Убиство у кафићу Панда (Фото: Танјуг)
Убиство у кафићу Панда (Фото: Танјуг)

Тужилаштво и даље нема осумњичене за случај “Панда“

Београд – Тужилашто за организовани криминал и даље води истрагу против Н.Н. извршилаца шестоструког убиства српских младића у кафићу “Панда“ у Пећи у децембру 1998.

То је новинарима рекао председник Удружења породица убијених и отетих Срба на КиМ Симо Спасић.

Спасић је после састанка са тужиоцем за организовани криминал рекао да је обавештен да Тужилаштво планира да саслуша још 20-так сведока у том случају.

“Након тога Тужилаштво ће, како нам је речено, одлучити да ли ће подићи оптужницу и против кога“, рекао је Спасић напомињући да у Тужилаштву нису желели да откривају имена потенцијалних осумњичених.

Спасић је напоменуо да се та истрага и даље води против непознатих извршиоца, а да породице само желе да сазнају истину ко је починио тај злочин.

Случај “Панда“ је крајем 2015. године преузело Тужилаштво за организовани криминал од Тужилаштва за ратне злочине пошто је дело извршено пре почетка марта 1999. године.

Двојица маскираних убица су 14. децембра 1998. упали у кафић “Панда“ у Пећи и убили шесторицу младића – средњошколце Ивана Обрадовића, Зорана Станојевића, Светислава Ристића, Драгана Трифовића и Вукосава Гвозденовића и студента Ивана Радевића.

У одсуству конкретних информација, око случаја Панда су кружиле бројне спекулације.

Најпре се злочин приписивао припадницима ОВК, као и припадницима страних служби, а од пре пар година помиње се и могућа умешаност тадашњих припадника МУП-а.

Танјуг

Оставите коментар