ЦСТО (Фото: Правда)
ЦСТО (Фото: Правда)

Србија улази у војну и политичку унију са Русијом?

ЦСТО (Фото: Правда)

ЦСТО (Фото: Правда)

Београд – Србија ће ускоро добити статус сталног посматрача у “Организацији споразума о колективној безбедности” (ЦСТО) коју чине Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија, Таџикистан и Узбекистан, а у наредном периоду о томе ће расправљати и Скупштина Србије која би требала да оформи делегацију парламентараца у циљу прикључења овој Евроазијској организацији.

Ово је пренео утицајни руски државни портал “Вести.ру” који чланство Србије у војно-политичкој заједници држава Евроазије (ЦСТО) наводи као један од резултата недавне посете заменика рускох премијера Дмитрија Рогозина Београду.

О могућности уласка Србије у Евроазијски савез извештавају и РИА Новости које наводе да би поред наше земље, чланица СТО могла да постане и Украјина.

„За сада се може говорити само о парламентарним и другим контактима заинтересованих страна у оквиру борбе са заједничким претњама и изазовима тероризмом, трговином наркотицима и људима али је то свакако пут ка пуноправном чланству у Евроазијски савез“, наводе РИА Новости.

Москва, која је иницирала стварање ЦСТО, у последње време инсистира на јачању и институционализацији те организације. Са тим циљем формиране су колективне оружане снаге за оперативно деловање, које би могле да делују на територији било које земље чланице, а чију окосницу чине руске трупе. Евроазијску организацију ЦСТО на Западу карактеришу као својеврстан одговор Москве и Руске федерације НАТО пакту.

Војно-политичка заједница ЦСТО створена је од стране једног броја држава Евроазије на основу Уговора о колективној безбедности (ЦСТ) који је потписан ј15. маја 1992.

Према Уговору, државе чланице гарантују своју безбедност на колективној основи. Према члану 4 предвиђено је да у случају акта агресије против било које од држава чланица остале чланице пруже неопходну помоћ укључујући и војну помоћ.

У Русији али и ван ње , организацију ЦСТО виде као наследницу некадашњег Варшавског уговора који је током хладног рата педесетих година али и касније представљао противтежу НАТО пакту.

Генерал-пуковник Леонид Ивашов, који је био један од учесника уговора потписаног у Ташкенту 1992. којимје створен Евроазијски савез недавно је изјавио како је стварање овакве организације било замишљено још пре 20 година како би се осигурала сигурност на “постсовјетском простору” и да ЦСТО свакако предтавља велики корак напред за глобални мир.

53 коментара

 1. Вукови са Вучијака=ЈСО

  Imamo priliku da jednom za uvijek skinemo zapadni jaram sa vrata! Ako je propustimo, treba nas j***ti za sva vremena!!Bojim se da sa ovim poltronima na vlasti, ta sansa je unapred osuđena na propast!

  • NEMA OD OVOG NISTA !!!!!! DOK SE NE POBIJU GOVNA SA SADASNJE VLASTI !!!! SRBIJA PADA U BEZDAN !

   • I kad se pobiju pitanje je šta ćemo mi sa Bugarima i Rumunima da radimo. Pošto su oni EU. Da ne ratujemo sa svih strana protiv svih a i kod kuće. Ako počne eto ga Marksov Revolucionarni Holokaust.

  • Лазар за РУСКО СРПСКИ САВЕЗ

   – НОВИ ИЗБОРИ БЕЗ КРАЂЕ ГЛАСОВА !
   – СРБИЈА МОРА ДА ДОВЕДЕ НА ВЛАСТ ПРАВЕ ПАТРИОТЕ, И ТО ЋЕ СЕ УБРЗО ДОГОДИТИ !
   – НАРОД ХОЋЕ РУСИЈУ И ПУТИНА !

   • Srbi bi ulaskom u Rusku Federaciju dobili sve što su kroz istoriju izgubili (sem izgubljenih ljudskih života). Srećan i ponosan bih bio da je Vladimir Putin moj predsednik i formalno; no, i ovako ga smatram mojim predsednikom). Ni jedan političar u Srbiji nema ugled kao Vladimir Putin i ne bi imao nikakve šanse na izborima kao što bi ih imao Vladimir Putin. Zato, molim sve posetioce ovog patrioskog veb-sajta da šire ideju potrebe ulaska Srbije u Rusku Federaciju. PRENESI DALJE!

