На лето почиње изградња тунела кроз Фрушку гору (видео)

Београд – У првој половини ове године почиње дугоочекивана изградња друмског тунела кроз Фрушку гору у оквиру саобраћајнице Рума – Нови Сад.
Ова саобраћајница повезаће обилазницу око Руме са ауто-путем кроз Нови Сад, а кључни грађевински објекат представљаће двоцевни тунел испод Фрушке горе дуг скоро четири километра. Надлежни напомињу да је новац за почетак изградње овог капиталног пројекта већ издвојен у буџету, те да ће до лета бити завршени сви пројекти када би требало да започне и његова изградња.

Ова саобраћајница има за циљ да саобраћајно растерети урбанизоване површине и измести транзитни саобраћај с простора Националног парка Фрушка гора кроз тунел „Иришки венац“. Овај тунел ће уједно бити и најдужи тунел за друмски саобраћај у Србији.

Саобраћајница је веза између коридора 10 и коридора 4, а по рангу то ће бити ванградска саобраћајница резервисана за брзи моторни саобраћај. Према пројекту, задржаће се и постојеће саобраћајнице које воде ка врху Иришки венац, тако да ће возачи који буду имали носталгију према иришкој „лакат кривини“ моћи да користе и стари пут.

Кроз визуелизацију овог инфраструктурног пројекта, коју је урадио Петар Драгић према идејном пројекту Института за путеве из Београда, виде се и сви детаљи новопројектоване саобраћајнице која се једним делом поклапа са постојећим државним путем бр. 21 и са тунелом избија у подножје северног дела Фрушке горе.

 

 

Сремскомитровачки портал mitrovica.info

10 коментара

 1. Овако лепи снимци одозго, у тлоцрту, бићи су то они снимци које је Зорана Михајловић купила за 10 милиона долара?

 2. Масонска слова, темпларски облици и билденберг скица.
  (ебига Косовац. То уопште нису снимци. Што ниси сачекао да ја први коментаришем?)
  Најлепши тунел на Фрушкој Гори је Чортановачки Тунел.
  Кад је била савремена локомотива на пару а ми се кечали, уђе белац у тунел а изађе црнац. Па онда мало до Дунава па нас зној облије и постанемо зебре. Било доброг грожђа по Чортановачким обронцима. За џабе, часна реч.

  • @ Крез,
   Није то у питању, овде сам ставио мамац у облику дурдубака Зоране Михајловић. Плус подигао сам мало цифру на 10 милиона, коштало је снимање око 3 милиона ваљда. Требао је нако да ме исправи, и тако посредно призна тачно колоко је Зорана бацила паре. И нико неће да је суди због тога. „Тлоцрт“ сам убацио да задовољим ону нашу браћу небраћу. Иначе бољи је узраз „Основа“, или „Ситуација“.
   Ти се ниси упецао, али где су други?

   • Па ја се нисам упецао зато што сам студирао у Загребу. За нацртну геометрију сам био 10 увек. Доктор бре. И данас ми је по главе геометријска слика. Хрватско наречје ми није страно, чак понекад погрешим неприметно а говорим га савршено. Пазим када пишем, али ми се некад омакне, на сву срећу неприметно. Провео сам тамо своју младост. А тлоцрт, бокоцрт и нацрт су ми „утерали“ ментално. Зато ја „нисам“ приметио тлоцрт, иначе ти не бих опростио.
    (Једна загорска девојчица коју сам познавао низ година се звала Клара. Оригинал Драгица, мислим крштено иако је била Загорка, имала чисто српско име. Несмем више да пишем о томе због хрватских геноцидаша, да се наши родољуби справом не наљуте. После „спашавања“ моје живе главе, како ти то дефинишеш, при чему је она одиграла велику улогу, никада је више нисам видео… Живот је препун свега. Временом, торба на раменима расте и ослободиш је се коначно тек кад те Иринеј опева. Него, јес ти имо неку Албанку? Ајд не бој се. На ову страницу се више нико не враћа. Буди човек па признај. Немој са грехом да умреш. Мислим, ако скриваш а Бог то сигурно зна, онда си грешан. А ако мени кажеш, све ти ома опроштено а ја имам пунију торбу на рамену у делу који се зове Косовац)

    • @ Крез,
     Хрватски језик је практично Српски језик.
     Ми упадамо у неке ситуације разматрањем којим језиком говоримо, и причамо, причамо….. 5 језика, разумемо се, неко би рекао да смо полиглоте.
     Када се неко одваја од фамилије, (није јаничар), одвоји се, има снагу новог дома, снагу одрживог развоја (ЕУ), лепо му је. Па нека му је са срећом, одвојио се, постао је нови Ентитет. Ја бих то назвао Етнитет, али ако поштујемо савремену индоктринацију, онда нека остане Ентитет.
     Све су то нормалне, континуалне криве, брз већих испада и већих инфлексијских тачака.
     Шта се сада дешава?
     Из нечијег малог мозга се јавља тежња Заборава ко си био. Нешто му је то важно баш. Сви ми медијумски потрошачи отприлике знамо из чијег се то малог мозга јавља та потреба за Заборавом. Из Ватиканског.
     И ти Хрвати, верујем да су то Словени, али право да ти кажем неки словенски пичкини димови. Неко их гура на пиједестал ни криве, ни дужне. Руку на срце, види се да имају речи као Руси „тисућа“, „присега“….. Али, да би се разликовали од Срба, примењују универзални систем прављења кованица на силу, што води подсмеху, чему смо се сви ми смејемо још из комунистичких времена. А плус, примили су Ватиканску веру антихриста. И Немци праве нове речи спајањем неколико, али види се да воде рачуна. А Хрвати, видим сада и Босанчероси, па и „Црногорци“ сами себе зајебавају неким кованицама глава боли а грло се церека. Па сада када „Црногорац“ почиње да прича о поносу, нисмо сигурни да ли се он то зајебава.
     Има још…..

