Ухапшен Светозар Маровић

Светозар Маровић признао кривицу за организовани криминал у Будви

Подгорица-Бивши високи функционер ДПС-а Светозар Маровић има рок до средине септембра да уплати 1,1 милион евра буџету Црне Горе, а на основу споразума који је потписао са Специјалним тужилаштвом, којим је признао да је организовао криминалну групу која је општини Будва нанела милионску штету.

Маровићев адвокат Здравко Беговић је за Побједу казао да ће суд, уколико Маровић то не учини до договореног рока, морати да му одузме део имовине који је заложио као хипотеку, преноси РТЦГ.

Истим споразумом о признању кривице, он је пристао да одлежи три године и девет месеци затвора, али се не зна када ће, због болести, закорачити у Спуж.

Беговић је рекао да се његов клијент налази у специјализованој болници за ментално здравље, на третману који још траје.

„Што се тиче новчане надокнаде, на име обавезе од милион евра, он је заложио некретнине које имају ту вредност. У случају да не уплати готов новац, од те имовине ће се надокнадити вредност коју су одредили вештаци, а које је Тужилаштво одредило“, казао је Беговић.

Према његовим речима, непокретност његовог клијента има већу вредност од милион евра.

За Маровићем, који се налази на лечењу у Београду, средином маја расписана црвена Интерполова потерница како би казну одслужио у Спужу.

 

Вечерње новости

Оставите коментар