Сребреница (Фото: Радио пољубац)
Сребреница (Фото: Радио пољубац)

Шпијун признао: Британци били у Сребреници и са Орићем ковали план против Срба

После шокантних страница из холандских извештаја о тајном учешћу британских САС јединица у Сребреници после ослобођења (или како они кажу „пада“) тог града, откривамо и сведочење једног од тих британских специјалаца за „The Sunday Times“ из јула 2000. године.
Према сведочењу британског специјалца из САС јединице, који је желео да остане анониман, па се у тексту „The Sunday Times“  користи псеудоним Ник Камерун, задатак њихове јединице је био да пошаље координате за НАТО напад на снаге Војске Републике Српске и да обавља друге шпијунске послове.

„Наш приоритет је био да сакупљамо информације“ – признаје Камерун.

У тексту Камерун оптужује УН да су дозволиле „масакр“ у Сребреници („УН су у потпуности издале те људе“) и изражава своју бес због тога што нису извршиле нападе на српске положаје.

„Није било ничега. Чекали смо и чекали“ – рекао је Камерон.

Камерун каже и да се састао са Насером Орићем, те признаје да га је бразилски посматрач из УН оптужио да прави заверу са муслиманима, на шта му је британски шпијун рекао да „одј*бе“.

Када је видео да су Срби ушли у Сребреницу и да НАТО неће реаговати, британски сасовац и шпијун каже да се запитао „Јеб*те, како да се извучем из овога?“.

Осим што су муслимани у Сребреници редовно кршили резолуцији о Сребреници као демилитаризованој зони, сада је очигледно да су им у томе помагали, не само УН, већ и тајни британски специјалци.

Ипак, најважније питање је да ли су британски специјалци из САС јединица имали само ову функцију или су учестовали и у стрељању муслимана после ослобођења града.

„Шта су они иначе радили тамо, а не може да се окрије која је јединица стрељала на четири локације: Ораховац, Брањево, Дом културе Пилица и Корлук. А, за пету локацију се зна ту је било осам припадника десетог диверзанског одреда, један је ослобођен. Они су процесуирани. За ове четири локације никако не може да се открије ко је“ – каже председник СРС проф. др Војислав Шешељ.

О присуству британских САС јединица пише и „The Gardian“, у тексту под насловом „Srebrenica: the search for a terrible truth goes on“.

Велика Британија можда највише од свих земаља помаже екстремистичким муслиманима у ширењу мита о наводном геноциду у Сребреници, били су иницијатори резолуције на ту тему, а о својој прљавој улози власти у ВБ мудро ћуте.

Правда/Србија данас

 

један коментар

  1. A u naslova…. kad ono k od teksta….

    Tipicno novinarstvo u Srbiji….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Велика Британија (Фото: Глас Русије)

Британци траже изручење двојице Руса

Лондон-Велика Британија се спрема да од Русије затражи изручење двоје њених држављана. ...

(Фото: Gettyimages)

Министар своју жену Кинескињу представио као Јапанку

Пекинг – Британски министар спољних послова Џереми Хант стигао је у Пекинг. ...