 2. kasno je ali ipa mora srbija pod krilo ruseje ili sve ode u tri pm

 3. Daj Boze, mada se bojim da ce ove nase prozapadne gnjide da se pos…u na ovakvu sansu samo da bi usli u smrdljivu i trulu EU!! Eeeeeee skinuli smo gace celom svetu nema ko nas nije gu..io, ko da bi nas posle svega toga jos Rusi hteli!! Ali kao sto rekoh DAJ BOZE da je sve ovo tacno!!!!!!

 4. ЈВС чика Брка

  Нема од овога ништа док год се на кључним местима у Србији налазе оперативци ЦИА и хрватске обавештајне службе. А то се неможе и неће променити ни изборима ни кукањем ни молитвама ни писанијем по интернету. Канцер се може одстранити само на један начин.

 5. Oooooooojhaaaaaaaaaaaaaa tooooo ziveo Putin predsednik svih pravoslavnih,puknicu od srece daj Boze da se ovo sto prije realizuje.Zivelaa Srbijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

  • Тоооооооо…смо чекали, када се латини удружише у нато, за пљачкашке походе можемо и ми у ОДБРАНИ! Света Гора православна монашка држава у турском окружењу беше јача и самосталнија него сада у грчком! Штитио је моћни Цар Русије до 1917. Ни некада границе нису биле препрека, камоли сада у време брзих ракета и енергетских токова са истока. Нешто се мења у СВЕТУ и то КРУПНО, ера насиља и сплеткарења у међународним односима доноси све слабије резутате, јачају државе које не санционишу, не сатанизују, не бомбардују…Јачају Кина, Русија, Индија, Бразил… 3. свет постаће 1.!

  • Нађите на Y-tube, од Чајковског Марш Славе, дивно, моћно оркестрално дело које се првобитно звало СРПСКО РУСКИ МАРШ. Значи један од нај познатијих композитора на свету посветио је једно од његових најслушанијих, најлепших дела Србима, инспирисан борбом мале Србије против велике турске царевине. У ово дело уткане су српске мелодије , препознећете. То мало ко у Србији зна, више се зна у свету.

 6. Руси то хоће и желе, али да ли ће то ови наши лажови да ураде. Ево, то ће рећи шта су и ко су ови издајници.

 7. Pa zar „srpski“ politicari nisu uveli sankcije Belorusiji!!???? Pitam se samo kako cemo posle svega ovoga moci da bude u istom savezu sa Belorusijom!!! Eeeeeeee niko nas ne moze toliko unistiti, ojaditi, ostetiti i utuci kao mi Srbi sami sebe!!!

 8. Koliko ja znam, to je Nikolic i potpisao za vrijeme posjete Rogozina. I to je potpuno u redu, jer je Srbija „vojno neutralna“ zemlja, a vec ima predstavnika u NATO (Partnership for Peace). Sada ce imati predstavnika u CSTO.

  Samo mala ispravka. Uzbekistan je suspendirao trenutno svoje clanstvo, dok razmatra vecu integraciju u smislu vojnih baza. Druge zamlje su vec potpisale. Zaboravili ste Kirgizstan — vrlo malu ali geopliticki vaznu zemlju izmedju Rusije i Kine. Tamo US ima malu spijunsku bazu, sve u ime rata u Afghanistanu. Ali imaju rok izlaska. To je jedna zanimljiva zemlja koja osim svog jezika, jos koristi Ruski kao sluzbeni jezik. A svoj vlastiti jezik pisu — cirilicom.

 9. Daj Bože da se ovo ostvari! Posrnula Srbija možda dobije priliku da se povrati i malo stane na noge! Ako se to dogodi biće kraj priče o j*****j EU koja, što se mene tiče, može i da se raspadne!

 10. Али зато су ту Томи и Вучко да то спријече!

  • И Дачић. И Динкић. И сви ови разједињени килавци који организују „патриотске“ протесте свако за себе и иду код „чика Костића“ да га питају д а ли је лобиста ГМО…
   Док се не појави нека МУШКА организуација или већ нешто, па макар је водила и жена, јер ми смо жене сада мушкије од многих „мушких“ – мрка капа.
   А шта пише ово Правдино пискарало, вреди таман колико и правда у Србији о којој се стара Вучић.
   Ајд сад љубитељи снова и свих горе помренутих – изгрувајте своје фрустрације минусима…
   Ја рекох и спасох душу своју.

