Андреј Фурсов (Фото: http://www.azionetradizionale.com)
Андреј Фурсов (Фото: http://www.azionetradizionale.com)

Академик Фурсов: Улазимо у епоху хаоса, ратоваће сви против свих

Београд – Свет контролише тридесетак породица. Реч је о далеко сложенијој шеми од уске приче о Рокфелерима и Ротшилдима. То су аристократске и монархистичке породице Европе. Смешно је када „Билдербершку групу“ представљају као светску владу. Не постоји светска влада, а у Билдербершку групу се расправља о већ донетим одлукама. „Билдерберг“ је маска иза које су склоњене далеко значајније, а мало познате структуре које заиста управљају планетом.

Ово, у ексклузивном разговору за „Новости“ каже руски академик, историчар Андреј Иљич Фурсов, који већ годинама проучава светске елите. Један од најпознатијих светских научника за тајну историју недавно је посетио Београд. Дошао је као приређивач књиге “ Разбојничка држава – Косово у светској политици“ Јелене Пономарјове, која је део његовог петотомног пројекта „О заверама“.

„Ова књига ће постајати све значајнија, јер ће свет бити све хаотичнији и у њему ће се појављивати све више разбојничких држава. Косово је направила Европа. То је разбојничка држава транснационалних корпорација, које су превиделе да пси на крају уједу и газде“, објашњава овај стручњак за питања скривене моћи.

Да ли су те корпорације одговорне и за распад Југославије и Совјетског Савеза, или, можда, стварање Европске уније?

Свакако, али не ради се само о корпорацијама. Своје интересе остварују и евробирократе, као и појединачне државе. Класичне државе претвориле су се у кластер транснационалних корпорација. Догодило се то као резултат пузећег државног преврата, који је започео убиством Џона Кенедија и завршио се када је оптужен Ричард Никсон. Америка је као држава изгубила Хладни рат од СССР, док је као кластер транснационалних корпорација победила. Тачније, руководство под вођством Михаила Горбачова је капитулирало.

На који начин је капитулирао?

Шездесетих и седамдесетих година у СССР се појавила мала, али веома утицајна група из редова номенклатуре која је желела политичку моћ да претвори у приватно власништво. Ово није било могуће без рушења СССР. И, наравно, није било могуће без одређених контаката са деловима светске капиталистичке класе. Знамо да се овој класи седамдесетих година није журило са рушењем СССР, али почетком осамдесетих ситуација се променила. Према проценама тадашњих америчких аналитичара, почетак деведесетих требало је да обележи велики потрес економија Запада.

И социјалистички лагер се налазио у кризи…

Јесте, према њиховом мишљењу, СССР би много лакше поднео такав потрес од Запада. Пре свега, због потрошачке културе. Рушење Совјетског Савеза било је од животног значаја за преживљавање Запада. Не треба заборавити да је у време Горбачова ишчезла генерација победника Другог светског рата и да је био изузетно низак интелектуални ниво совјетског руководства.

Шта се променило доласком Владимира Путина на чело Русије?

Путин је добио тешко наслеђе Горбачова и Бориса Јељцина. СССР је у време Горбачова био супердржава, а Путин је у наслеђе од Јељцина добио сасвим другачију земљу. Једном је Јосиф Стаљин казао: „Постоји логика намера, али и логика ствари. А логика могућности јача је од логике намере“. То је управо ситуација у којој Путин обитава.

А каква је логика могућности да попусте прилично нарасле тензије?

Запад се неће мирити са Путином. Већи део америчког естаблишмента сматра да су погрешили што нису потпуно срушили СССР. Сматрали су да се Русија никад више неће уздићи. Присетимо се речи америчког председника Клинтона, који је, наступајући пред америчким официрима 1995. године, рекао: „Дозволићемо Русији да постоји, али нећемо јој дозволити да буде велика држава.“

И чим је Русија са Путином почела поново да успоставља суверенитет, стигла је реакција…

Три године пре почетка украјинске кризе Џорџ Фридман, амерички аналитичар и оснивач обавештајне компаније „Стратфор“, најавио је: „Чим Русија почне да расте, добиће кризу у Украјини“. Тако се и догодило. Криза у Украјини, међутим, није пошла у смеру који су хтели Американци. Због тога у блиској перспективи никаквог примиривања са Западом нећи бити. Али, то нама и није потребно.

Плашите ли се да би ове несугласице могле да прерасту у рат?

Ја сам совјетски официр и ничег се не бојим.

А они који нису били совјетски официри да ли би требало да се боје?

