Мозак (Фото: pixabay)
Мозак (Фото: pixabay)

Човек без властитог ума

Иан Пирсон је уверен да ће већ кроз тридесет година бити могуће пренети сложене могућности нашег мозга у неку од јединица за чување података.

Мрачна тајна: Ко је и зашто украо Кенедијев мозак?

Др Иан Пирсон важи за једног од најуспешнијих светских футуролога, с чак 85 одсто успешних предвиђања у протеклих петнаестак година, па не чуди што га бројни извори и медији уважавају.Ово су прогнозе које би по могле да се остваре до 2050. године.

Тако би 99 одсто мозга било припојено на неку
врсту колективне мреже која би процесуирала
податке и убрзавала когнитивне перформансе.

Пирсон је уверен да ће већ кроз тридесет година бити могуће пренети сложене могућности нашег мозга у неку од јединица за чување података.То ће бити само завршница успешне сарадње са роботима. Наиме, људи ће себи додавати гаџете за побољшавање интелигенције, капацитета сећања и осећаја.

Питање је једино хоће ли то бити остварено физичком надоградњом или бежичним путевима.Тако би 99 одсто мозга било припојено на неку врсту колективне мреже која би процесуирала податке и убрзавала когнитивне перформансе.

Тај проток информација осигуравао би и могућност преноса свести, чак и за оне који се нису на време осигурали – па ће евентуални финансијски аспект трансфера бити препуштен и накнадним интервенцијама.У преводу –ако се сами не пренесете, можда то учине ваши најближи, колеге или држава.

Андроиди ће бити потрошна роба и њихов квалитет уз физичке атрибуте генерисаће и цену.Ко ће бити власник свести, такође је интересантно питање.Пирсон закључује да у будућности више нећемо бити власници властитог ума, ако се одлучимо за учествовање у мрежи.

Царса/Спутник/Галаксија нова

 

један коментар

  1. Ali mozak je samo alatka, deo tela kao i svaki drugi, a oni i tako priznaju samo telo i sve odmeravaju telom. Čovek je ličnost, a ne stvar, niti objekat. Za njih čovek je ili stvar ili životinja a i životinje oni računaju u stvari. Zapadnjaci neznalice i svi ti samozvani naučnici nisu dorasli ljudskom obličju, jer suštinu ljudsku nemaju. Nemaju pojma šta je svest…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Thinkstock)

Екстреман експеримент за људску бесмртност згрозио јавност

Свињски мозгови први пут су успешно очувани у животу ван тела током ...

Крст (Фото: Новости)

Архимандрит Андреј Кананос: Како се мења човек

Једном приликом ми је једна жена рекла: – Ухватила сам свог сина. ...