   • Ха, ха, ха… смешно, нема те бураније која може да заустави ВРЕМЕ КОЈЕ НАДИРЕ, прецизније речено КОСМИЧКЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ТОКОВЕ. Ово што наилази вековима се КУВА, ВЕЛИКИ ОБРТ А НЕ СМАК СВЕТА. Буранија је ту смешан ред величине и за помињати!

   • Da li ima greske u tome sto je taj dokument vec potpisan od Nikolica dok je Rogozin bio u Beogradu. Da li ima problema sa ucescem Srbije u CSTO? Zar ste Vi protiv ucesca Srbije u radu tog vojnog saveza? Ili je posredi nesto trece?

    • А да ти оладиш са својим подметањима?
     Ако ти се већ сањају снови, то је твој проблем.
     Можда ти се ових дана у сну појави како Николић, Путин и Дачић иду да склоне свеже направљену „границу“ док Дачић и Томе лију сузе покајничке а Путин их као велики брат теши речима: „Људски је грешити браћо моја, важно је да сте се коначно опаметили.“
     Проблем је само што ћеш се пробудити из тог сна и чути још једну у низу теби а и мени одвратних вести о потезима Путинове „сабраће“.
     Толико.

 11. УСТАЛА ЈЕ ОВА ЗЕМЉА ОГРОМНА О МОЋНА! ПРАВОСЛАВНА РУСИЈА!!
  СРБИ СУ УЗ БРАЋУ РУСЕ! СМРТ ЗАПАДУ!!

 12. А.. сад нешто сасвим другачије…
  Руска химна..

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=zaw5Zm6EskA?feature=player_detailpage&w=640&h=360%5D

 13. Ovo je isuviše dobro, da bi bila istina i ako je neki vic, bar zvuči fenomenalno!

 14. Будимо реални, срба који размишљају као ми има 10-15%.
  Вечина слепо следи пут похлепе, пут на коме је важно сачувати само своје дупе.
  Многи срби чак и мрзе што су срби.
  Пре би вољели да су неко други.
  Ми данас имамо најнеписменију владу у историји ове државе.
  Проблем је што се није променио курс претходне власи тако да је ситуација само гора.
  Када реално сагледамо стање долазимо до закључка да смо ми русима у ствари непријатељи.
  Ова држава је склопила војнобезбедоносне уговоре са американцима и још неким државама који су и нама и русима непријатељи.
  Пример Азербејђана и његовог капитала у Србији, те уговора по којем Србија постаје контаинер попуне храном, медицинским материјалом и особљем али и минско експлозивним средствима у будучем сукобу са Ираном а у којем ће Азербејђан играти важну улогу.
  Као што знате Азербејђан има конфликт са Јерменијом око Нагорно Карабаха који је историјска територија јерменског народа а који су совјети поклонили азерима.
  Јерменија је савезник Русије а ми Азербејђана.
  Која иронија.Ми управо сада учествујемо тамо у изградљи фабрике за миснско експлозивна средства.
  Да не спомиљем наш однос према Ирану и Сирији.
  Дакле Србија је постала нешто на што се цели свет бљува.
  Развратна курва, организована тако да подмири оне који је воде.Ако људи који је воде немају образ онда нема ни Србија.
  Чак су некадашње колоније имале вече достајанство.
  По мени, Русија је превише попустљива према Србији и њеној политици којој је истекао рок.
  Мислим да је спона остала само захваљујучи проницљивости Коштунице који је на време продао НИС а и допринео Јужном Току.Можда ту има мало и некакве моралне одговорност за 90те и за један део народа који јој је још увек наклоњен.

  Шанса да Вучић, Дачић, Николић и остали лутци направе заокрет је немогуча, јер новац је веч упрегнут.
  Немојте да разликује Мила Ђукановића од ових наших.
  За истог газду раде.

  Србију у наредној деценији сем пропасти привреде која ће се упустити у тржишну утакмицу са ЕУ очекују и радиолошко-биолошке последице од осиромашеног уранијума и агенаса којим товарима свакодневно засипа.
  Слика је и сада више него поражавајућа.
  Све је више млађих обољелих од малигних обољена, а млађих од 18год ова држава по задљем попису има само 700 хиљада.
  По годинама смо најстарија нација у Европи.
  Човек би помислио ако смо веч најстарији да смо и најзрелији али показатељи говоре другачије.
  Непријатељ је јако добро проучио наше мане и окренуо их против нас.

  Једна од најмжих изјава које сам чуо ми је Вучићева изјава да он не жели да наша деца буду гладна зато што нече бити део ЕУ.

