Доналд Трамп (Фото Ројтерс)
Доналд Трамп (Фото: Ројтерс)

Трамп жели мигранте из Норвешке, а не оне из „одвратних земаља“

Вашингтон- Председник Сједињених Америчких Држава (САД) Доналд Трамп је током састанка у Белој кући изнео критике на рачун миграната из појединих земаља Латинске Америке и Африке, те поручио да они „долазе из одвратних земаља“

 

Трамп искулирао већину наших политичара, само пет позивница за Молитвени доручак

Како су јавили амерички медији, Трамп је у Овалној сали имао састанак у вези са питањем миграната, а том приликом је на рачун неких земаља изнио тешке ријечи.

Наводи се такође, да су састанку присуствовали сенатор Јужне Каролине Линџи Грахам и сенатор Иллиноиса Дик Дурбин, а Трамп је том приликом рекао: „Зашто би желели да овде долазе мигранти из ових одвратних земаља. Требамо узимати више миграната из Норвешке.“

Амерички председник је у првој години свог мандата потписао низ одлука које се тичу миграната, а ове одлуке у значајној мери негативно су се одразиле на мигранте и њихова права.

Последња Трампова одлука тицала се избеглица из Ел Салвадора, којих је око 200.000 након земљотреса 2001. године добило привремени боравак САД-у. Трамп је изјавио како ове избеглице имају 18 месеци да напусте земљу.

 

 

Независне

Оставите коментар