     • „…пичкини димови…“
      „…глава боли а грло се церека.“
      још се клиберим. Знаш ти још како да кажеш.
      (него, кад смо већ код тога од данас пиши „медијских“. Већ неколико пута умал нисам сломио врат преко медијумске вратоломије)

     • @ Крез,
      Просто је, хипнотизер може да омами само некога ко је Медијум. Ко није медијум, може хипнотизер да обиграва око њега као индијански поглавица, џабе. Да не причам о игри са духовима.
      Својевремено, пласирао се израз (који се већ укоренио) Медиј, и он се односи на Новине, Телевизију, Интернет….. Па онда Слобода медија, Моћ медија….. Медиј, Медија, Мидија, или најисправније латински Медијум, исти к…. друго паковање. Ко се сетио да то назове „Медиј“?
      Ја сам предмет коме се обраћају Новине, Телевизија, Интернет. Ја сам Медијум. Они мене хипнотишу. А онда ја њима пошаљем одраз те хипнозе изговарањем чаробне речи „медијум вама“. „Ево Вам га На“ или слично. Наравно да ја њих не хипнотишем, али неким чудом успева и да Вашингтон Пост жваће гаће када види да тамо неки мали мрав јебе његову Чивутску мамицу.
      Ено и речник Вујаклија ми даје слободу да наставим да се тако изражавам.
      Рецимо, цела Србија пише „пројекат“, ја за инат увек пишем „пројект“. Сви Српчићи пишу „објекат“, ја за инат пишем „објект“. Чак ми и Иван Клајн то одобрава иако је већ групиран у поткрадаоце српског језика. Потписао је декларацију, а нико га није терао.

     • Заборавио сам да кажем, када те неко хипнотише, добар савет је да га не гледаш у очи. Например, Борис Тадић крешти „Не дајемо Косово“ преко телевизора наравно, а ја окренем главу па кажем: „Види у очи ме гледа и лаже, лаже“. Пази, окренуо сам главу.
      То је психичка метода.
      А физичка метода, делотворна, то је избегавање конзумације флуора. Пошто обојица немамо зубе, онај флуор из пасте за зубе није могао да се инфилтрира, ево му га На.
      А и врапци на грани знају да флуор помаже људима да буду срећно зомбирани, чак иако су атеистички верници као наш колега Мутави, нема га да се јави.
      А кемитрејлси….. отом потом.

 3. Da se lakse deponujenuklearni otpad iz EU. zivi bili pa videli

 4. @ Крез,
  Све ме нешто запиткујеш, мора да је то професионална деформација.
  Умеју и Шиптарке да буду лепе, било је једно два пута обостраног симпатисања, али ништа даље од тога. Прпа је била у питању. И ми, и они, и родитељи, су строго забрањивали те везе. И са једне и са друге стране. Изизетака је било, један Србин је нашао једну Зану, лепа као лутка, отворено су се забављали, било је само неке претње љубоморних Шиптара на почетку, после се то све смирило, не знам како се завршила та веза.
  Један мој добар друг Шиптар је чак оженио Српкињу из Ђаковице. Одрекли су их се и њени, и његови. Живели су сами. Можда се касније то изгладило, не знам.
  Један пријатељ Шиптар ми је рекао да они и међу собом не воле да се мешају, на пример да се ожене са неком из другог краја Космета. Ваљда су то неки племенски принципи. Ако се баш деси, онда ништа, али да се зна да им није право.
  Иначе, имао сам ја доста пријатеља, један Шипо мој велики пријатељ ме је испратио када сам се одселио, обојица смо се исплакали, пијане будале.
  Има још…..
  По овоме што причаш, испада да си и ти нека врста побегуље, а овамо си мене зајебавао. Уствари, ти ниси отеран, имао си где да се вратиш, у лепотињу Срем. Боље ти је то него да си остао у Загреб, или да си улетео у Београд. Независно од политике.
  Причали су ми да је Загреб у односу например на Задар, рај на земљи, по људима.
  Иначе, ја сам Србин националиста који сигурно Хрвату мисли боље од Хари Штајнера, Филипа Давида, Весне Пешић, Бакира Изетбеговића, Ненада Чанка….. има још…..
  Да би постојала нека коегзистенција, морали би да живимо одвојено, никакву сарадњу не треба имати сем неке трговинске трак роба трак паре, док се не заборави Хрватско нечовештво. А неће бити скоро заборављено, упркос настојању српског Министарства просвете.
  Има још…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Пиксибеј)

После ових градова, саобраћај у Београду ћете сигурно више ценити

Саобраћајне гужве у Београду свакога дана избезумљују све учеснике у саобраћају, од ...

Свештеник задржан на трежњењу у полицијској станици

Уб – Свештеник М.Љ. (70) из убског села Врело задржан је у ...