(фото:Твитер/Портал Новости)

Председник усташке странке поново спалио српске новине

Загреб-Председник проусташке Аутохтоне хрватске странке права (А-ХСП) Дражен Келеминец други пут за десет дана у центру Загреба палио је примерке српског недељника, гласила СНВ, „Новости“ као, како је рекао, позив хватским властима да престану да финансирају ове новине јер оне нису новине српске мањине, већ су новине против хрватске државе.

 

Овога пута су изгорела два примерка преко чијих насловница су били залепљени наслови „Иди бре па се лечи“ и „Лепо горе, лепе новине“.

Келеминец је акцију извео поводом кривичне пријаве коју је због „‘подстицања на тероризам и ширења национално-етничке мржње“ подигао против издавача „Новости“ Милорада Пуповца, преноси тај српски недељник.

 

Како је потврдио новинарима, због готово идентичне акције коју је на истом месту извео пре десет дана, полиција га је позвала на разговор током којег их је обавестио да „Новости“ није палио на јавној површини, већ у пригодној кантици.

Данашњи скуп, на којем се окупило десет Келеминчевих присталица, прошао је без узвикивања усташког поздрава „за дом спремни“.

Келеминец се поновно обрушио на Милорада Пуповца, председника СНВ и лидера СДСС-а, против којег је поднео кривичну пријаву.

„Ја сам патриота који је 1991. бранио Хрватску, а Пуповчева страна нас назива усташама. Прво се спроводио ‘САНУ 1’, а сада се преко Пуповца спроводи ‘САНУ 2’… Задњи пут смо спалили ‘Новости’ јер насловнице „Лепа наша лепо гори“ и „Жаримо и палимо“ представљају терористички чин и ширење национално-етничке мржње. Због тога смо данас поднели кривичну пријаву“, рекао је Келеминец.

 

Према његовим речима, спаљивање је била порука власти у Хрватској да престане да финансира Новости јер то „није лист српске мањине, него Новости од Фераловаца који су увек били против хрватске државе“.

„СДШ и СНВ хрватску државу и народ проглашавају геноцидним и тврде да је Хрватска злочиначка… срамота је од Пленковића да коалира с особом која мрзи Хрватску и наше поздраве, али нису му мрске наше куне’, додао је он.

Келеминец је поручио да се не боји полиције, закона и правде и да ће бити срећан ако га буду прогонили због противљења спровођење „великосрпске полиитке“ коју, како тврди, тражи српски министар Ивица Дачић којег је назвао „мали Слобо“.

Иако је и данашњи скуп А-ХСП-а обезбеђивала полиција која је снимала читав догађај, није интервенисала па је Келеминец, овај пут уз помоћ једног пријатеља, још једном неометано обавио спаљивање, закључује се у тексту магазина СНВ-а.

 

 

Танјуг

 

2 коментара

  1. Pohlepa.........od bolesti do.......vrline

    Otkud Srbi u Zagrebu?

    To su oni koji se stide srpskog porekla………..nekako bi da se prometnu u Hrvate………ali ih ustaše drže na oku…….i jebu ih!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Сбербанка (Фото: Sputnik/ Александр Демьянчук)

Чији ће бити нови Агрокор?

Загреб / Београд – Руске Сбербанк и ВТБ имаће више од 40%, ...

Капетан Драган (Фото: АФП)

Пада пресуда Капетану Драгану?

Загреб – Врховни суд Хрватске за 12. јун заказао је жалбено рочиште ...