(Фото: АФП)
(Фото: АФП)

У Сирији погинула два држављанина БиХ, борили се за ДАЕШ

Сарајево – Два држављанина БиХ, који су се у Сирији борили за такозвану Исламску државу, погинули су у тој земљи почетком марта. Вест о смрти Насера Арнаута и Инеса Миџића потврдио је за сарајевски портал „Кликс“ породични пријатељ једног од убијених, који је, како наводи, покушао да се врати у БиХ.

Инес Миџић постао је познат након што је у јавност доспео видео ДАЕШ-а у ком је позивао муслимане у БиХ да убијају невернике, док се Арнаут налазио на црвеној Интерполовој потерници од 2016. године.

Према подацима из децембра 2017. године, у редовима ДАЕШ-а у протеклим годинама нашло се око 280 држављана БиХ који су често са собом водили своје породице.

Тако су крајем 2015. године, према подацима Министарства безбедности БиХ, на подручју Сирије и Ирака регистроване 52 жене и око 700 деце из БиХ.

Спутњик

један коментар

  1. Анархиста

    Они су шехиди,они сада шенлуче код алаха једући и пијући што им душа жели и карајући оне девице док их алах воајерски посматра.њима је срећа и мерак да буду убијени,зато их није грех убијати јер им се чини услуга да што пре дођу до џенета крке и тих девица.

Оставите коментар