Александар Вучић (Фото: Printscreen)

Режим планира да изазове немире на Северу Космета како би Шиптаре пустио у УН

Београд-Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић планира да у наредних неколико месеци изазове немире на северу Косова и Метохије како би споразум са Приштином који подразумева чланство Косова у Уједињеним нацијама грађани доживели као олакшање.

„Тај рецепт смо већ видели – затегни, потом подметни пожар, па га угаси и представи то решење као Богом дано. Тако Вучић мисли да дође до ‘историјског споразума’“, рекао је Јеремић на оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац, а пренела је у саопштењу Народна странка.

Јеремић је навео да је у склопу припрема власти за креирање режираних немира за потпредседника Српске листе постављен „озлоглашени Милан Радоичић, човек који управља криминалним делатностима на северу Косова у потпуној спрези са влашћу у Београду и уз њену пуну подршку“.

„Покушаће да изазову немире да би се народ уплашио од новог рата. Ти немири би требало да доведу јавно мњење Србије у стање свести у којем ће било какав договор, па и пристанак Србије на чланство Косова у УН, деловати као олакшање, јер смо избегли најгоре“, рекао је Јеремић.

 

Јеремић је навео да Вучић и „владајућа клика“ тако планирају да продају народу оно што ће сви уџбеници историје сасвим сигурно квалификовати као велеиздају.

„Морамо да га спречимо у томе и на нама је велика одговорност. Напредњачки режим Србију држи у стању де факто окупације“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да сукцесивним уступцима који су директно против националних интереса Вучић планира да купује међународну подршку за наставак спровођења „бандитске репресије“ у Србији.

 

 

(фото:Србијаданас.нет)

„Међународна заједница не критикује начин на који Вучић влада Србијом, јер очекује од њега да до краја ове године заврши проблем Косова, а он планира да на основу тога обезбеди њихову подршку за наредних неколико година на власти“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да ће Вучић, ако му се дозволи да „прода Косово“, понудити да развласти Републику Српску у замену за подршку опстанку на власти још неколико година, а потом да на исти начин и уведе Србију у НАТО.

„Паралелно с тим, у Србији се догадја убрзана криминализација друштва, односно срастање државе и организованог криминала. Ако допустимо да се тај процес оконча, власт ће бити деценијама несмењива – као у Црној Гори. То морамо зауставити“, рекао је Јеремић.

 

 

Бета/Београдски глас

 

 

 

један коментар

  1. Ajmo Vuce Srbine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Руски аналитичар шокирао Србију: Медији лажу да се Путин и Вучић слажу

Гост нове епизоде емисије “РасПравда” био је руски геополитички аналитичар и директор ...

Исидора Секулић (Фото: Печат)

Косово, нити је престало нити је нестало

Исидора Секулић временом је у својим стваралачким радовима све више истицала „народни ...