ова изложба разноврсна у креативном изражавању уметника.

Фотографија корисника Priče iz predgrađa

„Изложба није омеђена ни тематски, ни жанровски, стилски или генерацијски, већ је конципирана у духу потпуне отворености према различитим уметничким оријентацијама и исказима. Овогодишња поставка излаже богат и веома разноврстан материјал попут слика, икона, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, ручног рада, дизајна текстила, итд. неретко са израженим уметничким и ликовним квалитетима“,  објаснила је Зорица Атић, дипломирани историчар уметности, аутор и кустос групне изложбе „Стваралачка Гроцка“, која је отворена до 2. августа, а улаз је слободан.

Још слика погледајте на страници : https://www.facebook.com/priceizpredgradja/posts/1849834772012378

Снежана Недић

Оставите коментар