(фото:ИН4С)

И у Швајцарској виде оно о чему Црна Гора ћути: Ствара се Велика Албанија

Цирих-И док се пред вратима Црне Горе ствара велика национална држава Албанаца, а овдашњи власродршци се праве Енглези, у Швајцарској се појављују текстови који о томе говоре. Штавише, они предвиђају да је тај процес тешко зауставити.

Велика Албанија се не ствара у Тирани, Приштини или Вашингтону, она се ствара у Београду!

Идеја Велике Албаније поново је присутна, оцењује швајцарски дневник „Блик“, додајући да противници те идеје са стријепњом прате постепено приближавање Албаније и самопроглашеног Косова. Чланак из овога листа преносе „Новости“.

Неприметно од међународне заједнице, Албанија и самопроглашено Косово, које је насељено готово само још Албанцима, приближавају се великим корацима. Предлог о заједничком председнику, лансиран пре неког времена, нестао је, према Блику, након међународне критике, у ладицама канцеларијских столова.

„Међутим стварање заједничке царине већ је спроведено. Укидање граница између Албаније и Косова од јануара идуће године изазвало је страх међу другим народима на Балкану, јер вековима „спавајући“ пројекат „природне Албаније“ предвиђа анексију територија суседних држава у којима живе Албанци“, објашњава Блик.

Ветар у једра тог пројекта дао је протеклих дана Хашим Тачи који је затражио корекцију граница, то јест уједињење самопроглашеног Косова и Прешевске долине.

„Блик“ преноси да на територији око Прешева, Бујановца и Медвеђе на југу Србије живи, према проценама, до 100.000 Албанаца, који се не осећају привржени Београду. Швајцарски дневник упитао се које би територије обухватила Велика Албанија, подсећајући да то одбијају ЕУ и САД.

„Срж би била данашња Албанија и Косово, а поред тога у Македонији живи око пола милиона Албанаца, уз југ Србије и пар десетина хиљаде у Црној Гори. Такође и на регионе у Грчкој великоалбански теоретичари као што су Кочо Данај имају пик, иако Грчка није признала нити једног Албанца као припадника мањине. Све укупно радило би се о шест милиона људи“; тврди „Блик“.

Немачки експерт за Албанију Андреас Вилдермут рекао је да Албанија и самопроглашено Косово желе да створе што је више могуће јединства, што је, према њему, легитимни циљ, јер се не могу одбијати правила која су у ЕУ стандарди.

ИН4С

 

 

3 коментара

  1. još samo da su rekli kako su „albanci“ došli do tih teritorija …

  2. protjeraćemo gamad. šta bi ta gamad radila, da mi kažemo “ hoćemo veliku c. goru. i sada nam turci dolaze,otvaraju restorane, butike. nemaju posla, ali, ih oni kažu pomaže njihova turska. plaćaju im sve troškove od iznajmljivanja poslovnog prostora, stana, poreza do plata. kotor i budva sada liče na turske čaršije. zbog njih je br. turista opao 30% procenata. kako reče jedan holanđanin“ gdje oni dođu tu trava ne raste. njemačka pravna država sa 80 mil. stanovnika bori se sa njima. a mi teško, užas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...