  Зато завидим сиријском народу који се данас храбро бори против белосветског олоша.

  • Svaka cast!! Odavno ovako nesto (objektivno) nisam procitao!!!!

  • Zaista je zabrinjujuce. Ne shvacam ljude koji vjeruju da je u njihovom interesu da Srbija istraje na „putu“ za EU. Shvacam pohlepu, sebicnost, brigu za svoju straznjicu, i opci neodstatak interesa u bilo sto osim svoje lagodnosti, razbibrige.

   Ali EU u stvari malo po malo ce oduzeti sve, pa i osnovnu mogucnost zivota. I to kroz stvaranje novih drzava, novih autonomija, i novih unutrasnjih sukoba. Cak i pohlepna osoba mora znati da ce put biti sve gori, ne bolji. I da ima puno zemalja koje nisu clanice EU, i imaju fenomenalnu ekonomiju. Bogatstvo i sigurnost se mogu naci samo izvan EU ne unutar EU. Ne razumijem kako je moguce zanamariti cak i svoje osnovne potrebe, sve staviti na kocku — da bi se ponosno uslo u EU. Takav nedosatak sopstenog samointeresaa mi nije jasan.

  • procinljivi kostunica ? Boze sacuvaj me od ovakih dubokomislilaca, koji ni manje ni vise nego veleizdajnika koji tek sada kad je izgubio vlast imitira rodoljuba, zamenjuju sa rodoljubom ?
   da taj idiot nije im prodao obraz, dos nebi dosao na vlast. odjebite za sva vremena vi koji ne razlikujete slona od misa.!!!
   ajmo malo genezu demonkratije. vukli djindjic i draskovic onoliki narod za nos skoro godinu dana.
   onda te glupe mase oslobode nas od tirana milosevica i dovedu demone na vlast. e onda te mase, zaborave da su palile skupstinu (sto ni hitler nije) te glasaju za listu demonkrata koji je nosilac kostunica. e onda te sive mase malo nesto shvate (posle 12 godina) i izaberu
   iste, prodane odemonjene duse. i sada posle 12 godina nestajanja, neko iz te sive mase kaze kostunica procinljiv, rodoljub.
   ljudi, dali shvatate da se nista nemenja dok vecina dubokomislioca sama sebe laze, a onda pokusava i nas.?
   drugo, mi smo vec uclanjeni u pet sest slicnih saveza, tako da ovo neznaci nista.

 15. ИПАК ПРОБУДИЋЕ СЕ И ВЕЋИНА СРБА У СРБИЈИ. КАКО СУ ТО НАША БРАЋА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ УРАДИЛИ!! НА НОГЕ! НЕМА ПРЕДАЈЕ. ОВО ЈЕ ВРЕМЕ ПРЕЧИШЋАВАЊА. ОНИ КОЈИ МРЗЕ ШТО СИ СРБИ ОТИЋИ ЋЕ ИЗ СРБИЈЕ КАО ШТО И ОДЛАЗЕ НА ЊИМА ДРАГИ И МИЛИ ЗАПАД! ТАМО ИМ ЈЕ И МЕСТО!.
  ОВО ЈЕ ДУГ ПУТ! ТЕЖАК! АЛИ НЕМА ПРЕДАЈЕ НЕОЛИБЕРАЛНИМ ПРОДАНИМ СРБИМА.ОНИ ВИШЕ И НИСУ СРБИ! КОНВЕРТИТЕ СУ У МАМОНОВУ РЕЛИГИЈУ И КАО ТАКВИ ОТПАЛИ СУ КАО СТРАНО ТЕЛО.
  НЕ МОЖЕ ЗЛО ДА ПОБЕДИ ДОБРО!!
  НЕ МОЖЕ ЈЕР НИЈЕ ЂАВО ЈАЧИ ОД БОГА!!

 16. Ako odbiju ovu ponudu i priznaju granicu sa Kosovom ,
  treba streljati sve iz prosle i sadasnje vlade !!!
  Po hitnom postuku .

