Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)
Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Проговорио Душан Михајловић и шокирао Србију: Чеда Јовановић сарађивао са мафијом, умешан у убиство генерала Бухе

Београд – Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, учествовао је у намештању убиства полицијског генерала Бошка Бухе Макиној групи, а циљ је био да се заштите Милорад Улемек Легија и „земунски клан“, односно Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум, који су и убили Буху!

Ово је рекао Милорад Улемек Легија као сведок на суђењу Макиној групи, а исту тезу, додуше у мало увијенијој форми, изнео је у својој новој књизи „Моја борба с мафијом“, која би ускоро требало да изађе, Душан Михајловић, бивши министар полиције!

Легија га раскринкао

Улемек је на суду казао да је лично тукао Драгана Илића Лимара, члана Макине групе, и да је био присутан и Чедомир Јовановић, не би ли му изнудио исказ да је Мака наредио убиство генерала. То значи да је Јовановић знао ко је извршио убиство и коме га пакују и да је, тиме што није обавестио надлежне, учествовао у том злочину. То тврди и лидер СРС Војислав Шешељ, који је о хапшењу Макине групе и учешћу „земунаца“ већ говорио.

У интервјуу за недељник Експрес Улемек је рекао:

„Ко је сместио Макиној групи за убиство Бухе? Чеда“.

Управо ове наводе бившег команданата ЈСО, осуђеног у процесу за убиство премијера Ђинђића, потврдио је и Михајловић, исти онај који је својевремено, у време свог министровања, за убиство полицијског генерала оптужио Макину групу. Михајловић сада тврди да су иза свега стајали „земунци“, јер су чули да је Мака од црногорског бизнисмена добио 300.000 тадашњих марака да их „смакне“.

Док су они с једне стране плели мрежу да напакују Маки Бухино убиство, и тако га „скину с врата“, Јовановић је уверавао министра да црногорска мафија планира све да их убије – од Ђинђића, преко њега лично, до Легије, Дуће…

„Данас више нисам сигуран у тачност података које сам саопштио. Не због тога што је оборена првостепена пресуда, нити зато што сумњам у своје сараднике Милића и Обрадовића. Моја сумња је резултат сазнања о моћи и утицају који су тада имали Легија и „земунци“, све са својим Брацановићем, Пажином и осталим на њиховом платном списку. Сумњу ми поткрепљује и информација коју сам чуо пре неколико дана од добро информисаног лица“, пише Михајловић у својој новој књизи и додаје:

„Она гласи – познати црногорски бизнисмен ангажује Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију. Овај то сазнаје и са Шиптаром прави план. Калинић убија генерала Буху, а Шиптар потура полицији заштићеног сведока и информацију да је то урадила Макина група. Остало се зна. Сећам се да сам у то време од Чеде Јовановића добио информацију да црногорска мафија планира ликвидацију Ђинђића, њега, мене, Легије и Дуће, не знам кога све још…“

Тако поређано, испада да су „земунци“ намештањем убиства Макиној групи спасли не само своје главе већ и пола Владе, укључујући и премијерову, кад је већ црногорска мафија преко Маке хтела да их убије.

Јовановић се ућутао

Само неколико месеци после овог филмског заплета, припадници ЈСО, уз подршку вођа „земунског клана“, убили су премијера Зорана Ђинђића.

Да је Чедомир Јовановић, кад се овако поставе ствари, био умешан у прикривање убиства Бухе, тврди и Војислав Шешељ, лидер СРС.

„Јесте, што се Чеде тиче, то тако испада, да је био умешан“, казао је лидер СРС.

Јовановић није одговарао на позиве и поруке новинара.

Како је убијен Бошко Буха

Жељко Максимовић Мака, окривљен за убиство полицијског генерала Бошка Бухе, недоступан је српском правосуђу од јуна 2002. Судско веће је изрекло ослобађајућу пресуду јер нема уверљивих доказа да су убили Буху, а Врховни суд је укинуо ту пресуду и случај вратио на поновно суђење.

Оно до данас није почело.Генерал-мајор Бошко Буха, помоћник начелника Ресора јавне безбедности, убијен је 10. јуна 2002. на паркингу испред хотела „Југославија“.

Према једној од верзија позадине убиства које су се појављивале у медијима, Буха је један од састављача Беле књиге МУП Србије о организованом криминалу, о чему је почео јавно да износи податке.

