Пиратска радио станица стално мења фреквенцију : Томпсон власник у Хрватској (Фото: Вести)
Пиратска радио станица стално мења фреквенцију : Томпсон власник у Хрватској (Фото: Вести)

Томпсон није саслушан ни сто дана након поновног величања усташтва

Загреб-Сто дана од када је поведен прекршајни поступак против хрватског певача Марка Перковића Томпсона, који глорификује усташтво, није саслушан на надлежном суду нити је заказано рочиште.

Пријава против Томпсона покренута је још 5. августа због усташког поклича „за дом спремни“ на слуњској прослави операције Олуја.

До данас, међутим, он није позван на саслушање у надлежном суду нити је заказано рочиште, пеноси портал Индекс.

Председница суда Блаженка Лугар Владић каже да се поступак води за кршење Закона о прекршајима против јавног реда и мира, јер је окривљени прекшио чланак који се односи на оне „који на јавном месту извођењем, репродуковањем песама, музикe и текстова или ношењем или истицањем симбола, текстова, слика и цртежа ремете јавни ред и мир“.

„Иначе, за то дело предвиђена је новчана казна у висини од 50 до 300 немачких марака, прерачунато у евре, или затворска казна у трајању до месец дана, а за прекршаје код којих је, као у овом случају, предвиђена и тежа односно затворска санкција обавезно је одржавање рочишта, но оно још није заказано јер окривљени није саслуан“, рекла је Владићева.

 

 

Индекс.хр

један коментар

  1. ROB: Neću slobodu.......dajte mi gazdu......koji više plaća

    Томпсон није саслушан………od ustaškog suda……….. ни сто дана након поновног величања усташтва

Оставите коментар