Париз (Фото: Спутник.рс)
Париз (Фото: Спутник.рс)

Немири стигли до центра Париза (видео)

Париз – Протести и немири који су започели у знак подршке младићу Теу, којег су наводно полицајци силовали палицом, проширили су се данас на центар Париза.

Око 200 демонстраната окупило се у четврти Барбе, у којој су протестовали због наводног силовања. Захтевали су правду за Теа уз повике: „Опраштамо, али не заборављамо“.

Протест се ипак претворио у нереде када је део демонстраната почео да пали смеће и контејнере.

Портпарол полиције је изјавио за Си-Ен-Ен како су полицајци бацили сузавац на демонстранте како би их растерали, а једну особу су ухапсили. Након што је бачен сузавац, демонстранти су се раширили по центру града и по местима која су популарна међу туристима и наставили да изазивају нереде.

Нови нереди у предграђу Париза (видео)

Младић Тео је након хапшења хоспитализован и хитно оперисан због тешких повреда. Одмах након што се сазнало за инцидент, протести подршке су кренули из Теове четврти и отада се шире.

Полицајци су суспендовани, један од њих је оптужен за силовање и прекомерну употребу силе, а остала тројица за примену прекомерне силе. Око 250 особа је ухапшено откако су почели протести и нереди.

Председник Франсоа Оланд је посетио Теа у болници, а потом је посетио и четврти у којима је дошло до нереда и позвао на мир, те најавио како ће радити на побољшању односа између полиције и имиграната.

Танјуг

Оставите коментар