Чешка (Фото: Flickr/ Roman Boed)
Чешка (Фото: Flickr/ Roman Boed)

Чешка: МУП предлаже да грађани пуцају на терористе

Праг – Чешко Министарство унутрашњих послова планира промене Устава како би се грађанима који поседују оружје омогућило да пуцају на терористе током напада, јављају чешки медији.

Министарство је навело да су могућности државних органа да брзо и ефикасно спрече терористичке нападе ограничене, због чега и желе да омогуће власницима оружја да пуцају на терористе, како би заштитили своја права и слободе, али само у одређеним случајевима.

Чешка Меркеловој: Избеглице нисмо звали, не уваљујте нам квоте

Европа на ногама, Чешка извела војску на улице

„Циљ ове промене Устава није да поседовање оружја и муниције постане фундаментално право, већ ће се односити само на држављане Чешке и територију те земље, а не на држављане других ЕУ земаља“, додали су.

Према подацима од 1. децембра 2016. године, 300.115 грађана има дозволу за оружје.

Спутник.рс

3 коментара

  1. Govna islamska pobiti još na granici!

  2. Svi se brane I cuvaju svoj narod osim SRBIJE. Nasa izdajnicka vlast za saku dolara rasturi drzavu SRBIJU OO CIONISTICKOM PLANU. Taj cionisticki plan je objavljen u pisanoj formi od strane jevrejskog rabina Inersona iz trule amerike. Vucic ga sprovodi u delo za rad licne koristi a taj plan predvidja unistavanje Srba I Srbije..

  3. Право на поседовање и НОШЕЊЕ ОРУЖЈА ЈЕСТЕ фундаментално право слободних људи. Само у кретенским джравама људима је ограничено и онемогућено најљудскије ораво на оружје. Суверени човек има оружје у рукама, све државе би ову сувереност да онемогуће или ограниче колико год може.

Оставите коментар