Курир

10 коментара

 1. Aahahahhaha, pa i vreme je bilo da pocnu da se jedu medjusobno sljamovi i lopovi!
  Sad ce poceti opste glodanje kostiju i dzapanje, vreme je bilo, vreme!
  Samo da se sto grdje podzapaju i pozderu, barabe i veleizdajnici medjusobno!
  Nazdravlje, olosu, prijatno vam bilo i zapalovam da Bog da!

 2. Neka Dusan Mihajlovic objasni i kako su kupljeni „pezoi“ za policiju .

 3. Ovo samo treba posmatrati sa strane i snimati. Snimaj rokaj.

 4. Нико од њих не говори потпуну истину. Јесу све то они урадили, али сада праве слалом ко ће коме пре ногу сломити и спасити себе. Подметачина.
  Иначе, не верујем превише ни нашим судовима, ни Чеди, ни Михајловићу ни Вучићу.
  Све је то иста банда, само банда која данас има као неку власт, склања овим суђењима неподобне.
  Следећа власт, када Тадић буде председник, или Чанак, судиће овима данас.
  А Србија све више тоне.

 5. Душане Михајловићу, сви ви србски политиканти-циркузанти, сте продужена рука мафије. То је већ и малом детету јасно. Оваквих лопина на једном месту свет одавно није видео.

 6. šokirao tv zombije po Srbiji

 7. Чим гране пролеће ,устанак против окупатора.

 8. Sve njih pokupti pa u rudnik na najniži horizon ,veknu hleba i klin čorbu .Pa tamo kopajući ugalj nek rasprave sve njihovo drpanje države ,jer jedini cilj je bio ko će više da uzzme od lešinu.

 9. To su poznate činjenice i pre ubistva đinđića. Pored direktne saradnje sa mafijom on je i čovek od poverenja engleske tajne službe mi 6. Svi to znaju a niko ga ne apsi. Zašto. Ili su sve aktuelne vlasti posle đinđićeve smrti umešane u tim obaveštajnim i mafijaškim krugovima van SRBIJE ili su i sami prljavi do te mere da jedni druge imaju u šaci i niko nikog ne dira a puca po SRBIMA I SRBIJI BAŠ KO ŠTO JE TO PO CIONISTIČKOM PLANU. Taj ciomistički plan je objavio jevrejski rabin iz trule amerike Inerson i to u pisanoj formi. Po tom planu se prvo kupuju političari, zatim se omladina zavodi kako na kulturnom tako i na (ne)vaspitnom planu a sve špo merilima fašista iz trule amerike tih jevreja koji su napravili udruženje i opljačkali Ameriku pa sad pljačkaju ceo svet. Posle toga uništavaju se sistemi funkcionisanja države i to formiranjem paralelnih institucija vlasti ko što su razne agencije, državni sekretari, savetnici itd…Posle toga SRBIJI TREBA DATI ŠTO VIŠE KREDITA DAKLE ZADUŽITI SRBIJU I TO NEPOVOLJNIM KREDITIMA KAKO BI SE ZA 25-30 MILIJARDI DOLARA OTELA DRŽAVNA ZEMLJA KOJA VREDI NA HILJADE I HILJADE MILIJARDI DOLARA. E to je činjenično stanje u SRBIJI a inače čedo šmrk je veliki lični prijatelj vučića pa je pitanje ko za koga radi. Odgovor je jednostavan. SRBI I SRBIJA SVAKI DAN SVE TEŽE ŽIVE I SVE JE MANJI STANDARD ATO NIJE SLUČAJNO NEGO BAŠ PO CIONISTIČKOM PLANU JER JE VUČIĆ I DOVEDEN DA UBRZA SPROVOĐENJE TOG PLANA. Pobedom Trampa se vidi zašto žure ti jevreji da UNIŠTE PRVO SRBE I SRBIJU A POSLE SVE PREOSTALE PRAVOSLAVCE. Zato i ne apse ovog izdajnika jer su i ovi na vlasti isti.

 10. То је само да се јавност мало забави. Чеди, Динкићу, Ђелићу, Лабусу ,… за сада нико ништа не може. Они су и даље владари из сенке. Вучић се не пита за ништа, нема још снаге да се обрачуна са досманлијама, још није време.

Оставите коментар