Измислио крвопролићен Вилијам Вокер у Подујеву (Фото: Вести)
Измислио крвопролићен Вилијам Вокер у Подујеву (Фото: Вести)

Најава несреће: Вокер у Црној Гори

Подгорица-Надлежни органи треба да упознају грађане Црне Горе шта је „касапин из Рачка“ Вилијам Вокер тражио у Гусињу и Плаву. Oвај весник рата и несреће је, према информацијама до којих је дошла наша редакција, почетком августа пар дана боравио у Гусињу, Плаву и Вусањима, а на ком задатку је био лако је проценити из његовог досадашњег ангажмана.

Вокер је међународној јавности познат као припадник политичког крила албанске мафије, са конкретним организационим задацима, чији је крајњи резултат рат и крвопролиће, зато би надлежни требали да саопште са којим циљем је поменути „касапин из Рачка“ боравио у Црној Гори и да ли су безбедносне службе регистровале његов долазак и рад на терену.

Подсетимо, Вокер је био креатор случаја Рачак, који је послужио као окидач и изговор за НАТО бомбардовање СР Југославије. Финска форензичарка Хелена Ранта касније је сведочила да је радила по његовим упуствима и притиском.

Ранта је у својој биографији описала да јој је Вокер замерао да у извештају није користила довољно „убедљив језик“, којим би описала овај наводни злочин Срба.

Она је праве наводе са обдукције доставила Хашком трибуналу, у којима је изразила сумњу у број испаљених метака, као и колико је њих заиста било смртоносно. Ранта је пред камерама показала оригинални извештај из Рачка према коме је закључено да тела припадају борцима ОВК, а не албанским цивилима.

„Сви знамо шта је говорио Вилијам Вокер. Он и данас говори да је то био масакр и да иза њега стоје Срби. А ја то никада нисам рекла. Никада нисам ни указала ко су били извршиоци,“ казала је Ранта у интервјуу за немачки лист „Берлинер цајтунг“ 2004.

Вокер данас има преко 80 година један је од ретких свјетских званичника који се противио оснивању Суда за злочине ОВК. Носилац је високог косовског одликовања и почасни је грађанин Албаније. Са друге стране, српске дипломате добиле су прецизне инструкције да на сваком месту и у свим контактима у међународној арени саговорнике упознају са скандалозном улогом Вокера у бомбардовању Југославије.

Ових дана Вокер промовише у Приштини предлог „Велике Албаније“. Знајући његову улогу у злочину против српског народа који и даље траје, надлежни органи Црне Горе би морали дати јасне информације јавности шта је он радио ових дана на северу наше државе.

 

ИН4С

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Нема уставног и законског основа за референдум који би легализовао велеиздају!

Београд-Група српских академика, политичара, јавних личности и старешина српских православних манастира упозорила ...

Пацоли и остали терористи за длаку избегли правду

Окупиране територије-Авион, којим су лидери шиптарских институција отпутовали у Брисел, где се ...