(Фото: REUTERS/ STEVO VASILJEVIC)
(Фото: REUTERS/ STEVO VASILJEVIC)

Водич за школу у доба окупације: Како сачувати децу од црногорске квазипросвете (ВИДЕО)

Подгорица-Родитељи српске националности који ће овог септембра послати децу у црногорске школе имају једну бригу више од осталих – како се одупрети упорној асимилацији, утапању у нове „црногорске тековине“, који се ревносно спроводе путем система образовања? Пред нову школску годину која собом носи издатке који су за велику већину грађана Црне Горе практично мисаона именица, Србима за вратом дахће пронацистичка ала „црногорског“ режима и њена антисрпска политика.

Портал ИН4С наводи у видео-прилогу неколико конкретних предлога којима се донекле може ублажити индоктринација деце у раном, али и у каснијим школским узрастима.

Како се односити према хералдичким обележјима, химни, језику и култури… Како помоћи деци да поднесу притиске асимилације у савременом информатичком свету и школском окружењу… Како развијати антифашистички и слободарски дух – неке су од тема којих смо се дотакли.

Једино уз константан, предан и поштен родитељски рад наша деца успеће да сачувају слободоумље у систему који је усмерен против њих. Чувајмо своју децу. Нека је благословен почетак нове школске године!

 

 

 

 

ИН4С

један коментар

  1. што пре покренути соколска друштва

Оставите коментар