(Фото: Пиксибеј)
(Фото: Пиксибеј)

У 30. веку људи ће бити бесмртни

У посљедњих 130 година људи су постали много виши. Тако је 1880. године просечан Американац био висок 170 центиметара, док је данас просечна висина 177 центиметара.
Људи ће се сједињавати са апаратима који ће им појачати слух, вид, здравље… И данас постоје такозване „бионичке очи“ које помажу слепима да виде, а развијају се у Орегонском универзитету у САД. Ова технологија једног дана могла би користити људима да виде оно што се сада сматра невидљивим, попут различитих светлосних таласа, као што су инфрацрвени или ултраљубичасти.

До 30. века еволуираће и гени на микроскопском нивоу како би помагали људима у преживљавању. Са „алатима“ за модификацију гена, као што је „ЦИСПР“, у будућности људи ће контролисати гене и ДНК до тачке када ће моћи да учине себе имуним на болести, па чак и старење.

Део људи биће пребачен, вероватно, на Марс, а та планета добија 66 одсто мање Сунчеве светлости него Земља. То значи да ће људи на Марсу имати веће зенице како би апсорбовали више свјтла. Како је Марсова гравитација само 38 одсто од Земљине, људи рођени тамо могли би бити виши од било кога на Земљи.

Али, највећи домет који би људи могли да постигну до 30. века јесте бесмртност. Пут до бесмртности вероватно је могућ комбиновањем људских органа и машина. Тренутно, научници у Италији и Кини врше трансплантације глава на животињама како би одредили може ли се „пребацити“ свест са једног тела на друго, подсећа портал „Сајенс алерт“.

Вести

један коментар

  1. Oće kako da ne… budaletine zamisljaju da je zivot neka hemija, poluge i zupcanici a ne dar od Boga

Оставите коментар