Касно је плашити се. Кад наилази опасност нема места за страх. Противника треба дочекати стиснутом песницом. Трећи светски рат биће другачији од ратова из 20. века. Биће то скуп локалних сукоба, који захватају велики део Земљине кугле. У том смислу, нови светски рат траје. Украјина, Сирија…

Ту је и Исламска држава…

Она је недавно заузела провинцију Кундуз у Авганистану, која се граничи са Таџикистаном. Знам шта се догађа у централној Азији, јер активно сарађујем са нашим структурама које су тамо. Средња Азија биће огромна сива зона која ће притискати и Кину, и Индију, и Русију. Улазимо у епоху хаоса. Доба у које улазимо није ново средњовековље, већ ће то бити нови тамни векови. Подсећаће на доба краја антике, када је Рим већ пао, а средњи век још није почео. Морамо да научимо да живимо у условима несигурности и да тучемо непријатеља на његовој територији. Сматрам да ускоро Америци неће бити важно шта се догађа у другим деловима света…

Зашто?

Унутрашњи проблеми ће тамо расти и то је можда добро. Међутим, америчка криза ће изазвати светску кризу. Ако нагло падне ниво потрошње у САД, пашће и кинеска економија. Кина је велика фабрика производа које купује САД, а према мишљењу озбиљних стручњака, пад економије у овој земљи између три и пет одсто изазвао би унутрашње сукобе.

Како видите будућност балканског простора?

Постоји добра латинска изрека: „Ако желиш мир, спремај се за рат“. Балкан ће бити турбулентна зона Европе, али уколико се Европа и Америка буду занимале својим проблемима, тада ће и Срби да се разрачунају са Албанцима.

А ако се не буду њима бавили?

Бавиће се. Код њих ће бити све горе и горе. Погледајте шта се дешава у Лондону и у Паризу. Један мој колега је написао да је најразвијенија арапска земља Француска, а да је Оксфорд стрит у Лондону арапска улица.

Наслеђе трећег рајха

„Светска врхушка је поприлично компликована“, сматра Андреј Фурсов.
„Али кад се у једним рукама налазе материјална добра, енергија и информације, чак и мала група има могућност да манипулише историјским процесима. Мало је познато да се шведска аристократија бавила финансијским наслеђем Трећег рајха. Високи нацистички функционер Мартин Вордман створио је више од 200 транснационалних компанија, а мање-више толико створено је и у Швајцарској.“

Хладни рат је био идила

Назире ли се крај мигрантске кризе?

Миграциона криза је војна операција новог типа, усмерена на дестабилизацију Европе. Та криза ће се још разбуктати. Не чекају нас лака, већ занимљива времена. Мирног периода као што је био Хладни рат неће скоро бити. Постојао је само један период мира у историји, који је личио на Хладни рат, а то је епоха Антонинске династије у древном Риму. Такве епохе дешавају се једном у две хиљаде година и треба их дочекати.

Драгана Матовић / Новости

7 коментара

 1. За Србију

  Ми традиционално негирамо стварност, јер нам се не допада. Због тога се не припремамо на долазеће догађаје, а то нас увек много кошта.

 2. Цар Давид говори своме сину Соломону :
  “Буди слободан и храбар!“
  Мојсије /5. књига Мојсијева/ говори, своме наследнику – Исусу Навину:
  “Буди слободан и храбар!“
  Старац Пајсије говори, да Господу никакав рат није мио осим одбрамбени, па и то
  Му /Господу Богу/ бива тешко!
  Старац Клеопа говори: “Господ Бог држи кормило /Света/ у својим рукама!“
  Старац Тадеј Штрбуловић, такође, говори, да ће Србе оставити на миру, тек када се буду забавили сами са собом…
  И док се буду тако “забављали сами са собом“, а то ће врло, врло страшно осетити на својој кожи, Срби ће одахнути.
  Многи ће из Европе долазити у Србију за кору хлеба, после тог “забављања са смим собом“!
  Такоће, говори и за ову светску елиту, која је себи направила подземна склоништа – читаве градове – у којима ће се склонити /мислећи да се тако спасе и преживи?!/, али никада из тих склоништа-градова неће изаћи на светлост дана!
  Академик Фурсов нигде не помиње Господа Бога, а легитимише се као совјетски официр, те то, на жалост, наводи на закључак да је и он присталица Дарвинове теорије о пореклу човека – о мајмуноликом пореклу човека – а што да тира из совјетске епохе?!
  У овом тексту просто нема места за Господа Бога, а то значи: све треба да “реши“ –
  “СВЕЧОВЕК“?!, То никако не може бити тако, не бар у светлу оне наше народне изреке:
  “ЧОВЕК КАЖЕ, А БОГ РАСПОЛАЖЕ!“

