(Фото: Flickr/ Niv Singer)
(Фото: Flickr/ Niv Singer)

Израел напао Сирију

Дамаск – Неколико особа је у суботу убијено у нападу изралеских авиона на Сирију, који се догодио након што је 10 пројектила из те ратом разорене земље погодило Голанску висораван, јавиле су сиријска новинска агенција САНА и портпарол израелске војске.

Према сиријским изворима, два сиријска војника убијена су у нападу Израела. Пријавћене су и жестоке борбе између снага сиријске владе и побуњеника на северозападу Сирије.

Мета израелских ваздухопловних снага су била и два тенка сиријске владе у северном делу Голанске висоравни, нагласио је портпарол војске додајући да није било жртава као последица испаљивања пројектила.

Како је додао, због „неприхватљивог кршења израелског суверенитета“, Израел је протестовао код посматрачких снага УН које су задужене за надгледање споразума о прекиду ватре из 1974. године који су потписале две земље.

САНА је потврдила да се догодио напад наводећи да је у њему стадао „неодређени број људи“ и да је нанета материјална штета, преноси АФП.

Израел је извршио више ваздушних напада у Сирији од избијања грађанског рата у тој земљи 2011. године, од којих је већина циљала на конвоје с оружјем или складишта шиитске либанске проиранске правојне организације Хезболах, која подржава сиријску владу.

Спутник.рс

један коментар

  1. Po koji put do sada?!

Оставите коментар