(Фото: АП)
(Фото: АП)

Америка покреће истрагу против Кине

Вашингтон – САД сумњиче Кину за кршење права на интелектуалну својину и почињу истрагу против ње. Како су саопштили извори у Белој кући магазину „Политико“, председник Доналд Трамп ће то објавити у понедељак.

Трамп планира да искористи члан 301 трговинског акта 1974. године. Почетак истраге не значи и увођење санкција, али у перспективи Вашингтон може једнострано да успостави баријеру за извозну робу. То може довести до повећања увозних царина за кинеску робу.

Трамп и Си Ђингпинг су данас разговарали телефоном о ситуацији на Корејском полуострву. Кинески лидер је изјавио да је Пекинг спреман да на основу узајамног поштовања контактира са Вашингтоном по питањима решавања кризе, док је амерички лидер рекао да цени улогу Кине у решавању проблема у региону.

Почетком августа лист „Њујорк тајмс“ је такође саопштио да Бела кућа спрема трговинска ограничења против Пекинга. Према инфомрамцијама извора листа, Трамп је разочаран пасивношћу Кине према нуклеарном програму Северне Кореје и одустаје од планова да ојача сарадњу са кинеским партнерима.

Спутњик

један коментар

  1. Тако то ради трула јеврејско фашистичка мафија из труле америке. Сумњиче све који не испуњавају и не извршавају њихова наређења. Задњи су вам то трзаји. Мафијашка булумента је пукла па сад јуре да лове у мутном и то на брзину ко год што наређују лажовчини вучићу да што пре одради наређење које је добио пре месец дана у трулом вашингтону. Нема вама спаса. Трула америка је пукла и готово је са том трулом државом. Једино што је тачно да неможе на пречац да пропадне али за 1-2 године у оваквој форми нема више те државе.

Оставите коментар