  Честе приче о ”Великом брату” /”глупом” и “моћном”/, са добром намером, без икакве сумње, врло студиозно, аналитично и копетентно, никога не остављају равнодушним, већ напротив – помало немоћним, обесхрабреним, дефетизованим, тужним … пораженим , без могућности за борбу, а о победи и да не говоримо?!
  Ако се овој теми додају и њој сродне и врло присутне теме у читалачкој публици, попут – КРАЈА СВЕТА, ЕСХАТОНА, АРМАГЕДОНА, АНТИХРИСТИЈАНСТВА, ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА… онда то, временом, мало-помало, од читалаца ствара неку врсту “зависника” за оваквом врстом садржаја /информација/, а што јесте ЖЕЉА и НЕМАРА “Великог брата” и његових сатрапа – противника Бога и Човека!
  Хтели ми то или не, код просечног читаоца овакве теме изазивају зебњу, неизвесност, безвољност, страх /код лабилних/ … – оне врсте негативних, менталних енергија којима се негативни ентитети, насељени /усељени/ у душе присталица “Великог брата”, хране, одржавају и битишу.
  Због тога ја нисам против оваквих тема, али зато приче о СИЛИ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈАМА и КОСМОСУ морају бити незоставни део – завршни део горе поменутих тема!
  “ВЕЛИКИ БРАТ” = ОТРОВ!
  МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСМОС, СВЕМИР = ПРОТИВ ОТРОВ!
  “ВЕЛИКИ БРАТ” = ПЕСИМИЗАМ!
  МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСОМС, СВЕМИР = OПТИМИЗАМ!
  “САМО СВЕТЛЕ, ТИХЕ, МИРНЕ МИСЛИ…” – Отац Тадеј Штрбуловић!
  Пошто “Велики брат” својим хедонистичким, мамонистичким мислима, речима и делима уништава Планету Земљу, а она се, иначе, налази у циклусу болног, космичког преображаја, слично као и бременита жена у /пред/пороћајном стању, а и ми са њом заједно, хајдемо онда да, као њени синови и кћери – завапимо:
  – да Њено електро-статичко и електро-магнетно поље /заједно са северним и јужним мангнетним полом/ ЈЕСТ и БУДЕТ у стабилном и равнотежном стању;
  -да Њен ваздушни омотач /тропосфера, стратосфера, мезосфера, јоносфера, озонски омотач…/ ЈЕСТ и БУДЕТ у стабилном и равнотежном стању;
  – да сав биљни, животињски и минерални свет, са свим православно живућим душама у телу на Замљи и свим људима добре воље живућим на Планети Земљи, ЈЕСТТ и БУДЕТ добар, здрав, чист, паметан, племенит, стабилан и равнотежан;
  – да сва вода у атмосфери, океанима, морима, језерима, рекама, речицама, потоцима, поточићима, сва изворишта чисте пијаће и лековите минералне воде ЈЕСТ и БУДЕТ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
  – да сва храна коју једемо ЈЕСТ и БУДЕТ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
  – да Земљина кора /литосфера/ и Њена унутрашњост ЈЕСУ и БУДУ у здравом, чистом, добром, паметном и племенитом стању…
  Може се све ово учинити и мало сувишним, али не заборавимо да Творац РЕЧЈУ ствара Свет, а да смо Му ми сада, у овом тренутку, сапомагачи својим дборим мислима и речима у космичком преображају /препорађању/, Христообличењу Мајке Планете Земље заједно са родом људским!
  А што се тиче “великог брата” /”бате”/ у односу на СРБСКИ НАРОД, Свети Сава плаче, не би ли од Господа Бога измолио милост за свој Србски народ – ДА СЕ ПОКАЈЕ, СЛОЖИ, УМНОЖИ И ОБОЖИ!!!
  Сада ЈЕСТЕ и БУДЕ свима нама ДОБР/иј/А и ИЗВЕСНА садашњост, којом /пре/ обличавамо прошлост и освајамо будућност!
  Ово је парафразирана мисао АРЕСЕНИЈА ПАПАЧОКА, познатог румнуског старца, исписника пок. Патријарха Павла, ликом и делом као брата близанца!
  Господ Бог у Књизи Постања говори о стварању Света, ствара га ДОБРИМ, а отпадник од Бога, са палим људима, оличеним у ”ВЕЛИКОМ БРАТУ”, сада покушава да створи ”БОЉИ” СВЕТ?!
  Обећава: “БОЉЕ СУТРА“ – “МАЛО СУТРА“!
  Отуда и објашњење, у смислу МОЋИ, СИЛЕ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ и РЕЧИ, да нам треба остати у ДОБРОМ, а не у – “БОЉЕМ” СВЕТУ – СВЕТУ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА!!!
  Остаје да се надамо, да ми /мислим на Србију и Србе/ нећемо баш бити у центру свих тих збивања – географски центар, прворазредни приоритет пажње “Великог брата”, већ да ћемо ми бити сасвим скрајнути, готово и нетакнути, јер ће “Велики бата” имати себи на супрот неупоредиво више него њему равног, који ће га сатрти у прах и пепео!
  Као што је Господ побио све првенце у Египту, па и Фараонповог сина – наследника – и тако га привео памети, да ослободи Његов народ из ропства, на сличан начин може Господ да учини и са садашњим “ФАРАОНОМ“ – и тако поштеди Творевину и Своја Створења од Трећег светског рата.
  Да се обистине речи Господње: “Говори Господ: Освета је Моја!“,
  уз Христолики поклич: “ХРОСТОС ПО СРЕДИ НАС – ЈЕСТ И БУДЕТ!“

  Драган Славнић

Оставите коментар