(Фото: Димитриј Виноградов)
(Фото: Димитриј Виноградов)

Уместо терориста, амерички авиони гађали трафостанице у Алепу

Алеп – Ваздушни удари коалиције на челу са САД, усмерени на позиције терориста, довели су до уништења електричних станица у предграђима сиријског града Алепа. Читав регион је остао без струје, изјавио је високи војни чиновник Генералштаба Сирије.

„О прецизности америчке авијације може се судити макар само по данашњем ноћном нападу у рејону насеља Рајан, 20 км источно од Алепа. Уместо позиција терориста ракетама ’ваздух-земља‘ у потпуности су уништене трафостанице. Том приликом читав рејон је остао без струје и не знамо када ће бити успостављено снабдевање електричном енергијом“, рекао је војни извор.

Представник Министарства одбране Русије данас је изјавио да су ваздушни напади Ваздушно-космичких снага Руске Федерације значајно ослабили борбени потенцијал милитаната Исламске државе у Сирији, укључујући њихову способност да воде офанзиву.

Спутник.рс

6 коментара

  1. Каква црна офанзива, разјебо ту баћушка на делове.

  2. pa kako mislite da ce te sirijske teroriste, tu islamsku placenicku bagru cionisti gadjati ? pa oni su njihova vojska koju sa saudijcima placaju !

  3. Нису амери омашили, тачно су гађали трафостаницу. И ако још нешто буду гађали биће то инфраструктура Сирије, да што више поруше пре него подвију реп из ње.

Оставите коментар