  • KOSOVO su „srpski“ politicari odavno priznali samo nam bacaju prasinu u oci i prodaju SARENU LAZU!!!! Raspitajte se samo koliko ima siptarskih studenata na Beogradskom i Novosadskom fakultetu koji su dosli da studiraju sa dipolomama na kojima je pecat „REPUBLIK KOSOVA“!! Pa zar to nije priznavanje jedne drzave!!?? Ispravite me ako gresim……

   • Ja se zalažem za hitno pomirenje Srba i Albanaca. Samo tako možemo oterati snage NATO sa Kosmeta. Granica sa Kosmetom nestaće čim se nSrbi i Albanci izmire. Ali, pomirenje Srba i Albanaca nije u interesu Zapada. Siguran sam da je ovo dobar put za povratak Kosmeta u okrilje Srbije. Jedino sa hrvatskim genocidnim zločincima nema pomirenja. Oni su istorijski neprijatelji i krvnici srpskog roda i pravoslavlja.

  • Треба их склонити пре 10 децембра.

 17. Ово треба слушати а не Градншоу:

 18. Zamolio bih medije da nas ne loze dzabe!! Hvala!

 19. Лазар за СРБИЈУ са РУСИЈОМ

  – СРБИЈА И РУСИЈА !
  – СРПСКИ НАРОД СЕ ПИТА !
  – Ми немамо Српску власт, ова власт је ЕУропска !
  – МОРАМО НА УЛИЦУ, ИМАМО РУСКУ ЗАШТИТУ, нећемо слушати ЕУ полтроне !
  – МИ ОДЛУЧУЈЕМО САД И ОДМАХ !

 20. Sve bih dao da se ovo i ostvari…..vrijeme je BOŽIĆNEG posta braco i sestre umnozimo sto vise molitvu pokajanje, dobra djela i praštanje i GOSPOD ce pogledati na nas…..molitva,molitva i samo molitva….

 21. Još jedan pametan potez Vlade Srbije.

 22. Što se palite na to, zar ne vidite da nas svojim potezima (mislim na EU) namerno guraju u zagrljaj Rusiji. Zar Vam to ne izgleda čudno. Kako do sad (opet mislim na EU) nisu ništa dobro uradili za nas tako sigurno i ovo neće valjati a i zašto bi, samo čemo na kraju opet sami biti krivi šta nam se desilo jer smo tako izabrali … to je jedini cilj.

 23. BRAĆO, MI MORAMO ZADOVOLJITI PRAVDU! NAMA TREBAJU LJUDI KOJI ĆE PRVO SMAKNUTI ZLOČINCE! JEDNOG, PO JEDNOG! JAVNO KAO JEVREJI OTVORITI SEZONU LOVA NA ZLOČINCE, SVE KOJE JE HAG OSLOBODIO!! TO MORAMO PRVO URADITI!!

 24. S RPSKI
  C ENTAR
  R EVOLUCIONARNE
  E GZIKUCIJE

 25. Dodje li do ovog dana treba isutirati iz Srbije sve Germanofile za primer…

 26. Jedini spas za Srbiju i srpski narod je ulazak u Rusku Federaciju. Onda bi se ceo srpski rod konačno smirio i zaštitio od germansko-cionističko-vatikanskih zlikovaca.

 27. Овде мора да се мења ментални склоп.
  Потребно је удружити патриотске снаге и испланирати диверзије.
  Погасити ТВ и тренирати дух и тело, свакодневно. Одбацити конформизам…

  Кад буде више људи који овако размишљају:
  Just Traded Used Plasma TV for .40 Kahr…
  http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=35468

  Биће правих промена

 28. Хвала Богу, одавно нисам прочитао бољу вијест. Гдје има дима биће и ватре. С вјером у Бога за крст часни и слободу златну!

 29. Uz Bozju pomoc do ujedinjenja sa Rusijom !

 30. Srbi i svi ostali koji se tako osecate.,pratim sve ovo dosad napisano i mislim kao i vi da ovo nase romanticno uzdizanje polako postaje odvec pateticno.Znate i sami da bi vec odavno morali da budemo na ulicama svih gradova u Srbiji pa onda na glavni protest u glavni grad Beograd.Moramo u hodu da razmisljamo ali ponavljam ovo sto sam vec jedanput izgovorio na ovom sajtu.,Rusi hoce mnogo da nam pomognu ako i mi to hocemo,ali imaju svoje dostojanstvo i u pravu su.Ako nas do sada nisu naucila visedecenijska stradanja i muka ja stvarno ne znam sto stvaramo buduce narastaje,kao da se stidimo sto smo SRBI, Delajmo u to ime za spasenje i ujedinjenje …

 31. Necemo u Evropu, al necete ni vi u Srbiju. samo se trebamo okrenuti Rusiji i Kini, i normalno pobit sva ova dosadasnja govna

Оставите коментар